• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • HollyGolightly

    Maxad/Che/TWH: jag tog sprutorna i magen ända fram tills snittet i v38+0 med tvillingar i magen dessutom. Blåmärkena blev mindre ju mer spänd magen blev. Och det funkade faktiskt att nypa i huden hela vägen, även om jag fick ta dem längre och längre ut mot midjan. (Eller "midjan" snarare, haha.) Men det där är säkert olika från person till person.

  • Snart lycklig
    södertjej skrev 2013-05-15 21:05:22 följande:
    TWH, Skönt att allt såg bra ut  Jag frågade Mina om hysteroskopin på Lifeclinic, och fick det här svaret: "Dr Dimitri has a degree on performing hysteroscopy after a special training when he was in England." Vet inte vad det riktigt innebär men kommer göra den där i alla fall på måndag. Jag åker på lördag så det börjar bli lite nervöst. Är det fler mediciner jag ska bunkra upp med när jag är där förutom prednisolon?          

    Lycka till! Jag kommer oxå att göra hysteroskopi hos Dr D, men inte förrän efter sommaren. Berätta gärna allt när du är tillbaka. Han har berättat att han har gjort många under sina år i England.
  • che71
    april12 skrev 2013-05-15 21:24:12 följande:

    Jo, jag skrev ju om detta för ca 2 veckor sedan. Jag fick frossa och värmevallning ca 10 timmar efter IL. Läste i FASS att ovanlig biverkning är just frossa, värmeutslag. På morgonen när jag vaknade var det över. Diarréer och ofta gå på toaletten upplever jag sedan jag fick min biverkning av levaxinet för ca 2 veckor sedan, vet inte om det kan vara IL istället...
    Men jag fick ju detta 6 dagar efter IL droppet.
    Nu är jag inne på 3:e dagen o har redan rusat på toa 3 ggr på morgonen, utan att ens hunnit dricka vatten innan. Detta är skumt. Det är vattninga diarreèr, men igår em/kväll var det hyfsat bra, jag kände mig pigg o hade inte feber, trodde att det var över.
    Men inatt fick jag springa igen o nu är jag helt matt o har feber igen.
    Är så himla orolig att det ska vara Crohns! Blev ju opererad för snart 17 år sen o det visade sig vara Crohns,
    men har inte haft sådana symptom. (förutom 8 dagar för 1½ år sen o då tänkte jag att det var något jag ätit bara o då hade jag inte feber samtidigt)
    Det liksom "suger" det till i tarmarna o gör jätteont i någon minut o så sätter det igång.
    Ska ringa VC o fråga vad jag ska göra. Försöker äta en rostad macka o dricka lite te nu.

    Men något positivt har hänt, mensen efter missfall kom imorse. Jippiee!!
  • che71
    Zinfandel skrev 2013-05-16 07:59:51 följande:
    Maginfluensa?
    Men jag kräks ju inte, mår inte ens illa?
    Annars brukar jag få vinterkräksjukan typ vart annat, vart 3:e år o då både kräks o har diarrè.
    Men inte feber?
  • Maxad

    Puffar för min fråga igen om någon kan berätta hur snabbt DR D vill ha svar på FB status och om det är så att ett IL dropp kan behöva sättas in samma dag? (Viförbereder oss inför en FET och jag måste lömna blodprov på ett annat Lab OM hn vill ha svar slut på fredag)"

  • AaFT

    Maxad: jag har berättat för min nya Vårdcentral, å de e så måna å snälla tom. så dom frågar om vi ska boka tid i förväg...
    De är guld värda om man jämför med min distans gyn å hans tanter... ;)
    Vi har bestämt att om de inte har tid på så kort så sätter de nål å så fixar vi (jag) resten hemma själv... å nä, jag e ingen sjuksköterska...

  • AaFT

    alltså... prata med dem... förklara... ta proverna tidigt, så de kan ha proverna till senast tre, vissa e klara redan kl. tolv... maila D å sen hinner du boka tid... om han vill att du tar IL... Lycka till, vet hur stressigt å kämpigt det är!

  • AaFT

    Tips... ta proverna på en provtagningscentral på sjukhuset å inte på VC... Då körs proverna snabbare !

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!