• Angen

    Nu kan man kolla vad man får tillbaka på skatten!

    Jag fattar mig inte på de där med avdrag till och från arbete.
    jag gjorde de förr förra året, och trodde jag skulle få tillbaka...men när jag fick det slutgiltiga beskedet så fanns de inga pengar för resorna där, och det var över 9000, var runt 14.

    Jag frågade och då sa dom att dom pengarna utbetalas inte, utan dom dras av på nästa års deklaration..elr vad dom nu sa!?! jag fattade inte. hehe..men hur som helst.

    Brukar ni som för avdrag till och från jobb med buss få ut pengar för de tillsammans med resten av skatten?

            

  • Angen
    Hannathu skrev 2012-03-19 23:23:32 följande:
    tänk på att avdraget är avdrag på beskattningsbar inkomst inte på skatten i sig. Så de 5000 som är kvar över 9' ger ca 1500kr i skattereduktion.
    Om de säger att de ligger till nästa år - har du då lämnat in rätt underlag? dvs för 2010 vid deklarationen 2011

    Bättre anpassade skatteinbetalningar från din arbetsgivare är säkerligen anledningen. Med andra ord har du redan fått de pengarna och de ligger inte och dammar på skatteverkets konto...
    Ja jag gjorde avdrag för resor jag gjort 2009 på 2010 deklarationen!
    Då borde de väl ge nått extra? 
  • Angen
    Hannathu skrev 2012-03-20 00:07:21 följande:
    Ja det tycker jag att det borde. Det var så länge sen jag pluggade sånthär så jag försöker minnas vad som gäller... Ena alternativet är att de inte godkänt dina avdrag men då borde de ha kontaktat dig och begärt mer underlag. Ett annat är att du inte har tillräckligt att dra av emot, dvs att du inte betalat så mycket i skatt som totala avdragen (ränta, resor, rut, rot mm) Ett tredje att du skulle fått för lite tillbaka så att pengarna istället ligger kvar på skattekontot och bär ränta. Men du skrev att du fått tillbaka pengar det året va?

    Jag har dragit iväg ett mail till dom nu så vi får se vad som gäller =)
Svar på tråden Nu kan man kolla vad man får tillbaka på skatten!