• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • blomman18
    Ariellan skrev 2018-12-20 15:45:41 följande:
    Jag gick på vanliga mödravården. Där ställde dom sig lite frågande till speciellt kortisonet. Fragminet köpte dom lättare. Jag berättade inte om intralipidet.

    Jag slutade dock med alla mediciner ganska långt innan min förlossning, så jag ?lugnade? min BM genom att säga att jag snart skulle sluta med medicinerna.
    Tack för ditt svar. Hur mycket prednisolon tog du under graviditeten? och när började du trappa ner? 
  • blomman18
    Jazie skrev 2018-12-19 22:49:13 följande:
    I mitt fall ville barnmorskan kontakta spec. mödravården pga av "alla mediciner". Men som jag förstod det så skulle det innebära parallella besök till vanliga mödravården.

    Lite oklarr än om det blir något av det. Fick ett rätt märkligt telefonsamtal från läkare på fertilitetskliniken på samma sjukhus (samma klinik vi valt att avsluta kontakten med och gå vidare till Grekland). Tydligen hade ärendet studsat tillbaks till dem pga ärendets natur. Då fick jag bara info om att deras råd är att sluta med alla mediciner utom Trombyl "eftersom jag kommit förbi v.12 och det ser bra ut" (??!?).

    Både här och hos barnmorskan har, till min förvåning, inte intralipiderna varit det som ifrågasätts utab för min del har det varit Fragminen.

    Drygt att bli ifrågasatt men jag har samtidigt känt mig trygg i mitt val och varit tydlig att vi förhåller oss till vår grekiske läkares ordination.

    Känner man sig för övrigt inte respekterad i sitt val kan man ju alltid välja att söka en ny barnmorska.
    Tack för ditt svar. Verkar som att det är lite olika vad som ifrågasätts. Märkligt att sluta med med alla mediciner för att man kommit förbi vecka 12...
  • Cattis11

    Finns de någon här inne som gett upp? Någon som accepterat att man inte kommer bli mamma? Efter tio år och 13 mf så orkar jag inte mer. Ingen medicin som jag fått av Dr d fungerar och Sahlgrenska säger bara gå hem och försök igen, de kan gå. Första förhållandet med 9 mf tog slut efter 5 års kämpande. Nu har jag och min nuvarande sambo försökt i 2 år och de har slutat med 4 mf. Vad ska jag göra? Jag mår så jäkla dåligt. Alla får barn uran jag

  • UndrandeSökare
    LadyMaria skrev 2018-12-20 15:35:31 följande:
    Vad ?krävs? för att få diagnos om koagulationssjukdom? Mina trombocyter har alltid varit utanför referensvärdet och ett tag nära 900 nu ligger de runt 430.. tar dubbla Fragmin och 150mg trombyl.

    Finns det någon risk med Fragmin eller varför vill sjukvården här inte att man ska ta det? Eller är det för att de alltid är så sparsamma med mediciner tro..
    Jag tror att svenska vården inte vill att patienter som inte har konstaterad koagulationssjukdom eller inte tidigare haft blodpropp i benet t ex ska ta Fragminsprutor, och andra mediciner som gör att personen blir mer lättblödande, och kan göra att blödningar blir mycket svårare eller i värsta fall omöjliga att stoppa vid en allvarlig olycka (dvs man kan förblöda).

    Det är därför patienter som använder såna mediciner alltid ska bära ett kort i plånboken eller ett halsband runt halsen där det står att man använder dessa mediciner (tex Fragmin) så att sjukvårdspersonalen kan sätta in rätt mediciner som motgift vid olycksfall.

    Vad som krävs är att man tar rätt prover (dvs just de som du har förhöjt på) upprepade gånger inom svenska vården för att få en diagnos och få det inskrivet i journalen. Det finns flera olika koagulationssjukdomar.

