• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ninninn

    Nä i mailet från Peny stod det att provsvaren bara va positivt på ureaplasma men idag skrev hon att jag även hade hidden c senast så jag försöker leta igenom mailen men tror jag slängt dom eftersom de va ett år sedan nu! Men då åt jag AB i 25 dagar både jag och killen men tydligen blir man aldrig av med det riktigt utan de kommer alltid tillbaka och de skrev väl även curly för nån vecka sedan! Och jag känner att nått inte stämmer så de är garanterat tillbaka på mig så egentligen känns de onödigt att kolla kan lika gärna äta AB ändå!

  • lill111

    Tack rara igen Skogsbruden! Ja, akuputur kände jag givetvis att det hjälpte, framför allt att slappna av, men blev ej av med mina spottings, tyvärr....körde ändå 4 månader, var 14: de dag enligt akuputörens rekommendation...kanske var för kort tid, ja, otålig som jag är...men visst det är nog bra om jag tar upp det igen, efter senaste MA tappade jag ju hoppet för allt och blev så negativ och svårt att motivera att ta upp allt igen, så jag började fokusera på min träning igen,...jag har ju varit på en ganska hög nivå innan min första lyckade graviditet och levde på de kickar jag fick via träningen, ja du vet vad jag pratar om, serotininet är på topp efter varje pass ochjag körde ca 10- 12 pass i veckan samt tävlade....klart det blev en chock för kroppen när jag var tvungen att tagga ner när jag blev gravid, men det var mest jobbigt för psyket, hade en lätt depression faktiskt, trots att jag var gravid och världens lyckligaste, ja, du hör ju hur knepigt kroppen och psyket fungerar....kanske kan vara det som spökar nu....har ju fortf 10 kg kvar sedan inna, kroppen kanske inte orkar med en graviditet till pga mina kilon? Ja, ja, vem vet....usch denna djungel....men nu tränar jag i f 4 pass i v och mår prima av det...ju mer desto bättre och precis som du säger, vad jag äter spelar stor roll för måendet och vikten, går upp direkt, särskilt om jag inte rör på mig...nu har jag varit jätteförkyld en hel v och känner direkt att jag lägger på mig....trist...ska ta upp akuputur igen, stort hål i plånboken igen bara, detta har ruinerat mig, man måste ju leva också vi har ju våran son att tänka på, så måste prioritera att göra saker med familjen med, samtidigt som jag bara vill bli gravid till varje pris och ge vår son ett syskon....ingen lätt balansgång....sköt omger alla och ha en skön fredag, och stort tack igen Skigsbruden!

  • Lotus13

    Skogsbruden: Jag har känt så flera gånger, som du beskriver att man känner sig gravid fram till precis innan testdag och så testat minus. Dr D sa till oss att jag antagligen har blivit gravid då men att det släppt väldigt fort så HCG ej hunnit bli så mycket i kroppen att det skulle synas på gravtest.

    lill och skogsbruden: Jag testade akupunktur i höstas då vi skulle ha FET men det blev ej då vi fick provresultaten på immunproverna och vi valde att skjuta upp det. Jag tyckte det var skönt men hon som gjorde det på mig var så stressad och satte dit nålarna snabbt och gick ut sen, kom in igen bara för att ta bort dem och hade inte ens tid att svara på frågor. Om ni bor i Stockholmsområdet, känner ni till någon bra? Är det någon annan som känner till någon bra? Som inte är stressad, klarar ej av sådana. Skulle vilja gå på akupunktur igen inför nästa IVFGlad

  • lill111

    Stackare där Lotus vilken otur med den akupunktören....jag bor dessvärre inte i Sthlm-området, men tror det finns många här i tråden som gör det och kört akuputur....så hoppas du kan finna någon....det finns många som är inriktade på fertilitetsfrågor i ditt område så hoppas du hittar rätt...min akupunktör tryckte under fötterna efter varje behandling för att se om min balans blivit bättre samt organen...hon gav god rådgivning och tog sig tid till Kina funderingar, men även hon är starkt övertygad om att det kommer g vägen för oss, hon menar på att det inte är mitt immunförsvar som spökar,mutan bara stress med tanke på alla mf som kommit så tätt....ja, ja, vad vet jag...lycka till Lotus!

  • Lotus13

    lill111: Tack för svaret! Ja, verkligen otur, hade ändå läst om henne på nätet, många som har gått hos henne, och tänkte att hon skulle va väldigt bra men nääRynkar på näsan och hon är inriktad på fertilitet, men, men...Hoppas någon annan kan tipsa om nån braGlad Jag vill ha någon som man kan prata lite med och fråga/få råd av osv. Lycka till!! Hoppas verkligen det går bra nästa gång! 2013 ska bli alla vårt, som inte lyckats ännu, årSolig

  • Skogsbruden

    Nu beställde jag den där boken i alla fall...och några till av bara farten... Någon borde spärra Google och Adlibris på min dator. Inte bra för mig.

