• Bexxish

    Svider och kissa ofta INTE urinvägsinfektion

    Hejsan!

    Det är såhär att jag har länge (flera år) haft samma symtom som urinvägsinfektion, När jag en gång fick det rejält kunde jag inte hålla mig i mer än 1 minut. Nu har jag det till och från varje dag. Jag har haft klamydia men åt mina tabletter och sedan var det inget mer. Jag ringde sedan min vårdcentral och dem frågade om jag hade haft det innan och då sa jag ja och dem skrev ut ett recept på antibiotika via telefon. Jag åt min kur och hade fotfarande samma symtom och det här var ett år sedan. Jag gick sedan till ungdomsmottagningen utav ren oerfarenhet för att se om dem kunde göra något. Så dem tog ett prov på klamydia/gonorré och det hade jag inte. Sedan sade hon att hon kunde göra ett undantag och ta ett prov på urinvägsinfektion och visade mig stickan och sade '' som du ser själv så visar det att du inte har några bakterier i ditt urin''. Sedan dess har det hållt på såhär. Vet att många nu kommer säga ''varför har du inte gått tillbaka till vårdcentralen?'' För att jag har lärt mig att leva med det. Det är sjukt jobbigt men jag har gett upp hoppet totalt för läkarvård då jag har varit med om att dem flertalet gånger varken trott på mig eller kunnat ställa diagnos.

    Jag har hanterat det genom att druckit så mycket vatten att jag inte orkar en klunk till och inte dricka något sött, men det fortsätter iallafall, det kommer jättelite urin och sedan svider det. Jag kan känna att det svider även innan jag kissar och det här har jag till och från varje dag. Oftast får jag det när jag inte druckit så mycket under dagen. Sedan när jag kissar normal mycket urin så låter jag allt kiss rinna ur. Sedan får jag trycka ut sista och det kan vara väldigt mycket. Det är som att något tar emot. Jag är nitton år bara så att ni vet.

    Någon aning?
    Ursäkta för ett långt inlägg, men ville bara vara noga med detaljer.

  • Svar på tråden Svider och kissa ofta INTE urinvägsinfektion
  • vill hjälpa

    Prova att undvik att äta rå lök.. jag hade exakt samma hemska symptom och efter många vändor så konstaterade jag själv att det skedde efter att jag ätit rå lök (t.o.m efter att jag kysst min kille som ätit rå lök).. helt galet men helt klart värt att prova.

  • vill hjälpa

    Försök dessutom att kissa när du behöver, håll dig inte. Och att pressa ut urin och ta i gör nog bara saken värre. Hoppas att du hittar problemet.

  • hawnah

    Kanske lite efter, men jag hade vad jag trodde var urinvägsinfektion lite från och till. Jag gjorde inget test för det då det gick över på några dagar, men sen kom tillbaka ett tag senare. Jag googlade och höll på och fick till slut fram att jag hade eksem kring anus, vilket gav irritation på urinröret. Jag hade fått det efter att ha börjat tvättat rumpan med vanlig tvål och när jag slutade och istället använde tvål för intima ställen slutade även mina symptom.

  • samoansand

    Åh, jag känner av precis liknande symptom som du beskriver. Känns som att en ständigt är kissnödig (fast på ett lite annorlunda, obehagligare sätt), och precis när en kissat klart så känner man sig extremt kissnödig, och känner behovet att sitta kvar och kissa mer. Det gör inte ont eller så, utan är bara obehagligt och väldigt begränsande. 

    Jag har känt av dessa symptom av och till i 2-3 år, men har ingen aning om uppkomsten till dem. Har märkt att det ibland fungerar att dricka otroligt stora mängder vatten (och se till att äta ordentligt) för att bli av med symptomen, men vissa gånger fungerar det inte heller för att bli av med dem. Några framsteg såhär över åren med "tillståndet" och vad som orsakar det? 

    Ps. kan även nämna att jag är 20 år gammal. Har också testat mig för urinvägsinfektion men utan resultat (och ja, de satte provet på odling som inte heller visade något). 

