• HollyGolightly

    Grattis Mum, vad härligt! Och en tuff start fick jag också men det glömmer man snabbt när man kommer in i nya mammavardagen.

    Lycka till Snart lycklig!!

  • HollyGolightly

    Snart lycklig: Hurra! Åh, vad jag håller tummarna!

    Alla ni som ruvar och inte känner nåt, tänk på att medicinerna kan ta bort graviditetssymptom. Jag kände ingenting trots tvillingar, mådde inte illa en enda gång under graviditeten trots att flerbörd brukar innebära pytonmående. Så ge inte upp!

  • HollyGolightly

    Grattis One Life till lilla tjejen!

    Fidelia: jag trappade ner Pred väääldigt sakta kring v30, tjatade mig till det av Dr D. Han ville nog egentligen att jag skulle fortsätta längre men jag valde att sluta ändå. Nu hade jag en väldigt problemfri graviditet, därför vågade jag sluta.

    Frk. Röd: de biverkningar jag hört om är något förhöjd risk för läpp/gomspalt samt lägre födelsevikt. Mina vägde 2,5-2,7 kilo i v38+0 men eftersom de är tvillingar är det svårt att säga vad vikten beror på. Ingen läpp/gomspalt.

  • HollyGolightly

    Kattflickan: nu minns jag tyvärr inte exakt antal dagar för blastos resp tvådagars, men jag tror inte problemet är att slå om på en helg utan FET ska ju göras ett par dagar efter ägglossningen så att det stämmer med embryots ålder. Dvs det kan vara värre att slå om på en tisdag om FET ska göras fyra dagar efter omslag eftersom det är stängt på lördagar. Jag fick info om vilka dagar som tyvärr inte funkade av Karolinska, konstigt att du inte fått veta det! Men det ska ju gå att ringa dit lör/sön och meddela att man fått omslag, själva sjukhuset är ju inte stängt, så får man besked om dag och tid för FET. Lycka till!

  • HollyGolightly

    Hej alla, jag har inte varit inloggad på evigheter men har nu läst i kapp och oj vad det har hänt mycket! Många nya namn i tråden också, men eftersom det är några namn jag känner igen sen "min" tid här så måste jag bara säga följande: 

    Snart lycklig, SÅ glad för din skull! Stort grattis till pyret på väg och fina KUB-siffror!
    Zwillinge och Kattflickan: Stort grattis till bebis på väg!
    Angla: Fantastiskt att du är gravid, stort grattis! Vill minnas att vi plussade ungefär samtidigt när jag blev gravid och att det inte gick hela vägen för dig då, så det värmer verkligen att höra att det är bebis på väg igen!
    Che: Grattis till din lilla tjej sent omsider, osäker på om jag varit inloggad sedan du födde, så säger grattis för säkerhets skull!
    Och har jag missat någon annan från way back when som hunnit bli mamma eller gravid ? grattis till er också!


    Och så till KattaAten och Katt12, ang att Dr D ordinerar samma "paket" till alla. Mina tester var i princip alla inom normalspannet, vilket först gjorde mig besviken eftersom jag verkligen hoppas ha hittat svaret på varför jag aldrig blev gravid. Dr D förklarade det som att det ibland räcker med en mycket liten obalans för att det ska störa, och jag åkte också hem med ordination på baby aspirin, Prednisolon och IL-dropp. Däremot inte på Fragmin, det lade han inte till förrän vi gjort ytterligare ett misslyckat FET. Då addade han Fragmin till mixen och vips var vi gravida. Så jag fick känslan att han har ett standardbatteri som det liksom inte skadar att testa ? ibland kanske det är allt som behövs ? och funkar det inte med det så lägger han till något mer. KattaAten, du hade ju trots allt siffror som avvek från det normala och fick dessutom Clexane ordinerat direkt, jag skulle lita på att Dr D vet vad han gör. 

    Här rullar livet på för fullt, tvillingarna fyller snart två och babblar så öronen trillar av. Fullt friska och följer sina kurvor perfekt, trots alla mediciner medan de låg i magen. De var för övrigt lite lätta när de föddes (kring 2,5 kilo), så visst - det är möjligt att prednisolonet bidrog till lägre födelsevikt. Eller så berodde det på att de var två som skulle få plats där inne. =) 


    Kram på er alla! 

  • HollyGolightly

    Grattis, vad roligt med fler twins i tråden! Ni som är tvillinggravida, om ni vill kan ni inboxa mig era mailadresser så kan jag skicka över "tvillingbibeln" - det är jag och mitt mammagäng med tvillingmammor som skrivit ner alla tips vi själva hade velat ha innan vi fick våra barn. Det ÄR bitvis tufft med två på en gång, men fördelarna överväger absolut!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!