• Elle77

    ProgesterAll??

    solros12 skrev 2012-07-24 14:56:15 följande:
    Kanske värt ett försök? Någon som vill testa o följas åt lite? Jämföra symptom 0 vara nervösa tillsammans kanske? =)

    Hej Solros! Jag har införskaffat en tub nyligen och jag hade tänkt prova för första gången den här månaden. Har ägglossning ca om en vecka, sen tänkte jag börja smörja. Har inga jätteförhoppningar men det finns å andra sidan inte jättemycket att förlora på att testa heller tänker jag. :) 
  • Elle77

    Asko: Tack för tips! Har hyfsad koll tror jag men vill inte riskera att börja smörja för tidigt, så jag hindrar ÄL vilket jag förstått man kan göra? Min ÄL är ganska oregelbunden och vill gärna ha lite marginal när den kommit, nån halvdag eller så. Hur gjorde du, började precis samma dag eller? Solros: Jag beställde häromveckan från femalebalanceshop och det tog bara två dagar innan tuben kom på posten. Japp, kör med tester...lite meckigt men ändå skönt att ha lite koll då jag har lite oregelbunden ÄL. Känner av den massor men vill ju gärna ha lite "heads up". :)

  • Elle77

    Hej igen.

    Jag hade troligen ÄL sent igår, fick full stegring på testerna i förrgår morse, men är lite osäker på om det skett för jag hade inte alls lika ont i "stockarna" och magen som jag brukar ha. Typiskt nu när jag verkligen ville veta exakt när...! Så jag väntar nog 1-2 dagar till innan jag börjar smörja. Tycker också det känns lite läskigt, tänk om ägget inte släppt ännu och man sabbar äl... Skulle också kännas surt om det inte blev nån ÄL denna månad så håller jag på och smörjer för ingenting, så knasigt. Får väl se vad tempen visar om någon dag.

    Capiche - fick du någon klarhet i det om man skulle bli gravid och sedan slutar smörja, så kan kroppen tro att det är dags att föda? Om om OM jag skulle bli gravid så tänkte jag smörja vidare till v 12 eller hur det nu stod i instruktionerna för att kroppen sedan ska ta över produktionen helt. Hoppas det räcker. :)

  • Elle77

    Ah, det står något åt det hållet men att man åtminstone ska smörja till vecka 12, det var från den utförliga tvåsidors-instruktionen från Femalebalanceshop varifrån jag köpte krämen: 

    "Är du gravid fortsätter du med krämen utan uppehåll t om minst vecka 12 då moderkakan tar över produktionen av progesteron. Du kan fortsätta fram till veckan före beräknad förlossning."

    Min främsta anledning till att jag testar är att jag tänker att mina spottings kan vara ett problem, och att jag vill öka chansen att det som ev händer ska stanna kvar, men jag vet inte 100 % säkert att det är något problem. Har också rätt jobbig PMS mellan ÄL och mens vilket jag gärna skulle slippa...

    Vi har fått tid för någon slags första utredning om 1 månad och gör detta som ett test innan dess. Förra månaden fick jag Pergotime som ett test, men utan annat resultat än tidig ÄL och en massa härliga biverkningar. ;) Undersökningar hittils har inte visat något knas, annat än att jag är snart 35 och att jag kan har lite dålig ÄL pga det. Har inte blivit gravid ännu och vi har försökt i ett år, inte superlänge men eftersom jag inte är så ung vill jag gärna "ta tag i det" nu.
      
    Håller alla tummar för att din ÄL dyker upp snart!  Tack för tips att vänta lite, jag gör nog faktiskt så...

     

  • Elle77

    Skrev tidigare i tråden att jag skulle testa krämen denna månad och har nu börjar smörja, är på tredje dagen idag. Började smörja 3 dagar efter ÄL. BIM 15 aug. Har lite funderingar som jag supergärna skulle vilja ha er kloka input på! Tack snälla på förhand.