    Var det några av trombosproverna som Dr D tog på dig vid hans utredning som var förhöjda? Om de var det, så se till att du får ta dessa prover igen inom svenska vården. Några exempel är APC-resistens, Protein C-brist, Protein S-brist, ett annat exempel är Antifosfolipidsyndrom (som jag har). Jag har Kardiolipinantikroppar.
    APC-resistens

    APC-resistens är inte en sjukdom, utan innebär att man har en särskild gen som kodar för en variant av ett protein som heter faktor V och är nödvändigt för att reglera blodets koagulation. Om man saknar faktor V har man ökad blödningsbenägenhet. Om man däremot har APC-resistens har man inte problem med blödningar. Man kan tvärtom ha lätt en förhöjd risk att få blodproppar i ben och lungor på grund av ökad koagulationsbenägenhet.
    Läs mer här:
    www.netdoktor.se/hjart-karlsjukdom/sjukdomar/apc-resistens-486/

    Här hittar du en mängd andra exempel:
    vardgivare.skane.se/patientadministration/patientinformation/broschyr/koagulationssjukdomar/


  • UndrandeSökare
    Cattis11 skrev 2018-12-20 16:03:02 följande:

    Finns de någon här inne som gett upp? Någon som accepterat att man inte kommer bli mamma? Efter tio år och 13 mf så orkar jag inte mer. Ingen medicin som jag fått av Dr d fungerar och Sahlgrenska säger bara gå hem och försök igen, de kan gå. Första förhållandet med 9 mf tog slut efter 5 års kämpande. Nu har jag och min nuvarande sambo försökt i 2 år och de har slutat med 4 mf. Vad ska jag göra? Jag mår så jäkla dåligt. Alla får barn uran jag


    Jag beklagar att du fått 13 missfall. Men ge inte upp. Det finns mer immunhjälp än bara Dr D.

    Har du gjort Serums Mensblodtest som man gör hemifrån och skickar med posten till labbet i Aten ?
    www.ivfserum.com/infection-screening/

    Serums hysto är också mycket bra:
    www.ivfserum.com/hysteroscopy-with-implantation-cuts/

    Dr Ds behandling fungerar inte alltid på oss som får upprepade missfall. Jag har liknande situation som dig, blir lätt gravid men alltid missfall innan v.12. Haft 6 missfall nu. Dr Ds behandling fungerade inte för mig heller. Det är nämligen så att Dr D tar bara en begränsad del immunprover och behandlar bara med vissa mediciner. Kolla i Dr Beers bok "Is your body babyfriendly" så får du se att det finns många fler mediciner och behandlingar än Dr D sysslar med. Utredningen hos Dr D visade att jag hade normalt tnf (NK-celler i blodet), bara förhöjt Nk19 +5 och en koagulationssjukdom.

    Vi reste då till Avaclinic i Riga och gjorde Sperm dna fragmentationstest och sen dubbeldonation med PGS (kromosomtest på embryonas dag 5). Vi fick 8 blastos varav 7 var normala kromosommässigt. 2 sattes in och 5 till frysen. Men missfall ändå trots att embryona var normala kromosommässigt. Alltså förstod vi att det finns fler immunproblem att hitta !

    Vi reste då till Dr Gorgys klinik i London och fick en bättre immunutredning (större än Dr D gör) hos honom och fler immunproblem hittades. Utredningen hos Dr Gorgy visade att jag hade både låga LAD-värden, (så vi har nu gjort några LIT för det) samt förhöjda NK-celler i livmodern, och att jag saknar några KIR-receptorer så jag kommer få Neupogensprutor för det, samt att jag kommer få IVIG-dropp istället för Intralipid.

    Här kan du läsa om Dr Gorgys klinik i London
    www.fertility-academy.co.uk/

    www.fertility-academy.co.uk/has-your-ivf-been-unsuccessful-so-far/

    Här kan du läsa om vilka immuntester de tar:
    www.fertility-academy.co.uk/immune-testing/

    och vilka immunmediciner de använder:
    www.fertility-academy.co.uk/immune-treatments/

    Här kan du läsa vår historia:
    www.familjeliv.se/user/presentation/view/undrandesokare
  • Jazie
    UndrandeSökare skrev 2018-12-20 09:52:20 följande:

    Konstigt att svenska vården reagerar på Fragminet?

    Har du en konstaterad koagulationssjukdom via Dr D eller Sverige? Dr D konstaterade att jag hade det, och sa då till mig att se till och ta dessa trombosprover i Sverige också, så jag också fick diagnosen även här.

    Efter det så är det inga problem med Trombyl och Fragmin.


    Nä, ingen konstaterad koagulationssjukdom. Vet inte om det var att jag äter både Fragmin och Trombyl som man reagerade på. Vet faktiskt inte, fick inte riktigt nån förklaring.

