Inlägg från: The past is now |Visa alla inlägg
  • The past is now

    Varför får jag inget jobb ?!?

    nevermind skrev 2012-03-07 10:23:50 följande:
    Hur många års yrkeserfarenhet har du?

    Kvinna med tre barn... Jag hade inte heller anställd dig, om jag ska vara ärlig. I många familjer är föräldrarna dumma i huvudet och det är enbart kvinnan som stannar hemma om barnen är sjuka. Varför skulle jag anställa någon som aldrig är där?

    Jag säger inte att det är rätt, varken moraliskt eller att det är så i alla familjer. Men jag tar inte risken. Det beror självklart på vilken typ av jobb det är, men ska jag anställa en kundmedarbetare till exempel så väljer jag en man. Där behöver jag ju ingen med din utbildning.

    Självklart tar jag den som är bäst lämpad. Det är oftast över hundra pers som söker. En kvinna med barn är inte bäst lämpad, det finns alltid jättetrevliga och duktiga män där ute som klarar jobbet lika bra, så argumentet att jag tar den näst bäst lämpade håller inte.

    Det är just sånt som gör mig skitförbannad! Mina ungar har pappor som mer än gärna är hemma med sjuka barn. Det är verkligen inte bara min uppgift. Det händer att jag skriver det för att påängtera att jag vill jobba!

    Fy så orättvist livet är, inte alls konstigt att man inte får svar då på de jobb jag söker.   
  • The past is now
    Anonym (coach) skrev 2012-03-07 12:40:31 följande:
    Visst kan man bli förbannad över det om man själv lever i en väldigt jämställd relation. Men faktum är att mammor generellt vabbar mycket mer än pappor. Och många rekryterare och företagare tänker så tyvärr.

    Så mitt råd är att INTE skriva något om barnen alls i sitt CV. Har man ett långt glapp i CV:t för att man t.ex. har varit mammaledig med två barn på raken så kan man nämna det under övrigt eller så. Annars kan man berätta när man kommer till en eventuell intervju.

    Fast det spelar ingen roll om jag tar det på en intervju, tack och adjö blir det efter den intervjun TROTS att jag säger att VI DELAR LIKA. Jag avskyr att vara kvinna när det gäller det där. VARFÖR ska jag få skit för att jag har en snippa?

    Jag minns så väl när jag sökte jobb som ung(utan barn), TROTS att jag var singel så fick jag inget jobb för jag kunde ju RÅKA bli gravid vid ett engångsligg, ehh va?! Säger man så till någon?  

    Så TRÖTT på att bli diskriminerad! 
  • The past is now
    Anonym (coach) skrev 2012-03-07 19:07:02 följande:
    Fast är du säker på att du blir bortvald pga att du har barn? Kan ju finnas andra orsaker;) 

    Men visst finns den diskriminering du pratar om. Där är det ett tips att söka sig till större företag. Min erfarenhet är att större företag inte bryr sig om det på samma sätt. Är ju inte lika sårbara såklart.
    Helt övertygad, eftersom dom rakt ut sagt det. Nu har jag ett jobb (9 år) och känner att jag skulle vilja göra något annat men jag tänker nog inte ens försöka..orkar inte bli nekad.  
  • The past is now
    Anonym (coach) skrev 2012-03-07 19:28:12 följande:
    Fast SÅ negativt är det inte! Finns gott om företag som inte bryr sig det minsta om du har barn:) Så klart att du ska försöka! Vad vill du jobba med?

    Serviceyrken, jag älskar att vara social och möta männiksor. Gillar där det är fart och fläkt..mycket att göra, nya utmaningar. Som jag känner nu så kan jag göra VAD som helst! Antar att det är vårens intåg som gör mig fläng i kolan. LOL!
Svar på tråden Varför får jag inget jobb ?!?