Inlägg från: VNmamma |Visa alla inlägg
  • VNmamma

    Psykisk ohälsa hos adoptivbarn. Ska man väga in det?

    LyckaOchTålamod skrev 2012-03-10 16:00:07 följande:
    Jag irriterar mig också på att TS skriver att adoptivbarn inte är ett förstahandsval! Det får mig lite spyfärdig faktiskt. Att överhuvudtaget nämna BARN som förstahandsval och andrahandsval....

    Tala för dig själv TS.... din teori gäller inte vår familj iallafall!

    Och ska du vara i den här världen är det lika bra att du lär dig sluta säga "egna" barn om endast biologiska barn. Adoptivbarn är naturligtvis våra "egna" barn också.  Det har vi faktiskt papper på Skrattande
    I inlägg 9 där ts talar om "andrahandsval" tycker jag det är uppenbart att ts talar om hur ett adopterat barn KAN känna sig. Och för all del, också betraktas av andra.

    Jag känner flera vuxna adopterade som i perioder av sitt liv tänkt på sig själva som "andrahandsval". Kan tillägga att de varit och är högt älskade av sina föräldrar. Känslan av "andrahandsval" har för dem jag känner inte varit något djupt traumatiskt. Men det har lett till existentiella funderingar hos dem, t ex var skulle de han hamnat om deras föräldrar fått biologiska barn och inte adopterat?

    Ni som går så i taket över nykomlingars ordval ("egna" barn, "riktiga" föräldrar och vad det nu kan vara), är ni nyblivna föräldrar? Jag känner igen lite av er försvarsinställning från min egen tid som nybliven förälder. Med åren har jag lärt mig, särskilt här på FL, skilja mellan dem som avsiktligt vill såra och dem som är uppriktiga och sökande men ännu inte lärt sig terminologin.

    Stöt inte bort de sistnämnda! 
Svar på tråden Psykisk ohälsa hos adoptivbarn. Ska man väga in det?