    Är hur som alltid beredd på reaktioner i kontakt med sjukvården så skulle bli förvånad om man INTE höjer på ögonbrynen eller har åsikter om det jag uppger
  • Cattis11

    [quote=79301425][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2018-12-20 16:43:40 följande:[/quote-nick]Jag beklagar att du fått 13 missfall. Men ge inte upp. Det finns mer immunhjälp än bara Dr D.

    Har du gjort Serums Mensblodtest som man gör hemifrån och skickar med posten till labbet i Aten ?

    www.ivfserum.com/infection-screening/

    Serums hysto är också mycket bra:

    www.ivfserum.com/hysteroscopy-with-implantation-cuts/

    Dr Ds behandling fungerar inte alltid på oss som får upprepade missfall. Jag har liknande situation som dig, blir lätt gravid men alltid missfall innan v.12. Haft 6 missfall nu. Dr Ds behandling fungerade inte för mig heller. Det är nämligen så att Dr D tar bara en begränsad del immunprover och behandlar bara med vissa mediciner. Kolla i Dr Beers bok "Is your body babyfriendly" så får du se att det finns många fler mediciner och behandlingar än Dr D sysslar med. Utredningen hos Dr D visade att jag hade normalt tnf (NK-celler i blodet), bara förhöjt Nk19 +5 och en koagulationssjukdom.

    Vi reste då till Avaclinic i Riga och gjorde Sperm dna fragmentationstest och sen dubbeldonation med PGS (kromosomtest på embryonas dag 5). Vi fick 8 blastos varav 7 var normala kromosommässigt. 2 sattes in och 5 till frysen. Men missfall ändå trots att embryona var normala kromosommässigt. Alltså förstod vi att det finns fler immunproblem att hitta !

    Vi reste då till Dr Gorgys klinik i London och fick en bättre immunutredning (större än Dr D gör) hos honom och fler immunproblem hittades. Utredningen hos Dr Gorgy visade att jag hade både låga LAD-värden, (så vi har nu gjort några LIT för det) samt förhöjda NK-celler i livmodern, och att jag saknar några KIR-receptorer så jag kommer få Neupogensprutor för det, samt att jag kommer få IVIG-dropp istället för Intralipid.

    Här kan du läsa om Dr Gorgys klinik i London

    www.fertility-academy.co.uk/

    www.fertility-academy.co.uk/has-your-ivf-been-unsuccessful-so-far/

    Här kan du läsa om vilka immuntester de tar:

    www.fertility-academy.co.uk/immune-testing/

    och vilka immunmediciner de använder:

    www.fertility-academy.co.uk/immune-treatments/

    Här kan du läsa vår historia:

    www.familjeliv.se/user/presentation/view/undrandesokare[/

    Jag har skickat mens prov, fick antibiotika men får ju ändå mf. Låter som de finns mkt mer att göra då. Åka till en annan klinik. Tyvärr finns inte ekonomin till de. Nått som ska vara gratis att skaffa får vissa betala mkt för. Pengarna jag la hos Dr d är bortkastat. Sitter fortfarande här barnlös. Usch blir så arg och ledsen på livet

  • LadyMaria

    Min sambo vill att jag avbokar tiden imorgon för tidigt ultraljud v 6+0, han tycker att vi utsätter oss för onödig psykisk påfrestning när man kanske ändå inte kommer se något så tidigt. Han har väl rätt. HCG nivån har ökat till 2992 idag kan det vara ett normalt värde? Det verkar som det ökar som det ska än iallafall.

  • UndrandeSökare
    Cattis11 skrev 2018-12-20 17:56:46 följande:

    [quote=79301425][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2018-12-20 16:43:40 följande:[/quote-nick]Jag beklagar att du fått 13 missfall. Men ge inte upp. Det finns mer immunhjälp än bara Dr D.

