• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • TWH

    Jag håller med dig helt Vilaa, helasjukvården verkar vara som rysk roulette, helt oförutsägbart. När de gäller Sös så hjälper de till både med att skriva ut il och att ge injektionen. De säger sig inte förespråka il dåde vet så lite om det men eftersom de anser att det är ofarligt så ger dem det enl dr Ds ordination. De ger alltså inte il på egen ordinering men de har hjälpt mig och några till med behandlingsplanen från annan läkare.

  • lill111

    Bästa jag läst på länge vilaa! Precis mina funderingar med - läkarna vet inte vad de ska göra, har sagt det med till min, men får inget bra svar.... Senast om fragmin o kortison....jag menar det är ju inget dödsfarligt läkemedel vi talar om, men nej det får jag inte!:((undrar med som du varför man skriver ut trombyl och progesteron hej vilt, är verkligen ej vetenskapligt bevisat ! Cyyotec är magsårsmedicin!!! Undrar just hur dessa tabletter påverkar livmoderslemhinnan?? De sätter de gladeligen in... Det är ju billigt!! Usch blir galen!!!Hej på er!!!

  • Zinfandel

    Snart Lycklig: nej, det är oftast inte nödvändigt i Sverige så jag gjorde det inte (på min läkares inrådan). Vi är så grundligt kollade ändå ;))

    Vilaa: ja vi har diskuterat just det tidigare i tråden och det finns helt enkelt ingen logik. Det som skiljer IL ifrån de andra medicinerna ni nämner är att det är en infusion (inte injektion) och det är såklart annorlunda när man kör det rätt in i blodet och det blir en annan ansvarsists för den som ger det. Det finns en risk för en anafylaktisk chock (så det är en aning mer än "bara en näringsgrej" och därför lite läskigt att få första gången på ett hotellrum...) och någon måste ta ansvaret. Sen är det såklart långt överdrivet, det används framgångsrikt i vår situation hela världen över, kan man ge det till prematura så kan man nog ge det till oss Flört.   

     

  • Maxad

    Snart lycklig - jag tog min första Humira injektion igår. Både min ivf läkare, gyn och Dr D ville att jag skulle ta tbc prover innan jag började. Svårt att hitta Lab om tar proverna då det bara är de större sjukhusen som tar det. Jag bor i Sthlm och lämnade blodprov på Karolinska. Frågade själv dr D om at inte kunde hopa över blodproverna men han ville inte chansa. Å andra Sudan pr du svar inom 1 vecka så det går fort. Remissen på provet hjälpte min gynekolog att skriva. Lycka till!

  • Snart lycklig

    Tack Zin och Maxad. Om inte Dr D vill chansa, då bör jag nog få till de där provet.........

    Naturligtvis fick jag inte Humira-sprutorna utskrivna av min gynekolog. Han sa väldigt lugnt och föklarande att då han är gynekolog så går Humira inte under hans område, så han ville inte skriva ut det. (Han hade redan skrivit halva receptet, när han ändrade sig.)

    När ni hämtat ut Humira-sprutor på recept från Mina Dr Ds assisten (alltså betalt hela STORA summan själv), hur är det sedan med förvaring från apoteket och sedan hemma? Är det känsligt?

    Om jag bombarderar kroppen med tillskottet Lysine (bra för att motverka Herpesvirus), när jag tar Humira, borde jag väl inte får ett Herpesutbrott?

  • Maxad

    Vad jobbigt att receptet var på g! Kan du inte berätta vad det gäller och att du har kontakt med en klinik i Grekland och behöver hjälp?

    Har du tagit Humira tidigare? Varför tar du det nu när du är inne i detta ned plock?

    Vet inget om Herpes och Humira men har inställningar för min egen del att jag kommer må bra. Hoppas på det bästa! Jag har munsårsherpes ibland så vi får se.

    Har du testat att prata med en reumatolog och visat dina höga värden och förklarat varför du behöver Humira? Om de vill skriva ut recept. Min klinik kollade med en reumatolog i Sverige (vet inte vem) och de kände till att Humira letat sig in i fertilitetsbranschen.

    Kanske det kan vara en idé även för din gynekolog. För vissa läkare kan man ju vara öppen och jag tänker att om vi ligger på så går förändringen snabbare framåt.

  • Zinfandel

    Det handlar såklart inte om att "chansa", i så fall hade ingen gjort det...................................... Men i Grekland är det såklart viktigare.

    Jag hade tveklöst behandlat herpes inför återföring, Valtrex 2 ggr/dag.  

    Ja, Humira är känsligt. 

  • Maxad

    Just det ja glömde svara på detta. Jag hämtade ut min Humira och förvarar dem i kylskåpet. Det sa man till mig på Apoteket att göra.

  • Zinfandel

    Javisst det är ju en kylvara ;)) därav klurigheterna att skicka det som vi pratat om med dry ice osv.... Flört Är det sommar så rekommenderar tom Apoteken att ta med en kylväska att förvara den i tills man kommer hem Glad 

  • singhatjejen

    Vilaa: Håller helt med dig. Det är helt obegripligt.

    Snart lycklig: Jag fick inget gehör för att skriva ut Humira åt mig, eller att få ta proverna som dr D rekommenderade innan, men kände att det kollats och vaccerinats så här i Sverige så jag tog dem ändå. Och det gick bra. Jag har också fått höra att jag har herpes latent i kroppen (inga utbrott) av Marie Erixon och jag fick inga utbrott efter Humiran heller. Jag tog ut dem och direkt hem till kylen enligt apotekets ordination.

    Tack, Lully! Inte så mycket värpt egentligen, men som sagt - varje ett är värt en hel del Glad

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!