• Dohgon

    Nätverk för tvillingföräldrar

    nätverk är alltid bra att ha! finns tvillingforum här som man kan prata i men också en hel del på facebook om du är medlem där.
    BVC är ett bra tips, men inte alltid de gör så mycket med det om man bor på mindre orter.
    Jag själv har tvillingar på 1 år nu och vänder mig till forum och facebook om jag funderar över någonting =)

  • Dohgon

    går du in på tvillingförälder finns massor att vällja på här. brukar även finnas gravidgrupper som alla är i samma sits. jag är med i tvillingar födda vinter/vår -11
    på FB finns "vi som har eller väntar tvillingar eller fler..."

    första tiden för oss var tuff. vi samsov aldrig första 2 månaderna typ. min sambo satt uppe nätterna och sov om dagarna och jag sov nätter och tog dagarna. de vaknade en gång i timmen och ville äta då =) men förutom det så gick det.
    ett tips är att göra mycket storkok innan förlossning och ha matlådor i massor i frysen så är det bara att värma på när man vill ha. och be om hjälp!

  • Dohgon

    blev sjukskriven 50% v 22 och 100 v 25 pga sammandragningar.
    du kommer inte ens komma överens med dig själv i början tror jag så njut av hjälpen av mamma =)

  • Dohgon

    hehe, känner igen det där. mina sammandragningar började helt plötsligt göra ont så därför blev jag sjukskriven, samt att tappen blev påverkad av dem och illa foglossning.
    och mot slutet av graviditeten kan jag tänka mig att du är så trött på det som det går att bli, men i efterhand kommer du vara glad för varje dag de ligger i magen. dvs om du riskerar att få tidigt menar jag =)

  • Dohgon

    jag åkte in på förlossningen och blev kvar första gången v 28. men åke fram och tillbaka och stannade det många gånger. men som tur var så slutade det med igångsättning v 38+6 pga havandeskapsförgiftning =)

    jag vet faktiskt inte vilka frågor man har riktigt. jag födde vaginalt, men kanske fråga lite om hur förlossningen kommer se ut beroende på hur ettan ligger? samt hur det ser ut med att stanna kvar på sjukhuset, vilka vikter på bebisarna som gäller för att an måste stanna osv. det skulle jag velat veta. och fråga hur dt är med överburenhet. i värmland får man tydligen på över tiden lika mycket som enlinggravida om det inte finns risker för barnet. samma i göteborg. men vet inte hur det ser ut annars. kräv iaf igångsättning innan du går över är nog mitt tips för det är inte bra för livmoodern att göra det.

    mår du dåligt så stå på dig! jag hade problem att bli sjukskriven, men fick igenom det till slut ändå. och jag riskerade som sagt att få dem allt för tidigt.

    lycka till och fråga på om du vill veta mer =D

  • Dohgon

    förstår verkligen att det blir tufft med heltid, men lyssna bara på kroppen så går det bra. känner du att det inte går så se till att få gå ner i tid en period. men var även tydlig med vilka problem du har när du väl pratar med läkaren då.
    som tvillinggravid är det sällsynt att försäkringskassan nekar sjukskrivning med just av den anledningen att det är en risk graviditet.

    vet att jag hade massor av frågor när jag var gravid, men kommer inte ihåg dem alls längre så är svårt att ge några tips också =)

    Hoppas allt går bra för er alla =)

Svar på tråden Nätverk för tvillingföräldrar