• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-01-19 21:32:09 följande:
    Det verkar som att även han fasar ut vid v12. "20mg from cd1 until bfn or 10 weeks of pregnancy. After that wean to 10mg at 10 weeks, and 5mg at 11 weeks. Then stop completely at 12 weeks."

    Tack snälla Zin!! Då vet jag, då börjar jag utfasningen nu😃 Hjärte o Holly, vad bra att ni började på eget bevåg🌺 det är så underbart att ha er, det finns ju ingen annan som kan svara. Tilda, vad bra att det känns positivt, jag upplevde samma sak när tråden startades och här är jag nu och går in i v11 idag - hade inte hänt om jag inte vetat om dr D och denna tråd🎉
  • singhatjejen

    Går du in i vecka 11? Underbart!!
    Och ja, jag känner precis som ni twh och Tilda, man blir peppad, får hopp och kampvilja och framförallt massa ovärderlig info här. Som jag sagt tidigare: blir jag gravid igen är det inte bara tack vare dr Dimitri utan även tack vare all hjälp jag fått av alla i tråden :)

  • Skogsbruden

    Jag har en fråga till er som har gjort utredning i Aten. Har ni gjort IVF där också, eller går det att få göra det som vanligt i Sverige? Vi har många misslyckade syskonförsök bakom oss och jag börjar ge upp. Läkarna säger att allt ser bra ut vid varje försök, men inget händer. Det verkar ju finnas mycket som de svenska läkarna inte hittar så det kanske är värt ett försök att åka till Aten. 

  • Skogsbruden

    En fråga till. Jag såg att någon rekommenderade att man kunde ta en massa prover i Sverige innan man sökte sig utomlands. Var har ni gjort det? Hos er IVF-klinik eller någon annanstans? Vi har inga nytagna prover eftersom vi bara har gjort frysförsök under de senaste två åren. Innan dess bara den vanliga provtagningen inför färskförsök.

  • Zinfandel

    Skogsbruden: välkommen hbit! Berätta gärna mer om din historia så kan vi säkert lotsa dig rätt. De flesta av oss gör IVF-behandlingarna i Sverige eller Danmark, någon enstaka har gjort det i Aten. Du ska nog inte räkna med att din IVF-klinik hjälper dig med prover, du går ju till en konkurrent Flört men din vc, din husläkare eller en privatklinik hjälper säkert gärna till, mot en del övertalning. Vi är ju 35-50 st i denna tråd över hela landet som fått allt gjort så det går! 

  • TWH

    Ja, tack Singha det stämmer😃 fick faktiskt svar från D idag om progesteron och prednisolon. Han vill att jag använder progesteron i två v till, dvs v 12 ut och prednisolonet tycker han att det är för tidigt att trappa ned på, give it another few weeks. Jag avvaktar några veckor till så blir det en sammanvägning av alla bedömningar😉 skogsbruden, jag tror att proverna som har nämnts är utredningsprover i Sverige, vissa av dem ingår även i immunutredning utomlands och då kan man ju ta med resultaten och slippa betala för dem.

  • lill111

    Hejhopp alla fantastiska kvinnor! En fråga till er...efter fyra missfall ska jag nu pröva prednisilon som jag kommit över här på FL, eftersom ingen läkare vill skriva ut till mig....när ska jag börja med kortisonet, vänder mig till er experter för svar, hoppas ni orkar svara.... Tack, tack :)

  • TWH
    lill111 skrev 2013-01-20 19:21:18 följande:
    Hejhopp alla fantastiska kvinnor! En fråga till er...efter fyra missfall ska jag nu pröva prednisilon som jag kommit över här på FL, eftersom ingen läkare vill skriva ut till mig....när ska jag börja med kortisonet, vänder mig till er experter för svar, hoppas ni orkar svara.... Tack, tack :)

    Hej, utan att veta vad du har för "problematik" så är det svårt att råda. Jag har haft en herrans massa missfall och min ordinering är att börja vid äl, lycka till🍀
  • TWH
    HollyGolightly skrev 2013-01-20 19:30:19 följande:
    TWH: Grattis till att du fick svar om nedtrappningen, det lyckades jag aldrig med! Och oj vad härligt att du kommit till vecka 11 redan!

    Ja, tack det har gått fort, vågar inte slappna av ännu💝D kanske har bestämt sig nu för hur han ska ordinera pred😊
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!