Inlägg från: Anonym (tjejmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tjejmamma)

    Hur fan kan ni med att köpa Hello Kitty till era döttrar?

    jag håller med även om vi köper en hel del flickiga kläder till vår tjej oxå. Tycker inte man behöver göra barn "könsneutrala".
    Det jag kan bli jävligt irriterad på är att det bestäms av butikerna vad barnen ska tycka om.
    Vår dotter älskar "Cars" eller "Bilar" men tror ni det finns några "tjejkläder" med de trycken på? Nejdå, de är bara en massa murriga "killkläder". Funkar ju iof att matcha dem med nån ball kjol och strumpbyxor oxå för det är ju trots allt väldigt fint OCH praktiskt. :) 
    Huvudsaken är ju att barnen kan vara bekväma och leka ordentligt. :) Busa och skita ner sig som sig bör! :) 

  • Anonym (Tjejmamma)

    Vet inte riktigt vad du är ute efter för "debatt". För du kommer med flera olika inputs och många med genusanknytning. Jag undrar varför rosa är okej på din pojke men inte på andras flickor? Jag undrar också vad du skulle göra om din pojke ville ha ett Hello Kitty plagg? Förvägra honom det? Jag blir riktigt grinig på klädernas genusdebatt (och på flera andra områden, tex leksaker) där det gång på gång "kräks" och "hatas" på rosa, medan alla andra färger och i synnerhet typiska "pojkfärger" är okej och ska eftersträvas. Som någon tidigare skrev så är det skevt att det är fult för en flicka att välja det typiskt flickiga och hon ska helst styras bort från dom valen. Medan en pojke får välja av hela sprektrat. Jag tycker också att det är skevt att som förälder vägra sitt barn Hello Kitty, rosa, döskallar eller vad det nu må vara och säga till sitt barn att det får det inte ha på sig för det är fult! Att lära barnet värderingar i fina och fula kläder tycker jag är förkastligt! Barnen ska inte lära sig att det är skam eller förbjudet att gå i de kläder som föräldern bestämt är fula. Dom murkna åsikterna tycker jag man som förälder får behålla för sig själv. Strävan ska väl ändå vara att i klädfrågan, så långt det är möjligt, knipa inne med sin smak, ta med sin son eller dotter att få välja sina egna kläder, och förälderns medvetna val bör vara att visa BÅDE pojk- och flickavdelningen! Allt är okej och allt är fint! DET är "klädgenus". Det är en vansinnig fixering vid att barns kläder ska signalera och föra genuskampen! Herregud, kan vi bara släppa att kläder bara är kläder och enda kampen där är att barnet ska få välja precis det den vill utan att bli dömd eller bedömd på något vis. Helrosa som helblå som full Hello Kittymundering!

  • Anonym (Tjejmamma)

    Äsch, typiskt, blev inga styckeindelningar, blir tyvärr så från Apple-grejer. Hoppas det inte är för jobbigt att läsa ändå

  • Anonym (Tjejmamma)
    frufri skrev 2012-02-05 21:29:22 följande:
    Jag blir så glad när jag läser i den här tråden! :) Att de allra flesta låter sina barn ha på sig de som dom vill ha! Det är så sorgligt när föräldrar ska hindra sina barn från att leka med/ha på sig sånt de gillar pga överdrivet genustänk)

    Du har rätt i att hon tänker för mycket på genusuppfattninten! Men det är tyvärr ett vansinnigt skevt genustänk ts har. Rosa är bara okej på pojkar, en ev. flicka ska bara ha "tuffa" kläder. Det vore okej OM dom också hade möjlighet att välja från rosa, glitter och Hello Kitty. Men efter att ha hört alla ts åsikter så låter det bara som att allt det flickiga är fult, det typiskt flickiga ska fördrivas och det typiskt flickiga är än en gång det som är fel, fult och förkastligt. Flickan ska än en gång drivas mot det pojkiga för att duga, medan pojken duger i allt.
  • Anonym (tjejmamma)
    hallonfot skrev 2012-02-06 11:34:51 följande:
    När jag köper ytterplagg (speciellt till vintern) så köper jag märkeskläder. Jag har själv jobbat på förskola och märker en enorm skillnad i kvalitet. Om du köper ett set med jacka och termobrallor på POP för ca 600-1000 kr/del så är det betydligt bättre än en overall från Kappahl för ca 600 kr.
    Min sons POP termosar tål 30 minusgrader, är extremt slittåliga, 100% vatten- och vindavvisande och har ett snölås som garanterat sitter på plats. Samma med jackan.
    Han har oxå fått ärva en overall från Kappahl (Kaxs Proxtec) som ny kostade runt 600 kr. Han hade på sig den här om dagen när det var runt 6 minusgrader. Han började frysa efter 10 minuter, ville gå in, och var våt och iskall under overallen.  
    men allt beror ju på vad du har under. Har du vanliga kläder under så fryser du garanterat ganska snabbt oavsett vilken overall du har ovanpå. Har du däremot ullställ och mellanlager så klarar du dig fint i tex skaloverall ytterst.
Svar på tråden Hur fan kan ni med att köpa Hello Kitty till era döttrar?