    Har du gjort Serums Mensblodtest som man gör hemifrån och skickar med posten till labbet i Aten ?

    www.ivfserum.com/infection-screening/

    Serums hysto är också mycket bra:

    www.ivfserum.com/hysteroscopy-with-implantation-cuts/

    Dr Ds behandling fungerar inte alltid på oss som får upprepade missfall. Jag har liknande situation som dig, blir lätt gravid men alltid missfall innan v.12. Haft 6 missfall nu. Dr Ds behandling fungerade inte för mig heller. Det är nämligen så att Dr D tar bara en begränsad del immunprover och behandlar bara med vissa mediciner. Kolla i Dr Beers bok "Is your body babyfriendly" så får du se att det finns många fler mediciner och behandlingar än Dr D sysslar med. Utredningen hos Dr D visade att jag hade normalt tnf (NK-celler i blodet), bara förhöjt Nk19 +5 och en koagulationssjukdom.

    Vi reste då till Avaclinic i Riga och gjorde Sperm dna fragmentationstest och sen dubbeldonation med PGS (kromosomtest på embryonas dag 5). Vi fick 8 blastos varav 7 var normala kromosommässigt. 2 sattes in och 5 till frysen. Men missfall ändå trots att embryona var normala kromosommässigt. Alltså förstod vi att det finns fler immunproblem att hitta !

    Vi reste då till Dr Gorgys klinik i London och fick en bättre immunutredning (större än Dr D gör) hos honom och fler immunproblem hittades. Utredningen hos Dr Gorgy visade att jag hade både låga LAD-värden, (så vi har nu gjort några LIT för det) samt förhöjda NK-celler i livmodern, och att jag saknar några KIR-receptorer så jag kommer få Neupogensprutor för det, samt att jag kommer få IVIG-dropp istället för Intralipid.

    Här kan du läsa om Dr Gorgys klinik i London

    www.fertility-academy.co.uk/

    www.fertility-academy.co.uk/has-your-ivf-been-unsuccessful-so-far/

    Här kan du läsa om vilka immuntester de tar:

    www.fertility-academy.co.uk/immune-testing/

    och vilka immunmediciner de använder:

    www.fertility-academy.co.uk/immune-treatments/

    Här kan du läsa vår historia:

    www.familjeliv.se/user/presentation/view/undrandesokare[/

    Jag har skickat mens prov, fick antibiotika men får ju ändå mf. Låter som de finns mkt mer att göra då. Åka till en annan klinik. Tyvärr finns inte ekonomin till de. Nått som ska vara gratis att skaffa får vissa betala mkt för. Pengarna jag la hos Dr d är bortkastat. Sitter fortfarande här barnlös. Usch blir så arg och ledsen på livet


    Jag har full förståelse för att du är ledsen och besviken på livet, kroppen, och att ha immunproblem. Så känner jag också. Tycker det är mycket orättvist att många av mina kompisar och släktingar har fått barn jättelätt, utan att behöva mediciner.
    Det var ju så för oss också att utredningen och behandlingen hos Dr D ledde inte till några barn eftersom IL, Kortison, fragmin och Trombyl inte räcker för alla, (som för dig och mig).  Så hade jag vetat det jag vet nu, skulle jag ju valt London direkt, men jag kände tyvärr inte till om London och Dr Gorgy innan vi hittat Atentråden och gjort Dr Ds utredning.

    Ja, tyvärr är livet så orättvist, vissa får barn lätt och andra måste kämpa för att lyckas. Vi har kämpat i drygt 5 år, besökt flera kliniker, fått 6 missfall och är fortfarande också barnlösa. Men ja, det finns mer immunhjälp om ni kan ordna pengar och orkar kämpa. Vår utredning hos Dr D kostade 20.000kr och utredningen hos Dr Gorgy kostade 35.000kr, men eftersom Dr Gorgys är mer omfattande (mer USA-prover) så var den ju mer värd för oss eftersom fler immunproblem hittades.

    Dr Ds immunutredning och behandling är ju mindre och billigare men den fungerar/räcker för en hel del, och då är det ju bra. Men för vissa av oss behövs mer. Om du vill kan du läsa mom2012s gamla inlägg. Hon lyckades till slut få en lillasyster till sin tidigare dotter tack vare ÄD och hysto och en massa immunmediciner. och det var efter att ha besökt både Dr D, Dr Gorgy och Serum. Samma sak med Redan47, hon försökte först med ÄD i Riga, men fick till slut enäggstvillingdöttrar via ÄD hos Serum på 10e insättningen.
    Här kan du läsa hennes tråd:
    www.familjeliv.se/forum/thread/75143682-redan47s-samlade-parlor-resan-efter-plus/1
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!