• PeeWee44

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Gladan123 skrev 2020-05-13 21:38:46 följande:

    Hej PeeWee!

    Tack för grattis och input.

    Jag tar tre Lutinus-tabletter per dag och ja, jag kan kolla om det är läge att byta eller öka dosen (dock har jag aldrig hört om någon som tar högre dos än 3).

    Jag ligger fortfarande inom referensvärdena för progesteron i trimester 1, men det konstiga är att det var så högt för en vecka sen, och sen halverats. HCG har ökat mycket, som det ska samtidigt men det har jag förstått är inte ett säkert tecken om inte progesteronnivån hänger med.

    Det skulle vara intressant att veta om någon annan haft lägre värde men det ändå gått bra. 


    Jag har aldrig tagit lutinus själv men tror att vissa kliniker rekommenderar 2 tabletter åt gången.

    Du hade ju ganska bra progesteronvärde.
  • PeeWee44
    Zwillinge86 skrev 2020-05-15 16:59:02 följande:

    Jag har jagat progesteron-injektioner i många år och min bild är att du kan få det utskrivet på recept i vissa länder och handla det där, men att det inte längre finns injektioner att köpa på svenska apotek. I Grekland kan du nog köpa den vattenlösliga varianten utan recept, men det är bara via Serum i Aten som man som patient kan köpa den fettlösliga som ingår i de ryska ?akut-kiten? vid blödningar. De vattenlösliga var när jag undersökte det dyrare än de fettlösliga som Serum säljer. Fick för 2år sedan tips från en tjej som varit aktiv i Aten-tråden länge att hon inte fått upp sina värde med injektioner, men att D ordinerat hög dos progesteron samt vissa tider oralt istället och det funkade bättre för henne. Utifrån hennes erfarenheter tar jag alltid 2x3 Lutinus på dagtid samt Utrogestan 200mg oralt nattetid. Satte även klockan och tog oralt även på morgonen. Vet att jag vid blödningar kompletterar även med Crinone under natten.


    Hittar du rätt doktor här så kan man få prolutex på licens från läkemedelsverket. Kan dom skriva ett recept kan du köpa det från apotek i Frankrike. Dock är det väldigt dyrt att köpa från Frankrike, värt det om det blir en bebis. <3
  • PeeWee44
    Angla skrev 2020-05-21 23:01:39 följande:

    Tänk att tråden ännu lever Hur ni det alla gamlingar i tråden?


    Vi lyckades tillslut på 11:e insättningen, fyra i Riga, ett missfall, med en äggdonator. Fyra hos dr d med två donatorer, ett pluss men det släppte direkt. Sen hittade vi till Olga Fertility/Ava Peter där gick vi över till embryodonation och lyckades på tredje försöket. Nu är vår prins 18 veckor och det bästa som hänt! Han kom nästan precis fem år efter första insättningen. Tyvärr hann vi bli för gamla så syskon blir det inte.
  • PeeWee44
    Tessaloniki skrev 2020-06-26 08:54:44 följande:

    Hej! Jag ska snart hoppa in helt här i tråden (och presentera mig på ett ordentligt sätt ), men har påbörjat min resa nu genom att göra mensblodstestet. Det jag undrar är på vilket sätt ni andra skickade ned det till Grekland? Via frimärken och "prioritare" eller som paket med spårning? Jag vill få iväg det så snart som möjligt då jag tog provet igår, så det står på kylning nu och väntar på att skickas 


    Jag skickade i vadderad påse och med frimärken bara. För snål att skicka med spårning.

    Lycka till!
  • PeeWee44
    Smultronn skrev 2020-08-07 21:28:22 följande:

    Jag skulle vilja göra en hysto, men blivit nekad av flera läkare i Sverige även fast jag erbjudit mig att betala för den helt själv. Är det lättare att få göra den i Grekland om man betalar själv eller är läkarna så som i Sverige att de först bedömer om det är lämpligt annars får man inte?


    Du kan betala för en hysto hos sokolova i Göteborg. Dom verkar väldigt duktiga. Tror att det är ganska bra pris också. Googla och kolla. Lycka till.
  • PeeWee44
    Zwillinge86 skrev 2020-09-02 05:58:33 följande:

    Nu sitter jag på Arlanda och väntar på mitt flyg till Umeå. Håll tummarna för att det går som planerat så att jag åtminstone tar mig dit! Insättning kl 12.45 sedan väntan på flyg hem kl 19. Funderar på hur jag ska göra med östrogen, har ju inte förbehandlat med det denna gång då vi kör ostimulerad cykel. Borde jag ändå ta det nu från och med FET? Har både progynon och plåster. eller borde jag ta ett blodprov för att se vad jag har för värde, någon som vet vad man vill att östrogen (E2) ska ligga på?


