• AnnC

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Mom11, jag har slangar o nålar över. Inboxa mig om du är intresserad!

  • AnnC

    Måste fråga er som ätit prednisolon en hel graviditet, eller en längre period. Nån av er som upplevt att ni blivit väldigt stela efter ni slutat? Jag tog sista tabletten för en vecka sedan och känner mig så stel i hela kroppen. Vet dock inte om det har med det att göra?

  • AnnC

    Nån som är intresserad av Alan beers bok is your body babyfriendly? Inboxa mig isf!

  • AnnC

    Solkattan, har du ringt din bm och berättar om ultraljudet, som jag antar ni gjorde privat? Det är inte alltid siffrorna stämmer, har hört flera som fått veta deras barn är tillväxthämmade i magen, sen på nästa kontroll har det sett normalt ut! Kan vara svårt att mäta de ibland. Så ring bm och be om ett tillväxt ul, om hen nu är tillväxthämmad så bör de ju följa upp med tätare kontroller!
    Angående kortison så åt jag upp till 25 mg under graviditeten, och åt hela graviditeten ut. Dottern kom ut några dagar före bf på 3,7 kg så tror inte du behöver oroa dig för ökad dos!

  • AnnC
    minaimaginärabarn skrev 2017-03-31 13:07:13 följande:
    Hej!

    Jag tar dem i rumpan, ser till att det kommer i fettet. Jag tror inte att kroppen kan känna av i vilket fett man sätter sprutan i eller att ett visst fett skulle ha en bättre upptagning. Har läst att man också kan sätta dem i låret. Huvudsaken är att det kommer i fettet och inte i muskeln, kanske därför de avråder rumpan? Tänker att ju större magen blir desto svårare och mer obehagligt kommer det vara att sätta sprutan där. Dessutom är jag lite fåfäng och har inte lust att gå omkring med en mage som här blåflammig. Nu skulle jag ju garanterat göra det om jag fick bevis på att man måste ta sprutan i magen, men än så länge har ingen övertygat mig.

    Tänker någon annan något annat????

    Tror det är olika hur länge man tar fragminsprutorna, men som jag förstått det behöver man väl sluta med dem någon vecka innan förlossning med tanke på att de är blodförtunnande. Har hört v. 32 jag också.
    Fragminet går ur kroppen efter 24 timmar så man kan ta de i princip fram till förlossningen. Som du säger kan det säkert vara olika med beroende på vilken problematik man har. Dr D eller annan läkare säger till när man bör sluta :)

    När mitt vatten gick i v 39 fick jag sprutor i lägre doser som endast höll i 12 timmar eftersom det var nära då. Sen fick jag fortsätta i 6 veckor efter förlossning på min svenska läkares inrådan så att så kan det också vara. Då har jag antikroppar som kan orsaka blodproppar i och efter graviditet.

    Tog alla mina sprutor i magen även som höggravid. Gick alltid att klämma ihop en liten fettvalk. Tycker det gör så ont att ta i låret!
  • AnnC

    Inget läge att vara fåfäng faktiskt :D men jag vet det var verkligen inte kul o ha månansikte och blåmärken. Men ändå så värt det.
    Ang blåmärken på magen tyckte jag det var värst i början i slutet på graviditeten syntes de knappt. Vet inte varför. Däremot fick jag massa fula bristningar.
    Men rumpan går säkert bra med, fanns en bra bild på fass på ställen man kunde ta sprutan. Om det inte var under fragmin så kolla innohep :)

  • AnnC
    Upprepade missfall skrev 2017-04-14 09:04:15 följande:

    Hej alla.

    Vad glad jag blir att så många plussat sen jag skrev här första gången, det ger en hopp om framtiden!

    Själv var jag på återbesök i veckan där jag gjorde utredningen och tänkte försöka tjata till mig prednisolon. Hade inga höga förhoppningar då hon näst intill dumförklarade mig när jag första besöket där frågade om antikroppar, och hon förstod inte hur det skulle kunna påverka. Men det var faktiskt hon själv som tog upp att det är väl typ det enda alternativet hon kan komma på för oss, då lutinus inte hjälper och vi redan tagit alla prover dom tar. Så nu håller vi verkligen tummarna att det hjälper!

    Undrar om det är någon här inne som får prednisolon utan att köra ivf? Alltså blir gravida på naturlig väg. Jag fick utskrivet att ta 10 mg/dag varje dag i cykeln. Men jag har fått för mig att man brukar börja från äl? Och dosen 10 mg, de är väl en väldigt låg dos? Jag funderar på att bara köra mellan äl-mens/plus men då ta en högre dos än hon sagt, låter de dumt?