    Tacksam för svar! :) 

  • aladyone

    Ta kontakt med din vårdcentral.Be de sen remitera dig till en urolog.Tyvärr blir man bollad rejält med detta.Haft samma som du i många år.Har man uretrit syns det inte.Men de känns och man kissar mycket.

  • Undska

    Så har jag det vid varje uvi , jag har sällan bakterier, men alltid 3+ på leukocyter. Det du känner när du är konstant kissnödig och att det trycker på är trängningar kallad det. Det är jätte jobbigt. Läkarna på min vårdcentral behandlar symtom på uvi, det har ju du. Sen brukar dom skicka på odling om de inte hittar någon bakterie på stickan.
    Jag hade ringt upp idag så du får hjälp!

  • mioooo

    Kolla hos en urolog, du kanske har ureaplasma, ger samma symptom som uvi

  • Emilia9403

    Jag har samma sak, jag är snart 16 och dessa symtom sedan jag var 9 år till och från.

    Jag har aldrig fått nått riktig hjälp för ingen kan sätta ord på det. Är det någon som hittat en lösning?

  • lillan72

    Be om remiss eller skriv egenremiss till urolog eller uroterapeut, finns även sjukgymnaster/barnmorskor/distriktssköterskor med specialistkompetens. Så här ska du inte behöva ha det. 

  • Qick16990

    Jag hade liknade problem i ett års tid när jag var i tonåren. Bollades fram och tillbaka och fick äta antibiotika. Men inget hjälpte.

    Sen visade det sig att jag var överkänslig mot min p-stav och det var därför. Tog ut den och bara nån vecka senare var alla problem borta!

  • Youlovley

    Har nu samma sak och är 13 år har haft det i ungefär 4 år nu mår så dåligt kan inte fokusera på skolan .. Var på vårdcentralen förra veckan och fick antibiotika men det hjälpte inte trodde jag hade uvi men det hade jag inte. Dom hittar inga bakterier i urinprovet och vet inte vad som orsakar min sveda när jag kissar.

  • a s

    Jag är 21 år och har lidit med samma symptomer varje dag sen jag var 4 år gammal, har varit på ALLA slags undersökningar tom röntgas för det men ingen hittar felet. Dom trodde först det var trångt urinrör så varje gång jag kissade stannade några droppar som

    Förvandlades till bakterier och därför hade jag så ont men dom undersökte det men det såg helt normalt ut. Varje dag har jag detta och varje gång jag kissar är det som att någon tar 10000 nålar i en bunte och kör in det i urinröret har så fruktansvärt ont att jag kan sitta på toa i timmar och kallsvettas av smärta men dag för dag så lär jag mig att acceptera att jag har det så. Kan endast rekommendera att dricka mycket vatten och tranbärs juice/saft och ta tranbärstableter som finns i hälsovård butiker det hjälper mig lite.

  • josefzon

    Hej!

    Urinvägsinfektion är en diagnos som sätts utifrån symtom. Urinsticka har många felkällor, men kan vara en vägledning. Urinsediment och urinodling kan också vara en hjälp på vägen, men tas inte i början. Symtomen skulle kunna vara urinvägsinfektion, uretrit eller njursten, men utan vita blodkroppar på sticka eller blod på stickan kanske stressinkontinens låter som en möjlighet. Bra tips om att inte springa för ofta på toaletten. Man kan försöka hålla sig tills var 3e timme om man uteslutit infektion eller uretrit. På vårdcentralen kan man ta en miktionsanamnes och man kan få fylla i miktionsdagbok för att se om det kan finnas trängningar som vid en överaktiv blåsmuskulatur. Man kan även enkelt kolla hur mycket urin som finns kvar i blåsan efter man kissat, men det fyndet kan orsakas av lite olika anledningar. En gynundersökning borde vara på plats för att utesluta andra problem. Lite olika hos män och kvinnor gällande detta, men den stora delen får hjälp från vårdcentralen.

    Mvh

Svar på tråden Svider och kissa ofta INTE urinvägsinfektion