Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Att föra in Melatonin i Sverige från utlandet, Lagligt/olagligt?

    Jag har försökt att ta reda på om det är lagligt eller olagligt att importerar Melatonin som privatperson. Hittar inte riktigt något säkert, men det här har jag hittat.
    Melatonin är inte narkotikaklassat.
    I tex USA går det som hälsokost. 
    Man får föra in läkemedel till Sverige från utlandet som räcker högst ett år och det ska vara till privatperson. 

    Jag förstår om man måste erlägga en viss tullavgift men är det tillåtet? Om vi beställer Melatonin på ebay kommer tullen att ta våra försändelse och låsa in oss och kasta bort nyckeln?
    Någon som kan ge ett svar? 


  • Svar på tråden Att föra in Melatonin i Sverige från utlandet, Lagligt/olagligt?
  • Little Ms Chatterbox

    Smulpaj Det är kroppens nu-är-det-dags-att-sova-hormon. Om man har brist på melatonin så kan man ha sömnproblem. I övriga världen säljs det tex som hjälp mot jetlag. Viss forskning visar att det kan hjälpa mot tinnitus, och det är därför som vi funderar på att köpa det, sambon har kraftig tinnitus. Vår son har sömnproblem och medicineras med circadin som är läkemedel med melatonin i depotform. Funkar jättebra.


  • Little Ms Chatterbox

    Fast olagliga matvaror bryr då jag mig om ifall någon skulle föra in olagligt! Det kan innehålla smitta eller frön som inte hör till den svenska/nordiska floran. Men däremot att någon för in 2 kilo för mycket choklad över införselregler bryr jag mig inte om. .....///.... Det melatonin som vi funderade på att köpa hade i så fall varit från ebay, känt märke och en tillverkare med gott ryckte. Någon utblandad billig skit för att spara några kronor hade inte kommit på frågan.


  • Little Ms Chatterbox
    Anonym (annat) skrev 2013-09-17 00:22:37 följande:

    Har inte läst alla dina inlägg, men det finns flera läkemedel som kan sänka tinnitusen din sambo har.
    Sertralin, antidepressivt. Xanor, ångestdämpande, benzo. Neuroleptika, tex. Quetapin och Fluanxol. Ginko bilboa. Postafen. Det finns även en hel rad andra antidepressiva som kan hjälpa. Googla!  


    Näää-hääe du! Inte en sån massa skit när det finns Melatonin. Ska kolla upp Ginko bilboa men inte det andra. Varför skull tex postafen hjälpa mot tinitus? Man blir trött av postafen men det tar väl inte bort tinitus heller? Han har inga problem med att sova, han somnar så fort han lägger sig, oftast men det är inte så trevligt att ha syrsor och fågelkvitter i öronen dygnet runt. Det är det som Melatonin skulle hjälpa mot. 
  • Little Ms Chatterbox
    Anonym (annat) skrev 2013-09-17 00:38:42 följande:
    Jo, jag menar allvar. Det finns människor som tar livet av sig också pga kraftig tinnitus. Alla de läkemedeln som jag listade KAN ha en effekt på tinnitus. Tycker du ska googla tinnitus och depression, så får du se hur många självmordsbenägna människor det finns.
    Nej, han är definitivt inte där att ta livet av sig för sin tinnitus. 
  • Little Ms Chatterbox
    Anonym (annat) skrev 2013-09-17 01:01:44 följande:

    Jag har inte fått för mig det. Jag bara undrar. Tinnitusen påverkar ju uppenbarligen honom, med tanke på att han vill ha melatonin. Så jag gav bara förslag på andra läkemedel som finns tillhanda här i Sverige ifall ni inte får igenom melatonin-tabletterna i tullen. Jag skrev det innan, det var bara i all välmening. Jag har som sagt hört om folk som mått väldigt dåligt, och nej, jag antog inte att din sambo gjorde det. Utan jag mina råd var väl mer utifall att. Jag lider själv av sömnproblem, och sömnbrist tär på krafterna. Nu tänker jag inte kommentera mer i tråden. Men eftersom du inte skrivit hur mycket tinnitusen påverkar din sambo så fick jag gissa mig till lite.
    Om han lider eller inte är liksom inte frågan, utan att vi har läst flera undersökningar om att Melatonin gör att tinnitus lindras. På något sätt får melatonin tinnitus att "läkea ut". Att behandla tinnitus med melatonin var vår avsikt, inga andra saker. Jag skrev inte hur mycket det påverkade honom för det är liksom inte det som är frågan.

    Har DU testat melatonin för dina sömnproblem? 
Svar på tråden Att föra in Melatonin i Sverige från utlandet, Lagligt/olagligt?