• gedansk

    Blir så stressad av alla enbarnsföräldrar som tycks hinna med allt!

    Hej

    Jag har tvillingar på 21månader som jag nu börjat pottträna. Men så har jag en mamma som jag umgås med och hennes son står på en pall vid wc med stöd och säger de........ kissas nu så gör han det. Hon lät förförad att jag inte börjat pottträna än. Det känns som man slits mellan att hinna med båda två och att det då inte går lika fort med att lära sig gå själv, äta själv ect som hennes barn och en annan mammas barn som vi umgås med.
    På dagis har de inte sagt att de märkt att minna barn skulle vara senare på något sätt och menar att det kommer när det kommer att det kan diffa på barns utveckling. Mina barn är mina första och allt är nytt.
    Hur känner ni andra tvillingföräldrar?
    mvh Jea

  • Svar på tråden Blir så stressad av alla enbarnsföräldrar som tycks hinna med allt!
  • gedansk

    hej

    Vad skönt endå att man inte är ensam med att det kan vara knivigt att hinna med allt ibland. Jag ställde fram pottorna i dag och min son tyckte att det gick jätterbra och sitta där en stund och leka med leksak. Min dotter vill inte alls så det blir att pottan får stå framme och ville hon sätta sig där så får hon det och vill hon inta alls så får det vara bra också. Jag tror att jag blev lite extra känslig för vi vill gärna ha ett barn till om det nu går ( jag är 34år och hade svårt att bli gravid) min kompis har ett barn och tycker att det räcker och ifrågasatte hur vi skulle hinna ge allt till alla 3 barnen. Jag och min man har varit tillsammans i 6år, har jobb, hus och allt ordnat så visst så blir det jobbigare än att ha två barn men det känns rätt för oss.
    mvh jeanette

  • gedansk

    Jag pratde med en annan mamma som har två barn och hon brättade att första barnet var hon mycket nojjigare nu andra barnet så vet hon att det kommer när det kommer.


    MuffinCake skrev 2012-01-29 10:11:32 följande:
    Min tvillingson blev torr helt nyligen - 3 ½ år gammal...
    Tänk om jag vetat när jag nojjade som värst över det att det hela skulle gå över en natt när han väl var redo och själv hade bestämmt sig...
    Tycker absolut inte att dina barn är sena som inte är torra än - och självklart skulle ni klara av ett 3:e barn galant om det är er önskan!
    : ) tusen tack för peppet. Jag har PCO så nu håller jag på att försöka gå ner 10kg i vikt så jag får normalt BMI.
  • gedansk
    hjert98 skrev 2012-01-30 16:48:39 följande:
    Mina tvillingar är 28 månader och vi har inte börjat potträna. Har en till som precis har fylt 4 år och min man arbetar på annan ort. Tvillingarna vill inte sitta på pottan och jag orkar inte springa runt och torka kiss i hela huset och ha en hund efter mig som vill slika upp kisset. Till sommaren ska de få springa runt i trädgården utan blöja. Min stora tjej slutade inte med blöja förrän hon var nästan 3 1/2 år. Fast då slutade hon på direkten också med nattblöja.

    Strunta i alla komentarer, för du är en bra mamma tots att dina barn inte var blöjfria vid 1års ålder, och det är verkligen inte samma sak att få ett barn i sänder som att få tvillingar.   

    Kram på dig!  
    : ) känner igen det där med barnen och hunden. Jag hade samma ide med att det var bättre att börja träna till sommaren då det är lättare med kläder och varmare. Jag provade en dag att låta min son gå utan blöja och sätta honnom på pottan när han vakande, efter dryck ect men det kom igen och två minuter senare så kom det i byxorna. Han har varit röd i rumpan så det var för att lufta och testa. Nu är tvillingarna mina första barn men det är nog så kömpigt ibland när man har två som är i samma riva, klättra och trotsa ålder ; )
    Dock så är de varsamma med hunden och katterna då jag har varit väldigt tydlig från början men vad som gäller. De är inte så intresserade men vet att "klappa snällt" och hundens BIA bädd är ingen lekplats. Min son tar en bok och snuttefilten och sätter sig vid våran hunden i bland och sitter och pratar.
  • gedansk
    fröken fröken skywalker skrev 2012-02-10 16:28:35 följande:
    Haha......precis så sa jag också och när sommaren kom så sa jag till de små monstren att "nu är det sommar och när vi är ute ska ni kissa på blommarna". När de försökte kissa på blommorna i amplarna bestämde jag mig för att ta det sommaren de blev tre istället. Då var de torra på ett kick.
    : ) bara det blir på blommorna och att de inte kissar på katterna. vi säger kissekatt om våra katter, kom på att det kanske inte var så smart. 
Svar på tråden Blir så stressad av alla enbarnsföräldrar som tycks hinna med allt!