    TWH: Tack för svaren. Man försöker ju göra vad som helst för att få ner kostnaden lite i alla fall. Skönt att det är löst då i alla fall.

    Lotus13: Vad skönt att det är fler som känt så och blivit tagen på allvar. Jag tänkte då att det var så att kroppen stötte bort embryot eftersom det var så specifika symptom som jag aldrig känt vare sig förr eller senare och att de plötsligt bara försvann. Min klinik var dessvärre inte intresserade av mina resonemang. Deras enda förklaring är att jag har haft otur med dåligt embryo fast det sett perfekt ut på utsidan. Varje gång.

    Vad gäller akupunktör så kan jag nog inte hjälpa dig med en person, om du inte är beredd att åka sådär en 30 mil enkel resa för en behandling... Det råd jag kan ge efter att ha testat tre personer är att gå på magkänslan. Hon som jag går till här hemma är väldigt försiktig när hon sätter nålarna och hon kommer inte in och vrider om dem. Hennes professor i Kina hade sagt att det inte gör någon skillnad. Det bara stressar personen. Jag är helt säker på att hennes behandlingar har hjälpt för de var det enda jag gjorde mellan värdelösa provsvar och IVF med 7 ägg till frysen. Dessutom somnade jag hemma hos svärmor efter första behandlingen mitt på blanka em, så effekt hade det. När jag gick under lång tid förbättrades hela min fysik. Jag gick till en i Uppsala runt ett ET som hade fått så goda vitsord. Aldrig mer säger jag bara! Han körde in nålarna och kom flera gånger och vred om. Jag låg på helspänn hela tiden och nästan grät så ont gjorde det fast jag är van vid smärta. Samma sak med en kvinna i Stockholm, också goda vitsord, men väldigt oförsiktig och hetsig. Jag tror inte kroppen tar emot behandlingen om man inte är avslappnad. Jag märker att jag inte kan ge så många handfasta tips, men hoppas du hittar en som du har förtroende för. Väldigt viktigt.

    Lill111: Hoppas verkligen att du hittar en lösning på dina problem och att nästa graviditet går hela vägen. Jag tror att man behöver både en hel del envishet och lite tur med vad och kanske framförallt vem man provar. I dag har jag suttit och läst lite om olika metoder och andras kämpande här och i andra trådar och önskar så att jag kunde släppa det. Men eftersom jag inte kan det så har jag bestämt mig för att försöka se det positiva i det hela. För något har jag hittat. Jag och min man får i alla fall en resa till Aten, där jag aldrig har varit, mitt under en av de tråkigaste perioderna på året. Och förhoppningsvis svaren på många av mina frågor. Det är också värt mycket. Som du märker sitter jag här och försöker boosta mig själv med positivt tänkande så här på fredagseftermiddagen.  
    Trevlig helg och kramar till alla kämpar här inne! 

  • pink lily

    Tack för välkomnandet! Det värmer så när man annars ofta befinner sig i kylan hos gyn., fertilitetsläkare od
    Jisses, vilken aktiv tråd! Kul, jag hänger på! Jag håller på att läsa igenom alla inlägg, har kommit en bit ... Jag är imponerad!

    Zinfandel, tack för att du krattat gången för oss här nere i söder! Läste att du efterlyste medkämpar i ditt område, jag anmäler som medkämpe! 

    Jag sällar mig även till er som undrar över hur ni (och trol. jag) som har problem med immunsystemet trots allt drabbas av diverse sjukdomar och ohälsa vid ägglossning. Förra cykeln fick jag influensa vid ägglossningstiden, och i denna cykeln har jag fått körtelfeber. Skit! Denna cykeln har jag faktiskt ägglossning, den inträffar bara sporadiskt numera. Tänker postitivt, bra att få det nu och inte när man blivit gravid då det kan skada fostret. Man är tydligen immun efter första utbrottet. Nu ska jag krypa ner, sova och bli frisk. Vi hörs!

  • Lotus13

    Skogbruden: De har sagt samma sak till mig, hm...Otur enligt dem!! Vi har också haft nästan bara toppenembryon. Visst så kan det ju vara förstås men man vill ju ändå utesluta annat också.

    Poussin: Svarat dig på mail, tack ska du ha{#emotions_dlg.flower}

    Pink lilly: VälkommenGlad 

  • Ninninn

    Kunde man få ut recept här på apoteket som Penny skickat från Greece??

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!