• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Leah: jag tror att alla apotek har inte haft koll på det. Jag ringde oxå till läkemedelsverkets upplysningsnr som inte visste något. Jag hade fått annan medicin men ville ha mer kunnig personal och åkte till Sthlm centrum. Det stora fina Apoteket sa att man ska absolut inte experimentera med mediciner och att annan apotek som erbjöd att ge mig medicin hade gjort fel. Hon upplyste oxå att det inte gå att byta motsvarande medicin. De är gamla regler och byts nu på fredag.

  • NinaCamilla

    Kram till alla som kämpar! Släpp några tår och hämta styrka. Vi stödjer varandra i tråden med kunskap och kan glädjas åt och sörja åt varandra i samma sits. Det är fantastisk att vi går mot strömmen här och att vi är exemplar till alla andra tjejer som kommer bakom oss.

    Ang. VC. Jag undrar vidare. Om EU-patientrörlighet låter oss att åka till utomlands, kan VC neka hjälpa oss med IL? Läkaren i utomlands är ansvarig för behandlingen, inte VC. Då borde det vara rimlig att läkare i Grekland är ansvarig och skickar "remiss" eller liknande till VC och då skulle vi kunna få IL där. Är jag helt ute och cyklar?

    Om EU-recept låter oss ha mediciner och vård är lättare att få inom EU, varför VC vill inte hjälpa till? Jag bad hjälp av VC för att ta bort stygnen efter operation i Grekland. Det låter orimlig att de hade nekat det och sagt att jag måste åka tillbaka till Grekland. Jag undrar om det finns någon paragaf om det eller vad har de baserad sitt beslut till? Vem ska man vända sig till om man frågar för hjälp? Vid IVF/ÄD kan VC neka vård eftersom det är speciella regler för det men inte för immunbehandling. Kanske värd att kolla? Men vart ska man börja söka? Jag kommer att ha IL vid ÄD och det känns tokig att betala 3000 spänn för det för att någon ger mig näringslösning via dropp.   

  • NinaCamilla

    Aylak: Vi gör ÄD hos Peny. Efter 3.st missade ÄD i Finland och snack om att vi behöver "tur", litar jag mer Peny. Hon sa att inga dyra blodprover behövs eftersom jag har både endo och sköldkörtel med höjd tpo-ak. Jag få alla mediciner som behövs, oxå IL. Vi hade fått en till donator i Finland men efter konsultation med läkaren som sa att hon tar bort alla mediciner,eftersom vi har inte lyckats med dem heller! Jag blir mörkrädd när jag tänker på andra som kommer efter flera ivf försök till ÄD och inte det heller lyckas. Handlar det tur eller vetenskap?! Kram

  • NinaCamilla

    Aylak: Jag får Fragmin,IL, Prednisolon och baby aspirin vid ÄD i Grekland. Det verkar vara samma som ni andra får vid ivf. Jag kollar med Peny om hon kan ge mig nån slags follow up vid graviditet.

  • NinaCamilla

    Lill: Endo behöver inte ha några symptom tyvärr. Om äggledarna är förstörda och läcker vätska i livmoder, kan de påverka att äggen inte fäster sig. Det är bra om du kan kolla upp det. Själv fick jag diagnos som 38-åring och då var det försent för mig. Jag avråder att söka hjälp från SÖS. De har felbehandlat mig nu flera år. Sofiahemmet är riktig bra.

  • NinaCamilla

    Skogsbruden: Jag läste precis den i DN ich är så j-a förbannad. Det känns att någon annan får bestämma över kvinnornas kropp och inte dem själva.

  • NinaCamilla

    Jag har endo och blev inte diagnostiserad innan jag var 38 år gammal. Jag har lidit av menssmärtor och rikliga mens, annars är jag frisk. Att äta p-piller hjälper mot endo eftersom då blöder man mindre. Med titthålsoperation kan man se om det finns endo, och om äggledarna är friska samt hur livmoder ser ut. I min senaste operation hos Peny visade sig att jag har hjärtformat livmoder, större mf-risk om jag hade blivit gravid. Det har ingen annan läkare upptäckt via vanlig UL. Det är värt att kolla upp. Några av mina kompisar som har endo, har blivit gravida utan att få mf. De har dock vetat att de har endo och fått behanlingsplan fram till bäbisverkstad. Östrogen är riktig dåligt för endo om man gör IVF/ÄD med progynon. Jag opererades i 3 år sedan och nu hade endo blivit så pass dåligt, att fick ta bort vänster äggstocken.   

  • NinaCamilla

    Stumpan: Då är det OK om du har gjort hysto hos Peny. Viktigaste är att man gör titthålsoperation och kollar inuti. I VUL ser man inte endo om man inte har chockladcystor i äggstockar. Vissa endometrios patienter gör långvarig nedreglering 3-6 månader att endon svälter ut. Efter det sätter man p-piller om man inte vill ha barn, annars får man köra direkt innan endo blir värre. I mitt fall har jag nu 4 mån nedregleringsperiod med kemisk klimateriet.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!