• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Läste vidare och det står att 'EU-länderna ska ha införlivat direktivet i sina egna lagar senast den 25 oktober 2013' och det har Sverige förmodligen inte än gjort..??

  • Cathy
    L Maria skrev 2012-04-15 15:38:50 följande:
    En fråga - jag läste någonstans, vet inte om det var här eller i någon annan tråd, att IL är "sista utvägen", alltså att det är det man använder om inget annat funkar. Vad rekommenderar Dr D i steget innan IL, dvs om ens problem inte är så stora...?
    Beror förstås på vad man har för problem. Man kan ha antikroppar av olika slag och vissa av dem behandlas med kortison andra med t ex heparin (fragmin). Så man kan börja med kortison (prednisolon), trombyl, fragmin och av kosttillskott D-vitamin och omega 3 som även är antiinflammatoriska.
  • Cathy
    Hjärtefröjd skrev 2012-04-15 16:57:40 följande:
    Cathy: Vad synd! Men visst får många som behandlas i typ Danmark och Finland ofta ut läkemedel i Sverige?
    Jag kan inte det där eftersom jag inte behandlats utomlands. Har inte vissa fått gå till en svensk läkare för att skriva om sina recept? Och så finns det förmodligen apotek som ger ut på utländska recept...man kan alltid försöka! Hur går det med sprutorna?
  • Cathy

    Angla; är man i fertil ålder men har väldigt lågt AMH så är sannolikheten stor att det är en autoimmun process som pågår i äggstockarna. Bifogar den bästa studien inom området, som beskriver olika typer av antikroppar. Välj Full-text pdf till höger och då hittar du på sidan 4-5 en bra uppställning. Du hittar även info om TPO antikroppar. Den här studien rekommenderar att behandla med kortison, se sista sidan. Den säger inget om IL men kortison i kombination med IL är ju ännu bättre.
    http://www.hindawi.com/journals/cdi/2012/762541/abs/

  • Cathy
    Hjärtefröjd skrev 2012-04-18 14:33:53 följande:
    Intressant!

    Jag har lågt AMH och är inte så gammal (33 år). Däremot är jag lättstimulerad vid IVF, vilket helt går emot mitt låga AMH-värde.
    Man kan vara lättstimulerad även om man har lågt AMH för då har man inte FSH-antikroppar utan det är andra antikroppar som gör att man 'förlorat' en del av sina ägg.
  • Cathy
    Zinfandel skrev 2012-04-18 15:13:05 följande:
    Bra där Cathy!!
    Hihi, du vet att jag gillar den här studien Glad
  • Cathy
    Angla skrev 2012-04-18 17:24:14 följande:
    Precis så är det för mig! Är 30år och lätt stimulerad men hade nu ett AMH på 0,5. VUL ser bra ut liksom FSH som låg på typ 5-6 om jag minns rätt.
    Precis så där kan det vara! Och förmodligen är det antikroppar som ställer till det...
  • Cathy

    Angla: den enda kliniken jag har hört ska vara lite mer öppen för att prova mediciner är Falun. D-vitamin är inflammationsdämpande och sänker nivån av NK-celler (se Dr Braverman).

  • Cathy
    Angla skrev 2012-04-18 20:26:06 följande:
    Har du ngn studie på det? Vilka slagsantikroppar kan det vara?
    Svaret på din fråga hittar du i studien som jag länkade till tidigare. Har man lågt AMH men ok FSH så kan man ha s.k POF (premature ovarian failure) som kan bero på många olika typer av antikroppar. (se s.4-5 i studien). Eftersom det är svårt att hitta någon i Sverige (eller i hela Norden) som testar dessa antirkroppar (det finns en klinik i Estland tror jag) så är alternativet nästan bara att försöka sänka dom och ta pred/IL.
    Det finns studier om POF på pubmed..

    D-vitamin är jätteintressant och omdiskuterat och jag har följt med diskussionerna och tar själv 100 mikrogram/dag - har hört läkare säga att det är helt ok. Braverman rekommenderar 50-100 mikrogram om jag minns rätt.  
  • Cathy

    Å härligt Poussin, redan 10 veckor! Tiden har gått så fort Glad Det är klart pyret vill stanna Hjärta


    Grattis Zin!! Solig Skönt att allt gick smidigt.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!