    Undrar oxå hur ni andra haft det med sjukdomar sen ni börja? Redan efter andra gången ja tagit den så kände ja mig väldigt hängig som i början av en förkylning o börja undra om ja kanske borde vänta några dagar innan ja fortsätter; så kroppen får ta hand om förkylningen först. Annars borde ja väl bli mycket sjukare? :-/


    Jag blev gravid naturlig väg och åt prednisolon (utöver IL, fragmin och trombyl) på dr d's inrådan. Började runt dag 6 i cykeln 10 mg, efter ägglossning ökade jag till 15 mg. Sen fick jag öka två ggr till under graviditetens gång till 20 och sen 25 mg. Trappade ner till 10 igen i slutet på graviditeten.
  • AnnC

    Ang torr hud, jag var jättetorr i ansiktet förra sommaren när jag trappade ut kortisonet, hade inte en tanke på att det kunde haft med kortisonet att göra!
    Började iaf använda Maria åkerbergs produkter för torr hy och det gjorde magi, så kan ju vara värt att prova!
    Mitt största problem med uttrappningen var att jag var fruktansvärt stel, särskilt på morgonen, jag försökte trappa ner långsammare och det var väl lite bättre. Nu ett år senare är jag väl fortfarande lite morgonstel men inte lika mycket som då. Bara man kommer igång känns det ok. Det fick det vara värt dottern som fyllde ett förra veckan :)

  • AnnC
    Ananax skrev 2017-05-11 13:54:57 följande:
    Vad intressant att du skriver om stelhet efter graviditet och kortison.

    Jag slutade med kortisonet för ca 2 månader sedan. Märkte för ca 2 veckor sedan att jag har ont/är stel i fötterna och fingrarna, särskilt på morgonen men även när jag suttit stilla en stund på dagen. Efter lite rörelse blir det bättre. Har funderat på om det kan vara pga kortisonet eller om orsaken kan vara amningen som nu kommit igång riktigt ordentligt. Googlade lite och det verkar som att vissa fått ont just i händer och fötter under amning och att det sedan försvunnit efter avslutad amning. Rädslan är ju att ha fått reumatism eller någon annan ledsjukdom. Åt bara 10 mg kortison i 9 månader och på slutet blev det att jag tog typ varannan dag bara. Kan det ändå vara kortisonet som är anledningen till problemen med fingrar och fötter tro? Och vad gör man i så fall åt det? Har du kunnat förbättra stelheten på något sätt?
    Svårt att säga, det är väl just de sista5-10 mg som verkar vara svårt att bli av med, och du har ju ätit under ganska lång tid vilket ökar risken för problem. Å andra sidan kom min värk/stelhet redan inom 1 vecka efter att jag slutat... så då började jag igen och blev bättre, och sen försökte jag trappa ner ännu långsammare. Så det skulle du kunna prova om du vill! Börja ta igen och du märker redan på någon dag om det känns bättre. Gör det det så trappa ner super super sakta.
  • AnnC

    Hej på er! Undrar om någon här har doxycyklin att avvara? Inboxa isf :)

  • AnnC
    trex2013 skrev 2016-10-25 19:19:48 följande:

    Hej! nu när jag äntligen fått mitt barn så vågar jag göra av mig med mina mediciner som jag köpt i Aten. Har gått via Serum och det mesta är köpt via dem.

    Messa mig om någon är intresserad. 


    2st Menopur 600 IU. Exp 03/2017
    2st menopur 1200 IU exp 03/2017

    OBS! Allt förvarat i kylen!
    HCG sprutor/ampuller 3st Pregnyl 1500IU
    Nedreglering Arvekap 1st spruta exp 10/2017
    OBS! Allt förvarat i kylen!
    Prezolone (Prednisolon )
    Ultrogestan (progesteron)
    Lutinus 
    Filicine (folsyra) 

    doxycyklin

    celebrex

    IL påsar 200ml- 9 st

    Natriumklorid 10st 100ml

    /tess
    Sökte i tråden och hittade trex2013s inlägg, vet inte om du har kvar försökte Inboxa men gick inte. Nån här som har kontakt med henne och kan kolla?
  • AnnC
    UndrandeSökare skrev 2017-06-17 09:40:49 följande:

    Hej AnnC ! Välkommen tillbaka till tråden ! Är det dags för fler syskonförsök? Hur gammal är yngsta dottern nu?


    Hej, nej det gäller faktiskt inte syskonförsök... Jag har fått borrelia, har fått en 10-dagars kur doxycyklin (är på femte dagen nu), men när jag läser runt så fattar jag att man helst ska ta minst 14 - 21 dagar för att bli av med allt, annars kan det komma tillbaka och bli kroniskt. Jag har redan en autoimmun sjukdom som kan förvärras vill verkligen inte riskera det!!
    Så även om någon har bara några enstaka tabletter att avvara så skulle jag vara så tacksam!
  • AnnC

    Läste nu att verksamma ämnet i vibramycin är doxycyklin så det skulle ju också funka då antar jag?

  • AnnC
    trex2013 skrev 2017-06-19 20:38:53 följande:
    Hej! har tyvärr inga mediciner kvar nu. Jag hoppas du kan få tag i detta av någon annan i tråden. kram
    Tack, det löste sig ändå :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!