    Lycka till! Vet inte vad Östrogenet bör ligga på. Hos dr d låg jag ofta på runt 1000 +- kollade inte värdet när jag gick hos Olga. Men det är ju när man varit nedreglerad, i naturlig cykel borde du kunna hitta värden på på nätet. Håller tummarna. Kram
  • PeeWee44
    angels8 skrev 2020-11-23 10:33:35 följande:

    Hallå alla, det var ett tag sedan.. Min fråga är.. Mina TPO är höga och har inte lyckas få ner dom denna gång. Börjar undra ens om behandlingen tar på mig?

    Nån som har haft samma problem men har kunnat få ner dom?

    ????


    Det finns flera Facebook grupper. Kolla där är mitt tips.
  • PeeWee44
    Anonymochorolig18 skrev 2020-11-28 11:50:45 följande:

    Hej på er alla fina!

    Nu var det längesedan jag var här, har inte orkat och blev inte gravid alls på cirka 1 år (tidigare blivit gravid lätt men fått 8 missfall) pga inte gravid alls skulle vi få iVF hjälp i sverige men det bräts nu vid 9e missfallet.

    Jag är därmed i kontakt med Olga kliniken i ryssland då de kollar äggen noga innan införandet för att undvika missfall, så att förutsättningarna är de bästa - de har ävem garanti om det inte fungerar - positivt då völsigt dyrt.

    Nu till min fråga - denna tråden handlar ju om Aten så jag vill komma i kontalt med någon som har koll både på hjälpen i Aten konta Olga i Ryssland för att få koll på vad som är bäst för oss (vill gärna få den bästa hjälpen i världen då så måbga missfall och fyller snart 36).

    Kan tillägga att jag gjort bla mensblodtest och ätit antibiotika för 1.5år sedan men fått missfall efter det. Även gjort mängde av tester i sverige (lite ökad risk för blodpropp så tagit fragmin) även tagit prednisolin, trombyl,levaxin och progesteron för bästa förutsättningar

    Men inget har hjälpt. Immuntester man kan göra i sverige är bra - lite förhöjt protein S (osäker på vaf det innebär).

    supertacksam för hjälp vart jag bör vända mig och vilken som är den bästa kliniken.


    Gå in i äggdonation 2020 tråden där är det flera stycken som är Olga patienter. Olga använder också lite immunsupport. Ta ett skypsamtal med dom och se vad dom säger. vi hade inte lyckats att få barn utan st Petersburg.
  • PeeWee44
    Anonymochorolig18 skrev 2020-11-29 21:40:16 följande:

    Hej

    ska kolla upp men vet dock inte om äggdonation är rätt för oss men kan säkerligen finnas mycket kompetens. Har du varit i kontakt med öven dr d och den andra kliniken i Grekland/serum? å kan förklara skillnaderna mot St petersburg? i och med att vi inte vet om det är ägg eller spemier så vill vi ha den som e mest heltäckande för att undersöka varför missfall och ev IVF om det behövs (eller ägg spermie donation om drt skulle vara det?)

    Har för mig att en som kallade sig undrandesökandd som var väldigt aktiv hör tidigare hade varit i kontakt med flertalet olika kliniker? hon som tipsade mig om mensblodtestetm


    Som bellis2 skriver, Olga har grymma embryologer. En tjej som hängt här i tråden fick spermaprov utdömt och att dom skulle behöva donerade spermier. I st Petersburg lyckades dom med egna spermier och idag har dom en liten dotter.

    Ta kontakt med olika kliniker och ha samtal med dom om hur just dom skulle göra för er. Magkänsla är viktigt.
  • PeeWee44
    Anonymochorolig18 skrev 2020-11-29 21:40:16 följande:

    Hej

    ska kolla upp men vet dock inte om äggdonation är rätt för oss men kan säkerligen finnas mycket kompetens. Har du varit i kontakt med öven dr d och den andra kliniken i Grekland/serum? å kan förklara skillnaderna mot St petersburg? i och med att vi inte vet om det är ägg eller spemier så vill vi ha den som e mest heltäckande för att undersöka varför missfall och ev IVF om det behövs (eller ägg spermie donation om drt skulle vara det?)

