• Margaux

    Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..

    Vi är en högavlönad familj men med begränsad "shoppingtid", jag handlar mest på resor, tax-free.

    Saker som jag gärna betalar mkt för är väskor, jackor/kappa, koftor(helst kashmir) och bh'ar. Vardagstrosor, bas-linnen och strumpor köper jag på HM. Gillar deras trikå..... 
    Jeans köper jag ofta på HM men det händer att jag köper från Seven om jag hittar till vettigt pris. Är också överförtjust i Levis från Sydamerika men samma modeller finns inte här.

    Jag gillar absolut inte "logomania" och håller mig långt undan YSL, Gucci etc pga av det.

     

  • Margaux
    Anonym skrev 2012-03-19 10:42:44 följande:
    Jag tycker inte märkeskläder håller bättre än billigare kläder. De blir slitna och jag tröttnar på dem lika fort. Enda skillnaden är att jag känner att jag har lite mer människovärde när jag har märkeskläder. Kalla mig lättlurad, men så är det.
    Det beror nog på vad man jämför.... 
    Men min erfarenhet säger att en kardigan från Ralph Lauren är bättre än en från Gina Tricot.... och till och med Bondelid.

    Men jag har hittat mkt bra plagg på HM också. 
  • Margaux
    Anonym skrev 2012-03-19 10:49:29 följande:
    Kan ju inte räkna upp alla, men säg ett par jeans t.ex. Spelar ingen roll om det är Acne, Nudie eller Dressman. De håller inte längre för det. En jacka, har haft Peak Performance (som nämnts i tråden), har inte hållt längre än ex en jacka från H&M. Nu har jag inte jackan tills den bara är trasor kvar, utan byter kanske efter två år. Vad är det som håller bättre med märkeskläder undrar jag? Det får fläckar, blir dassiga i färgen och slitna på samma sätt som alla andra kläder. Det är ju designen som skiljer och som man betala extra för.
    Jag har en dunparkas från Peak som jag bara undrar HUR jag ska bli av med... Den är köpt i 2001 och ser HERLT ny ut! Flitigt använd i mer än 10år. Är ju bara liiiiiite trött på den, men har inte hjärta att byta ut den.
  • Margaux

    Angående ull så är det olika från person till person hur mycket de noppar men även på kvaliteten på ullen, ju längre fibrer desto mindre ludd. Och ju längre fibrer desto dyrare.

    Akryl är en sorglig ersättning för ull och bojkottas helt av mig! 

  • Margaux
    Pickeli skrev 2012-03-19 15:19:34 följande:
    Hur menar du från person till person, är vissa noppningsvänligare än andra?
    Det är sant!!
    Det beror på statisk elektricitet etc.... Kan inte helt förklara fysiken. 
  • Margaux
    Margaux skrev 2012-03-19 15:29:19 följande:
    Det är sant!!
    Det beror på statisk elektricitet etc.... Kan inte helt förklara fysiken. 
    Jag noppar inte så mycket men min kompis..... Noppran kan vi kalla henne!!
  • Margaux
    GustafM skrev 2012-03-19 16:37:36 följande:
    Jag arbetar med riskkapital och tjänar nog mer än de flesta, är dock ensam förälder sen ganska många år.

    I Sverige är det verkligen inget likhetstecken mellan pris och kvalitet. Marknaden domineras totalt av 10-15 hypade modemärken av diskutabel kvalitet som dessutom är dubbelt så dyra i Sverige som utomlands. Dock är svenskar så rädda för att sticka ut att man betalar vad som helst för att se ut som alla andra och lägger väldigt mycket av sin disponibla inkomst på kläder. Sverige har blivit ett av väldens dyraste länder att köpa kläder i pga av detta, och samtidigt ett av de mest enformiga. Du ser samma handfull märken i alla butiker och gallerior. Eftersom jag har möjlighet att resa en del handlar jag därför nästan uteslutande utomlands, gärna Rom där man kan få vackra kläder av hög kvalitet till vettiga priser. Undviker också synliga varumärken som pesten, skall jag vara en vandrande reklampelare skall jag ha betalt för det ;)
     
    Till min grabb är det i princip hopplöst att köpa kläder, han använder dem bara en dag sen åker allt i tvätten. Luktar det inte nytvättat vill han inte använda dem vilket leder till att kläderna blir söndertvättade på nolltid. Dessvärre är det svårt för killar att hitta något att snåla in på, strumporna typ.. Skor, jeans och kalsonger går inte att spara på i hans värld, inte heller jackor och tröjor, dessutom är det ju otänkbart att köpa något annat än de tidigare nämnda socialt accepterade 10-15 varumärkena.. Men jag försöker hålla ner mängden nya kläder och låter honom inte spontanshoppa för flera tusen i månaden. Behöver han något får han förklara varför och be om pengar till det, verkar det onödigt eller fånigt dyrt (tex t-shirt 800kr) blir svaret oftast nej. Försöker också lära honom att det inte är märket som gör kläder snygga, men på ungdomars vis är han nog inte riktigt mogen för den insikten än ;)
    Europa och även Sverige är billigt att handla kläder i.... Stor skillnad mot tex Sydamerika om man tar hänsyn till medelinkomst. 
Svar på tråden Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..