• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig

    Jag har alltid känt svettningar när det gått några ruvardagar, men faktiskt mindre i samband med ruvningarna tillsammans med Dr D. (Det lät lite konstigt, men ni fattar....   )

  • HollyGolightly

    AaFT: Jag hade faktiskt svårt att minnas när Dr D frågade mig samma sak. Jag mindes att jag brukade vakna ibland och vara tokvarm/svettig, men jag kunde inte svära på om det var en viss tid i månaden eller ej. (Vårt problem var inte missfall utan att vi aldrig plussade, embryona verkade inte fästa.)
    Däremot vaknade jag av just svettningar en månad in i graviditeten och fick lite lätt panik eftersom Dr D bett mig vara vaksam på nattsvettningar. Han ordinerade nåt extra IL då, och det gick ju bra ändå tack och lov.
    Tror som Hjärte inte att man kan generalisera hur mkt som helst. Alla graviditeter är ju olika - bara en sån sak som att man "ska" må dubbelt så illa av tvillinggraviditeter och jag inte kräktes en enda gång bevisar ju det...

  • TWH

    Snart lycklig, det går bra tack❤ aaft, jag är ett typexempel på en som får stark feberkänsla vid implantation, har fått det samtliga tio graviditeter inklusive den nuvarande som jag har fått behålla. Jag har ju, lärde mig det efter några mf, vetat exakt när jag blir gravid innan det går att testa. Jag har också haft kraftiga nattsvettningar första tiden efter implantation. Dessa var inte lika kraftiga nu när jag fick immunterapi. Det är väl typiskt höga nk cellproblem att få feber etc. Tror jag.

  • AaFT

    Tack för era svar goa svar!
    Är väl lite åt Holly hållet här oxå... med svettningarna å att de små inte vill fästa... :'(

  • Katt12

    Jag bli inte klok på detta med svettningarna. Jag har vaknat sjöblöt i svett varje ruvning (4 st), och tolkat det som att det är ett tecken på att det inte kommer gå vägen, vilket det ju heller inte gjort. Samtidigt läser man ju om en del som svettas och sen plussat. Har då funderat om det är biverkningar av progesterontillskott, men det står ju inget om det i bipacksedeln på t ex Lutinus. Skulle verkligen vilja få klarhet i detta.

  • Zinfandel

    Jag svettas av kortison & progesteron, när jag ska ha mens i vanliga fall och när IVF misslyckats..... Svettades även grymt mycket när jag plussade och det blev MF ett par dagar senare.  Det brukar börja kring RD 9-10. Inte säker på att Dr D vet riktigt själv, har hört honom säga att det både kan vara ett tecken på immunattack och på graviditet FörvånadFlörtSolig

  • Skogsbruden

    Är det ok att ta IL-dropp om man är sjuk? Jag har naturligtvis åkt på världens förkylning med vansinnigt ont i halsen och feber och ska ta droppet i morgon. Dessutom ska jag antagligen börja med kortisonet på måndag eftersom vi ska göra FET den här månaden.

  • TWH

    Katt12, svettningar kommer ju ifrån att immunförsvaret går igång och arbetar, vad jag har förstått. Det kan väl också bero på hormonpåverkan, frågan är hur man skiljer på dessa. Om man kan bli gravid el inte skulle jag tro beror på hur aggressivt och hur snabbt kmmunförsvaret går igång. Vi som har upprepade mf kanske har ett försvar som går igång efter implantation, inte vet jag😊

  • Skogsbruden

    Nu har jag fått svar på mitt FBC. Allt var inom det normala utom leukocyter som låg på 12,3 och neutrofila som var 10. Vet någon vad detta kan innebära? Kan det vara min förkylning som spökar? Är värdena väldigt åt skogen? Känns inte som om jag har bästa förutsättningarna inför FET:en med den stress jag har utsatts för. Förutom förkylningen så rasar mitt hår av i drivor och jag har i princip slutat att sova. Men, men det är väl bara att köra på.

    Ingen som vet om det är illa att ta IL när man är sjuk? Det har säkert sagts förut, men just nu är det så mycket så jag kommer inte ihåg vad som hände för fem minuter sedan... 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!