    Har för mig att en som kallade sig undrandesökandd som var väldigt aktiv hör tidigare hade varit i kontakt med flertalet olika kliniker? hon som tipsade mig om mensblodtestetm


    Vi har ju varit båda i Riga, Aten ×2 och St Petersburg. Vi lyckades bara i st Petersburg. Dock gjorde vi äd, men det är många som gör ivf-försök hos Olga.
  • PeeWee44
    Ariellan skrev 2021-01-07 08:05:56 följande:

    Jag gjorde det. Ingenting går på högkostnadsskyddet eftersom att det är en utländsk läkare som skriver ut medicinen. Men själva ivf:en fixk jag landstingsfinansierad så den medicinen gick ju på högkostnadsskyddet. Det kostar lika mkt att göra Dr D:s behandling i Sverige som i Aten. Jag betalade cirka 20 000 kr och det var under 2018. Resulterade i en son som är två år nu. :)


    Kul och se dig! Hur går det för dig? Vår son fyller 1 år om 9 dagar. <3
  • PeeWee44
    Ariellan skrev 2021-01-07 11:10:05 följande:

    Så mysigt! Jag har ju en son som kom till via ivf och dr D:s behandling och sen fick vi ett till barn som är 8 mån nu utan ivf och Dr D:s behandling, immunförsvaret lugnade sig efter första barnet antar jag


    Så var det, du har två underbara barn! Tur att ni hittade dr d.
  • PeeWee44
    Athen 2021 skrev 2021-03-30 09:22:48 följande:

    Hej ny här. Planerade att åka till Dr D i maj på utredning o senare äggdonation men vi har fastnat lite pga allt krångel med coronan vg resor o covidtest. Ngn som åkt på senaste tiden o som vill ge tips om hur ni gjorde, varifrån ni reste, var ni gjorde covidtest, pris etc? Vi bor i Småland så Sthlm el Köpenhamn är väl det vi tittar på vg flygplats. Känns övermäktigt just nu så all hjälp uppskattas!!! Tack på förhand!


    Hej, vi var hos dr d 2017- 2018 och gjorde äggdonation, tyvärr lyckades han inte göra oss gravida. Det är en fantastisk stad! Vi har varit där 9 gånger. Vi gick vidare till St Petersburg sen och där lyckades vi till slut få vår son i januari 20. Dom som åker till St Petersburg brukar ta covid-19 test på www.legehuset.se/antikroppstest-reseintyg/

    Såg även att man kan ta via kry men vet inte hur det fungerar. Detta gäller Stockholm.

    Lycka till hos dr d! Spännande resa ni är på väg att göra.
  • PeeWee44
    minaimaginärabarn skrev 2021-08-26 14:39:39 följande:

    Halloj!

    Är det någon eller några här som har koll på hur kortison påverkar en efter användning i ca 10 månader? Försvinner alla biverkningar eller består vissa? Jag är väldigt rädd för att ta kortison under längre tid p g a vad det kan orsaka min kropp och fostret. Dr D vill att jag tar samma dos som föregående gång trots att chicagoproverna visade på en kropp i lugn. Jag köper hans argument att kroppen kommer reagera vid en graviditet men samtidigt kan jag inte fortsätta att fundera över om min kropp förändrats under åren efter min sons födelse. Jag kan gladeligen ta övriga mediciner, bara jag slipper kortison. Min son vägde för lite, min placenta var mindre än förväntad och han kom 8 veckor för tidigt. I allafall två av orsakerna finns som biverkning vid intag av kortison under graviditeten. Dr D menar att det i stället beror på att min kropp reagerat immunologiska vilket ju innebär att den vill få bort det som inkräktar. Kan jag få era tankar kring detta vore jag supertacksam!!!


    När jag äntligen blev gravid anlitade vi inte dr d. Vi gick hos Olga I St Petersburg, min svenska gynekolog tyckte att jag skulle äta 40 mg kortison vid insättning och jag trappade ner långsamt efter plus. Vecka 18 var jag helt utan och det lyckades! Gå på magkänslan.
  • PeeWee44
    vurpan skrev 2021-12-30 10:56:17 följande:

    Hej ! 

    Jag har nu kommit till vecka 14, 2 veckor sen jag sist såg bebis och allt var bra. 

    Följer medicinering jag fått från Dr.Dimitri.

    Undrar när/om man kan börja andas ut lite? 

    Kan absolut inte njuta av den här graviditeten och oroar mig konstant. 1o min efter senast ultraljud är jag lika orolig igen. 

    är det mindre risk att kroppen attackerar fostret ju längre gången man är? 


    Jag blev lugnare när bebisen började sparka och man kunde känna honom varje dag. Och sen när jag visste att han skulle överleva utanför kroppen.

    Lycka till!
  • PeeWee44
    fiorellini skrev 2022-07-04 21:47:59 följande:

    Det verkar som att intralipid inte går att få tag på inom högkostnadsskyddet just nu. Någon som vet något? 


    Det har inte gått på högkostnadsskyddet sen vi började 2015.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!