• Grazzy

    Prutning på Blocket, inte okej!

    Har lagt ut en annons på Blocket idag om att sälja mina 2 barnvagnar för senare köpa av syskonvagn då vi ska ha tillökning. Två har svarat och båda har velat PRUTA på en vagn jag säljer för 300 spänn!! Den är väldigt fräsch och billig för sitt skick som det är tycker jag och hur kan folk ha mage till att pruta då? Den ena ville ge ynka 100 spänn för den.. 

    Så nu till frågan, vad är okej att pruta på en barnvagn som man köpt för några tusenlappar själv och använt i max 1 år? Får man pruta hur som helst bara för "Gratis är gott"?  

  • Svar på tråden Prutning på Blocket, inte okej!
  • Grazzy

    Nu är det så, att så fort man säger att nej den är billig som den är, blir det sura miner och fortsatt tjaffs om vilka "fel" dom hittar på vagnen.
    Jag tycker inte man prutar på redan billiga saker. Jag har då aldrig prutat utan betalat det rätta priset, och jag har fått vad jag letat efter för den summan.
    Men att bli sur och otrevlig när man snällt säger att nej, ingen prutning och dessutom skrivit det i annonsen är det inte okej enligt mig!  

  • Grazzy
    La Lola skrev 2012-02-13 15:21:18 följande:
    De tycker väl att vagnarna inte är värda mer helt enkelt.

    Nog är det sjukt alltid att en kombivagn inte ska vara värd mer än 100 kronor, då är man inte vettig eller seriös anser jag.
  • Grazzy
    La Lola skrev 2012-02-13 15:25:18 följande:
    Vad är det för vagn då? Märket alltså.
    BabyBreaker active. Rejäl kombivagn med liggdel och tillbehör. Funkar i alla väder och underlag och bara några år gammal
  • Grazzy
    myone skrev 2012-02-13 15:24:51 följande:
    Det beror lite på vad det är för något som säljs kan jag tycka. De flesta vill pruta, så jag brukar sätta priset lite högre än vad jag tänkt mig, så är det helt okej om någon vill pruta lite.
    Ja det var en smart sak det också. Naturligtvis beror det på skick och vad man säljer, men en relativit ny och fin vagn tycker jag ska gå för mer än 100 kronor. Då vi köpte den för några tusen för knappt 2 år sen.
  • Grazzy
    lelodi skrev 2012-02-13 15:27:56 följande:
    asch, jag försöker alltid pruta på Blocket, försöka kan man ju alltid! Särskilt om det finns andra liknande och billigare objekt, men som kanske är i fel färg, hehe....

    Den enda grej jag inte prutat på var faktiskt vår barnvagn, en 2 år gammal Emmaljunga  som jag fick för 2500 kr i topp skick. Men det var ju ett kanonbilligt pris redan från början iofs. 
    Ja, precis. Är den relativt billig från början så ser jag ingen idé i att pruta. Dessutom bad denna person att skicka vagnen med posten och när jag kollade upp frakt priset, DÅ ville han pruta på vagnen istället för att betala för vad det kosta att frakta vagnen.
  • Grazzy
    Liil skrev 2012-02-13 15:34:23 följande:

    Har du skrivit det på båda vagnarna?? Att det ej är prutbart? Eller bara på den ena?

    Jag tror många har lagt på en extra slant så att det finns prutmån.  

    Båda går ej att pruta på har jag skrivit och förklarat i mejlen till alla intresserade.
  • Grazzy
    Ziindlaa skrev 2012-02-13 15:36:19 följande:
    Men skriv att det är prutat och klart annars tycker jag att det är helt ok att pruta..
    Det har jag redan. men det prutas ändå dessvärre
  • Grazzy

    Vissa saker vill man ju bara bli av med helt klart, men saker som är mer värda som man vet man kan tjäna en slant på, det ska man inte ge bort tycker jag. Speciellt inte eftersom dessa pengar ska gå till att köpa en syskonvagn senare så vår ekonomi inte är super bra just nu, därav jag gärna vill ha tillbaka pengar på det jag säljer, eller ja, som man som sakt vet man kan få en skaplig slant för och inte  bara 100 spänn

  • Grazzy
    mikroE skrev 2012-02-13 16:37:57 följande:
    Ja, pruta får man väl alltid göra men jag tycker nog det är snålt att pruta på en vagn för 300 om den rullar och ser OK ut.
    Tack, då är vi två!
  • Grazzy

    Men vad är rätt att pruta på igentligen?
    Själv tittar man på vagnar som har betydligt mer år på nacken än våra, och dom går för mer pengar än våra. Kan man t ex. pruta på en syskonvagn som är satt 2500-3000 kronor på?  

Svar på tråden Prutning på Blocket, inte okej!