• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • singhatjejen

    Maxad: ja det ska verkligen bli intressant att se vad det blir för resultat - det där jäkla tnf:et!!!
    Menar du att fler av dina ägg har blivit befruktade vid ivf sedan du började med dhea? Hur länge har du ätit?
    Har du också blivit ordinerad täta IL? Som var tionde till tjugonde dag?

  • Maxad

    Jag har ätit Dhea i ett år! Började med Dhea som jag köpte via hälsokosten och tog väl 25 - 50 mg per dag. Vågade inte mer. Den efterföljande ivfen fick jag bättre resultat på ägg som var mogna och blev befruktade. Ska försöka ta mig tid att sammanställa min profil och mina försök så småningom. Men min ivf läkare tyckte det var så bra det han läste och såg, så han ordinerade mig Prasteron, DHEA som görs i Svetige. Nu äter jag 3x25 om dagen men glömmer ibland ta min andra tablett. Mina resultat är bättre och i dec satte vi in 2 st toppägg men tyvärr ingen graviditet. Det var innan jag kände till immunologbehandlingar. Nu ska vi trycka ned mina TNF med Humira. Mitt värde låg tyvärr väldigt högt, 57, men DrD tror att jag kan ha haft något strax innan som triggat mitt försvar kanske en graviditet. Efter att jag tagit två Humira sprutor på två veckor ska jag ta ytterligare ett prov för att kolla TNF sedan kanske han sätter in IL eller Så tar jag två sprutor till. Jag hoppas ta min första spruta imorgon då jag kommer få besked på mina tuberkulosprover. Man måste tydligen kolla sånt då dessa sprutor kan dra igen en vilande infektion. Får svar imorgon så kör jag. Kan tycka att jag varit långsam i starten på att påbörja immunologiska undersökningen men måste säga GUD vad skönt det varit att vila från alla hormoner ja nästan ialla fall ;)! Lusten och livet är tillbaka och vi har bjudit hem folk och gått på middagar. Sånt jag inte orkade göra under alla behandlingar. Jag körde på ganska hårt med ivf på ivf och har gjort många sedan jan 2010. Singla var detta din första ivf hos Dr D? Samlare du också ägg, om ja hur många gånger kommer du ge det?

  • singhatjejen

    Oj ett år. Ja då har det gjort verkan i alla fall. Vad jag förstår så ska man ju ha ätit några månader och det kommer jag ju inte ha hunnit gjort innan nästa plock.
    Det är min andra ivf hos dr D men jag har bara plockats än så länge. Kroppen har inte svarat så bra på behandlingen.
    Tnf 57 var högt. Jag hade 49 från början, får se vad det visar nu. Jag tog humira förut men fick ned det och slutade och han vill inte att jag börjat igen även om det skulle vara högt... Ja de där sprutorna är inte att leka med. Förstår att det var skönt med paus den här världen man lever i är väldigt speciell och sliter en hel del. Hoppas verkligen det slutar väl så småningom för oss båda :)

  • Maxad

    Fick du några biverkningar av Humira och hur mådde du? Hur många sprutor tog du innan du fick ned TNF? Kör du långa eller korta protokollet? DHEA påverkar ju TNF men TNF ger å andra sidan sämre äggkvalitet har jag läst så det tar ut varandra. Klart det kommer gå bra! Vi får hoppas på det bästa.

  • singhatjejen

    Maxad: Nej inga mer biverkningar än att jag fick lite fler infektioner i kroppen... hostade i fem veckor bland annat. Jag tog en spruta och tog om proverna enligt vad vi kommit överens om. Innan jag fick svar tog jag en ny spruta. Svaren visade sänkt tnf och dr D sa att jag skulle sluta med sprutorna. Vet inte om Tnf gick upp av andra sprutan... 
    Jag har alltid kört det längre protokollet, nu ska jag testa det korta. Hoppas det funkar bättre. Du ska köra i maj/juni va? Me too... 

    Snart lycklig: Tack!!!    

  • che71

    hcg idag var 10771
    v 6+2
    Drömmer
    Väntar på svar från Dr D angående mitt FBC idag, om jag beöver nytt dropp de närmsta dagarna
    för vi reser till Italien på söndag o blir borta 8 dagar.
    Har varit på apoteket o hämtat ut IL dropp så jag klarar mig ett tag nu. De från Aten har inte dykt upp.

  • Lully Hill

    Idag har livet återvänt till mig!!
    Jag har nu fått svar på biopsin och det var inget farligt i mitt bröst!  En helt ofarlig cysta var det!

    Herregud vad tankarna kan fara i väg när man går och väntar på ett sådant besked!
    Nu är jag igång igen med syskonförsök enl planerna. Var i väg och tog FBC i dag! Vi får se hur jag reagerat på Il-droppet.

    Singha- I bland blir det bara ett ägg. Men det kan ju räcka! Håller tummarna att det är ett fint ett!

    Jag ska läsa fatt i tråden och återkommer..
     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • singhatjejen

    Lully: Oj vad skönt att höra!! Vilken lättnad. Ja, då är det bara tuta och kör nu då! Lycka till!

    För egen del har jag ännu inte hört något från dr D om det var fint eller inte. Vilket ger mig känslan av att det inte blev något. Åh andra sidan var det verkligen fullt ös på kliniken igår, inte klokt vad patienter de har. Och dr D for runt som en tetting där. Jag tänker ibland hur de kundanpassat verksamheten och har öppet på helger och allt så de kan göra äggplock när det passar patienten och inte labbschemat. Här i Sverige stänger de så otroligt lång tid för helger och över sommaren - massor av tid som försvinner för många kvinnor när cykeln faller fel. Och tänk vad man ändå betalar och vilken utsatt situation man är i. Det är rent ut sagt för jäkligt.

  • april12
    Lully Hill skrev 2013-04-02 19:56:39 följande:
    Idag har livet återvänt till mig!!
    Jag har nu fått svar på biopsin och det var inget farligt i mitt bröst!  En helt ofarlig cysta var det!

    Herregud vad tankarna kan fara i väg när man går och väntar på ett sådant besked!
    Nu är jag igång igen med syskonförsök enl planerna. Var i väg och tog FBC i dag! Vi får se hur jag reagerat på Il-droppet.

    Singha- I bland blir det bara ett ägg. Men det kan ju räcka! Håller tummarna att det är ett fint ett!

    Jag ska läsa fatt i tråden och återkommer..
     
    Så himla skönt Lully Hill, har tänkt på dig.
    Hade liknande för några år sedan som också visade sig inte var någon fara. Men ack vad orolig och dåligt man mådde innan man fick svar. Passa nu på och njut lite av att allt var ok.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!