• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Besa
    Singoalla8001 skrev 2013-02-17 18:27:48 följande:
    Besa. Om du är ute efter att få mer ägglossningssekret så rekommenderar jag att du tar evening primrose oil (förkortning EPA) eller som det på svenska heter jättenattljusolja. Ägglossningssekretet gör det lättare för spermierna att ta sig till ägget samt att det får spermierna att överleva längre i livmodern. Jag ska inte ställa någon diagnos eftersom jag inte är läkare. Men med tanke på dina två tidiga missfall så låter det som att du möjligen får tidiga blodproppar i livmodern vilket gör att du får dessa missfall. Ta helst 5 kapslar med omega 3 på 1000mg var. Kolla på innehållsförpackningen hur mycket EPA (eicosapentaensyra) en kapsel innehåller samt ta så många kapslar så att det blir minst 720mg EPA du får i dig om dagen.

    Jag har fått trombyl av min läkare pga av mina tidiga missfall.. Men jag har börjat få lite blåmärke tydligen är det för att jag äter trombyl. Men om jag har förstår dig rätt så ska jag ta 5 kapslat omega 3 sen förstod jag inte vad du menade att jag sa ta en sorts till kapsel. Hade varit jätte snällt om du kan förklara igen, känner mig lite slö Hahaha
  • singhatjejen

    Åh vad jag håller tummarna hårt hårt hårt för dig nu Snart lycklig! Hoppas guldägget finns där nu och att det blir bebis! {#emotions_dlg.flower}

    Det har varit hög aktivitet i tråden och det är roligt - samtidigt som det är beklämmande att vi är så många som behöver den här hjälpen och att den inte finns naturligt i Sverige... Välkomna allihop i alla fall!
    Och grattis Singoalla!!! Måtte du få gå hela vägen till bebis!

    För egen del gick luften liksom ur mig efter att jag väl landat i allt och det känns lite tungt. Min mamma valde att helt plötsligt kommentera att jag försöker bli gravid som hon anat, men inte vetat, länge. Och sättet hon valde att lägga fram det på var rätt sårande faktiskt. Hon tycker uppenbarligen att jag är för gammal. Tack, morsan, känns fint att ha ditt stöd... Skrikandes
    Hur som helst har jag läst men inte orkat kommentera något eller tipsa eller stötta, ledsen för det. Jag ska nog kravla mig upp ur det här hålet så småningom jag också.

  • TWH

    Fiskolja påverkar immunförsvaret (lugnar det likt il) o fragmin gör så att blodplättarna inte klibbar ihop - trodde jag😘

  • che71
    TWH skrev 2013-02-17 20:01:42 följande:
    Fiskolja påverkar immunförsvaret (lugnar det likt il) o fragmin gör så att blodplättarna inte klibbar ihop - trodde jag😘
    Fiskolja??
    Var köper man det o hur mycket ska man ta?
  • Snart lycklig

    Tack snälla Singhatjejen! Jag kommer ju inte återföra något eventuellt embryo denna gång heller, men jag önskar av hela mitt hjärta att jag ska få något/några till frysen.

    Jag förstår att luften gick ur, men det kanske blir på bästa sätt för dig också. Just nu har du och jag lika månfa i frysen hos Dr D. De kanske har blivit kompisar

    Kram på dig!

  • che71

    Hur har ni andra löst det där med att gå o ta prover innan man åker till Aten?
    Jag menar när man vet vilka prover Dr D vill ska tas, hur har ni gått tillväga?
    Vände ni er till VC eller hur löste ni det med remiss o betalningsansvarig till lab.proverna?

  • singhatjejen
    Lägg till er på listan - ni som vill vara med, alltid kul att se fina resultat.
    Snart har vi Holly och Hjärte under rubriken födda också Solig
    Cice - visst var du gravid? Hur går det för dig? Hoppas det går bra!

    Födda:
    Lully Hill: Son född 120702 Poussin (34 år): Gravid på 5:e IVF försöket efter besök i Aten i januari. BF 19/11. Fött en son. Perry6: Fött en son. Lillih: Fått barn. Tjorven: Fått barn.

    Gravida på naturlig väg:


    Hjärtefröjd (33 år): Gravid. Försökt få barn i närmare sex år. I bagaget finns 6 IVF:er (3 ET + 3 FET med totalt 9 "perfekta" embryon), ett 20-tal inseminationer och 3 tidiga MF). BF 7 mars. TWH: 9 missfall, 2 på bim, 3 i v5, 3 i v8 efter hjärtslag samt ett sista i v9 med hjärtslag. Nästa försök 1a gången med intralipider från start. Gravid på naturlig väg efter misslyckat IVF.

    Gravida genom IVF/FET:


    HollyGolightly (35 år): Försökt få barn i 4,5 år. 2 ET, 4 FET. Plus på första ET, men MA. Besökte Aten i maj. FET 27/6 med 2 st 2-dagars. Gravid med tvillingar, BF 17 mars.

    Försöker på egen hand/alternativt i vänteläge:


    Curly: 5 års försök, 2IVF och 6 FET. Inga plus på 4,5 år. Efter immunobehandling 3 plus (första på FET och två naturligt) men tyvärr MF. Zinfandel (40 år): Aten i januari, immunterapi inför 6:e försöket, första + men MF Pechi (33 år): Försökt få barn i 5 år, 3 inseminationer,  5 IVF:er, 1 MF. Besökte Aten i maj. Påskliljan: (31år) 4,5 års försök, 5 IVF, 1 FET, ett plus som slutade i missfall och misstänkt utomkvedshavandeskap innan jag ens visste om att jag var gravid, besöker Aten i juli Jam08: 31 år, 7 IVF, 2 FET, manlig faktor, immunbehandling Aten, planerad IVF augusti 12. Myran6801: Criss00: Cathy: Cice: Påsklilja: Ljusgläntan : Finafina: Snart Lycklig (nyss fyllda 46): 4 IVF och 1 FET samt 1 insemination i Sverige, 2 IVF i Danmark, 1 pågående IVF i Grekland m immunbehandling, ruvar på 3 3-dagars embryon. Totalt 15 "perfekta" embryon. Aldrig sett ett plus. Första besök i Aten i maj -12. Hemliga damen (-66:a) Två misslyckade ÄD Tjeckien 2010, Aten 2011 trillingar missfall. 2012:På g till Serum v44.

    Pågående IVF/"ruvare":


    Singhatjejen: (42 år) Har ett barn genom IVF sedan tidigare. Syskonförsök 3 IVF, 3 FET utan att lyckas. Får bra med ägg, Dr D tror min son kom till för att jag fick en stor infektion i kroppen under den IVF:n och att embryot smet förbi mitt immunförsvar. Gör IVF hos dr D. Beräknad ÄP i mars.
  • Zinfandel

    Det beror ju på mycket omega-3 kapslarna inehåller hur mycket man ska ta! Det kan vara både 4, 5 och 6 st.

  • HollyGolightly

    Che: Jag lät Dr D ta allt på plats i Aten, det kändes lättast och säkrast tyckte jag. Det kostar ju dock en slant, och någon annan kan säkert berätta hur du ska göra för att ta det i förväg, men alternativet att ta allt på plats finns alltså också.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!