Inlägg från: overdose |Visa alla inlägg
  • overdose

    Arabiska siffror i skolan!!!!

    Tramsigt att vara rädd för detta.

    Som folk har skrivit är dessa siffror inte arabiska, utan från Indien. Och vad är Indien om inte ett ariskt land? Och vart kom arierna ifrån? Jo, från Sverige förstås, så dessa siffror är helt ok att använda, men vi ska byta namn på dem till svenska siffror.

    En siffra som vi däremot ska se upp med är nollan. Den hade vi inte förut. Det var först när svenskarna dog ut i Indien som man kom på att, men nu är vi ju plötsligen massa nollor, och så satte de igång med den.

    Och jag menar, det går ju lika bra att dricka 11 kannor mjöd som 10, så det är verkligen ingen förlust.

  • overdose
    Croft skrev 2012-03-18 03:36:12 följande:
    Så de som invänder mot att barnen lär sig arabiska siffror är helt ute och cyklar, förstår du inte det? Detta var meningen med TS tråd och jag finner det komiskt.
    Men du, som det är nu är vi fångna i en värld där volymrattar bara går till tio. Det tar ju död på barnens uppfinningsrikedom och hindrar oss också från musik på riktigt hög volym.

    Varför inte hexadecimalt med runor istället för siffror? Med fR skulle man då kunna vrida upp till 16, nog måste det vara mycket bättre att lyssna på 16 än på 10? Så, bort denna boja, som arabiska siffror utgör.
  • overdose
    Legacy skrev 2012-03-18 13:17:39 följande:
    Visst är detta de arabiska tecknen? 


    Det var bra att du visade för oss hur siffrorna ser ut. Man kan enkelt se att siffrorna inte är något annat än ett dolt budskap, ett subliminalt meddelande. Varje gång vi använder en siffra påverkas vi.

    Vad står det då? Jo, som med annan arabisk skrift ska man läsa från höger till vänster, och då står det.

    PAULOSMLIO

    Verkar det fortfarande kryptiskt? Låt oss då dela upp texten så här: PAULO SMLIO. Då faller bitarna på plats. Detta är en mening på latin. PAULO är namnet Paulus i dativ, och det något underliga SMLIO måste vara verbet simulo, efterbilda. Paulus kan inte gärna vara någon annan än sankt Paulus, den helige aposteln.

    På modern svenska blir det, JAG ÄR SOM PAULUS. Vem säger då det här, jo subliminalt förstår vi att det måste vara arabernas store man, Muhammed.

    Varje gång vi använder oss av en sådan siffra hamras budskapet in, Muhammed är som Paulus, och alltså att islam är som kristendom. Inte undra på att islam sprider sig i världen och på att allt arabiskt blir mer och mer populärt.

    Jag kan bara gå till mig själv, innan jag började med dessa siffror brydde jag mig inte alls om denna kultur, men nu händer det både att jag köper egyptisk juice, och Wadi Akhdars konserver. Vem vet, imorgon kanske jag köper en kamel och ger mig ut på hajj? Så se för guds skull upp med vilka siffror ni använder!
  • overdose
    Maallan skrev 2012-03-18 20:39:19 följande:

    ">

    " target="_blank">

      Har ni hör denna? ;)
    Haha, fin sång, FGAMs uttryck, inflygarna, var också väldigt bra :)

    Jag hade faktiskt ingen aning om hur långt det har gått. Allt utländskt måste bort genast. Vi får klara oss på pizza och Vino Tinto.
  • overdose
    Pimey skrev 2012-03-19 11:17:14 följande:
    Nää jag har småbröder som går i mellanstadiet och där läser de bara engelska som andra språk.
    När jag & mina yngre systrar gick i högstadiet så fick vi välja spanska, tyska eller franska som ett tredje språk att läsa in. Och vad jag vet så är det så idag med.
    Nej, barnen nu lär sig bara viktiga saker som fast talk, bling bling och datorspel.
  • overdose
    Maallan skrev 2012-03-19 22:31:30 följande:
    Och kebab. Glöm inte den svenska kebaben. ;)
    Sillkebab får det allt bli då :)
Svar på tråden Arabiska siffror i skolan!!!!