    Idag känner jag mig extremt PMS:ig (svullen, ilsken, inåtvänd och hungrig) men det var jag förstås inte om det beror på det extra progesteronet eller om det skulle varit så oavsett. 
     
    Har haft himla mycket molvärk efter ÄL men det började redan innan jag började smörja, så det har nog att göra med mitt naturliga progesteron, och det kan förstås detta också vara....

    Jag har i alla fall nu blivit lite tveksam till att fortsätta, någon som har erfarenhet av progesteronkräm och biverkningar som detta?

    Vad tror ni, om jag skulle sluta med krämen nu bara efter 3 dagar, kan de ha gjort någont skada?

    Jag har också tänkt en del på att jag ska på utredning om ca 1 månad, och kom på en sak till häromdagen. Kan det som jag håller på med nu minska chansen att bli korrekt utredd? Eller försvinner det extra progesteronet snabbt när man slutat?

     
      

      
      

  • Elle77

    Halloj. Jag testar också vidare, trots lite kval häromdagen. Mår bara fint! Har rätt mkt molvärk bara, men det har jag mellan ÄL och mens ibland.

    Hade två dagar med lite tungt sinne just efter jag börjat men nu inget av detta alltså, och det kan ha berott på ngt helt annat. ÄL+7 idag, BIM om en vecka.

  • Elle77

    Hej igen! Jag är på ÄL+9 idag, och det känns som att mina första PMS-känningar (låg och irriterad) innan mens har dykt upp idag, precis som vanligt. Känns inte som att jag är gravid, men jag smörjer vidare.... Borde få spottings fr o m imorgon om det fortsätter som vanligt, så ska bli intressantatt se om det blir någon ändring på detta iom krämen.

    ps. Mina förhoppningar med krämen: bli gravid i första hand, men i andra hand se om jag kan slippa spottings och jobbig pms.

  • Elle77

    Ja, det är lite klurigt. Jag har BIM på tisdag och tänkte ta ett test då, och om det är negativt (vilket jag tror) så slutar jag smörja den dagen. Det verkar finnas lite olika "metoder", i mina papper står det att man ska smörja tills man konstaterat att man inte blev gravid vilket jag tycker ett test på BIM borde kunna avgöra.

  • Elle77

    Kan även tillägga att några spottings har jag inte sett röken av denna månad, vilket känns mycket positivt!

  • Elle77
    Capiche skrev 2012-08-14 10:15:21 följande:
    Minus på stickan så idag sutar jag smörja och hoppas mensen kommer igång snart så man får påbörja försök nummer 4.

    Ah, attans Capiche! Precis samma läge för mig, minus idag och har slutat smörja. Har tyvärr också haft lite spottings (dock betydligt senare i cykeln än vanligt) sedan igår också så nu väntar jag på det som komma skall, och hoppas att det gör det ganska snart.

    Känner mig lite konstig bara. Illamående och snurrig. Kanske bara beror på att jag har börjat jobba igen efter semestern... :)

    Håller tummarna för dig, Ninni!
  • Elle77

    Ja, skicka hit baciller! Underbart, och kul, att du lyckades!!

    (Jag tror att mensen är på väg här, det känns så. BIM+2 men det betyder ju inget eftersom krämen kan försena. Nu vill jag bara att den ska komma igång.)

  • Elle77

    Alexandra: Jag köpte min på femalebalaceshop för 300. Snabb leverans, tog bara någon dag. Lycka till!!

    Update från mig: Jag har nu fått mens, så det blev alltså inget denna gång. Märkte inga större skillnader mot en vanlig cykel, annat än mindre spottings som kom senare. Fick mens sent igår på BIM+1 (såg att jag skrev att jag var på +2 ovan men det var fel, det var+1) knappt 1 1/2 dygn efter jag slutat med krämen. Har inte heller känt någon påverkan på huden. Slutade med krämen när jag testade neg på BIM. Då hade även tempen sjunkit. Känns som alltid tråkigt att behöva börja om men vi har tid för utredning snart så det är alltid nåt...

    Lycka till allihopa!

Svar på tråden ProgesterAll??