• Anonym

    Ofostrig graviditet

    Hej!

    Fick en ofostrig graviditet i V14. Har inga barn sedan tidigare. En ofostrig graviditet är att ägget befruktas, men bara en av två celler utvecklas. Moderkakan utvecklas men fostret gör det aldrig. Så jag bar på en moderkaka (hinnsäck) i 14 veckor utan en litet bebis, jätte tråkigt & mycket olustig känsla. Jag började blöda lite, åkte in till akuten för jag var så pass långt gången, där konstaterade dom ofostrig graviditet. Två dagar senare blev jag inlagd för att "stöta ut" moderkakan med piller. Den "blödde" ut efter 2 piller & jag slapp skrapa, jätte skönt! 

    Det går inte att beskriva smärtan med ord, jag kan bara konstatera att det blir bättre med tiden, även om jag blir lite ledsen ibland när jag tänkter på att vi inte fick vår lilla junibebis.

    Vi kämpar på & kroppen har återhämtat sig igen. Ägglossning idag :) Så förhoppningsvis blir det snart ett plus.  

    Hade varit kul att få höra fler upplevelse om ofostrig gravíditet, jag hade ingen aning om att detta fanns förrän jag själv var med om det.

    KRAM

  • Svar på tråden Ofostrig graviditet
  • Anonym

    Är detta relevant till ålder eller kan det hända ofta i alla åldrar?

    / Orolig 

  • Anonym
    Caspersmama skrev 2012-02-07 19:12:53 följande:
    Vad jag förstått så kan det hända vem som helst, jag är 26..
    Jobbigt :( Har ni haft blödningar då också?
    Jag har inga blödningar, ingenting, men detta är min största fasa och man får ju inte göra UL om man inte har komplikationer, oftast i form av just blödningar :( 
  • Anonym

    Beklagar. Jag hade en ofostrig graviditet i v 12. Jag känner igen känslan det är fruktansvärt men det blir lättare med tiden. Man får ta och sörja ordentligt och så länge man behöver och se till så att man får älta fram och tillbaka. Vi har inga barn heller sen tidigare.

    Jag hoppas det tar sig för er snart. :) 

     

  • Anonym

    Hej, 

    jag har också varit med om ett ofostrig graviditet där det började blödde smått i V14 sedan så ringde jag kk där det gjorde VUL och kunde konstatera att det vara en tom säck, de kunde inte ens säga när embryot resorberades.

    Jag hade i början av graviditeten ömma bröst, sedan slutade det och tänkte in mer på de.  efter ca 4 v, fick jag blödning. Visste inte alls vad det var och blev helt förstörd då jag fick veta. v14  är lång tid man hann planera längta etc. Man trodde att nu efter v. 12 så e det tryggt. dock inte

    9 månader senare försökte man igen. blev gravid direkt och fick åter missfall i v 5+3 resulterade som en vanlig mens. Det var mkt lättare att hantera. Nu ska vi göra nya försök!!

     

Svar på tråden Ofostrig graviditet