Inlägg från: JhjärtaK |Visa alla inlägg
  • JhjärtaK

    Vi som fått vårt första barn i Mars 2012!

    Ja och nu sitter jag och ammar igen. (kl är tio över tolv men jag postar detta först nu vid tjugo i fyra) Lyckades få henne att sova i kanske 20 minuter sen började hon ge tecken på att vilja ha mat igen. Hon äter inte aktivt i 2,5 timme utan det är fram och tillbaka mellan brösten, sen måste jag hela tiden se till så att hon inte bara ligger och snuttar utan att hon faktiskt sväljer också så det är inte direkt vilosamt att amma henne... Vi får ringa BVC imorn och höra vad de säger. Man undrar ju hur mycket hon får i sig från mina bröst när hon efter en timmes amning fortfarande kan äta 60 ml

  • JhjärtaK

    Jag pratade med BVC idag och ett tips var att "tanka upp" henne under dagen genom att amma varannan timme, får se idag om det ger något.

    På vilka signaler ammar ni på natten? Gny, knorrande, smackande eller småskrik etc? Vår ligger och smågnyr från och till men somnar/lugnar ner sig rätt så snabbt så jag är osäker på när det bara är lite lättsömn och när hon vill äta.

  • JhjärtaK

    En till fråga

    Ni som ligger och sover med era bebisar, hur ligger ni och var på/vid er ligger bebisen?

  • JhjärtaK

    Liggamning har inte fungerat för oss heller så jag sittammar i soffan (därav många inlägg på nätterna ) Tycker det är bättre att amma såhär för då kan jag vagga henne på väg tillbaka till sängen så blir inte skillnaden så stor när jag väl lägger ner henne i babynestet som vi har i hennes säng som står med ena sidan öppen mot vår säng.

    Vår tjej är väldigt svårtröstad framåt kvällarna och igår var inte bättre. Min man fick gå och vagga henne i en halvtimme och sedan ägna ytterligare en halvtimme åt att få henne till ro i babynestet. Är era också "svårare" framåt kvällarna och lättare på förmiddagarna?

    På tal om avslag så födde jag för tio dagar sen och det börjar bli mer brunt men lite färskt blod kommer fortfarande.

    Insåg igår hur mycket vatten man kissat ut helt plötsligt är skorna rymliga som var tighta som skruvstäd innan. Testade också mina ringar och vigselringen gick på men vågade inte tvinga på förlovningsringen då en väninna till mig fick åka till akuten och klippa upp sina ringar... Inget hon rekommenderar så att säga...

  • JhjärtaK

    Josefine: Gud vad jobbigt, somnade han sen? Vi hade en sån episod där hon var vaken i timtal och det är otroligt påfrestande men tänk på att dina enda måsten just nu bör bara vara att mata, äta själv och sova. Resten får nedprioriteras och det är helt ok att ställa in besök, de flesta förstår att man inte kan göra planer med en nyfödd.

  • JhjärtaK

    Vilken skillnad på inatt och igår natt! Igår kväll var hon som sagt superkinkig men min make "the baby whisperer" lyckades få henne lugn och så att hon sov till ett/två ungefär och sen hade vi ett av de bättre amningspassen hittills då hon ammade aktivt stora delar av tiden och totalt tog det bara 45 min. Sen lyckades jag lägga henne och så sov hon till strax innan fem då det blev ännu en rätt så bra amning.

    Och idag hade vi besök av BVC och hon väger nu, 13 dagar gammal 3580 g vilket är 120 g mer än när hon kom ut kändes skönt att hon gått upp så mycket och nu kan vi nog sluta med tilläggsmatning förutom kanske sista amningen på kvällen för att "fylla upp" henne inför natten.

  • JhjärtaK

    Baltazaar: Gud vad jobbigt med amning varje timme. De pratade inte om tilläggsmatning via flaska (antingen utpumpad bröstmjölk eller ersättning) som ett alternativ till varje timme? Härligt att hon var vaken och alert!

  • JhjärtaK

    Ohbaby: vilken pump använder ni? Vi hyrde hem en elektrisk pump från Meleda från sjukhuset och jag tycker att den är helt ok effektiv. Om du kan få hjälp så försök att pumpa ena bröstet medan du ammar det andra, multi tasking på hög nivå men det gör pumpningen mer effektiv. Och tänk på att din bebis alla gånger får ur mer ur ditt bröst än vad pumpen lyckas med.

    Ibland kan det hjälpa att värma en vetekudde och ha mot bröstet, dricka ett glas vatten innan, få lite massage och har du en handdriven pump så börja med några snabba rejäla sug för att få igång utdrivningen.

    Hoppas att något tips kanske hjälper lite och du skall se att det kommer att komma mer ur brösten snart!

  • JhjärtaK

    Välkommen Fixarfia i tråden, härligt att Klas väger så bra trots att han valde att titta ut lite tidigare än planerat

  • JhjärtaK

    ohbaby: vår kostar typ 100 kr i engångsavgift och sen 18 kr per dag. Jag har inte använt vår på några dagar men tänkte ha kvar den tills nästa veckas BVC möte och se om hon har gått upp bra av att bara amma.

Svar på tråden Vi som fått vårt första barn i Mars 2012!