Inlägg från: Lisssen |Visa alla inlägg
  • Lisssen

    En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem

    Jag tycker Lindas roll i det hela glöms bort här. det kan ju ha varit hon som tagit Samuels telefon/portmonnä, och det är därför Samuel måste slänga upp bildörren. Han är så innerligt trött på att Linda tar hans saker och ringer hans kompisar hela tiden/häller ut glasspengarna på bilgolvet.

    Och jag tycker att det var relevant att slänga in Linde i argumentet, eftersom Samuel kanske är så lång att han kan sitta på sätet med vanligt bälte, och inte själv behöver bilstol. Om Samuel då är det enda barnet som åker i bilen har ju inte Emma heller bilstol i parkeringen, precis som bilen bredvid, och har alltså ingen rätt alls skriva lapp.


  • Lisssen
    emmis82 skrev 2012-04-04 10:47:13 följande:
    För det kan ju va så att Emma tar ut sin ilska på mannen genom bilen brevid. 
    Who skrev 2012-04-04 10:47:46 följande:
    Skulle det göra Emmas agerande ok? 
    Men självklart är det ok för Emma att bli arg på sin otrogne, sämre hälft, speciellt om hon ammar eller är gravid och full med hormoner. Är det fallet så ligger ansvaret och skulden på hela världen. Alla vet att man inte ska stå i vägen för en gravid eller ammande kvinna! Är Emma gravid?
  • Lisssen
    Who skrev 2012-04-04 11:03:48 följande:
    Om man kräver barnen i ersättning så håller faktiskt resonemanget! 
    Om barn är värda mer än bilen, och i synnerhet mer än självrisken på försäkringen, vad får man då i växel om man betalar med barnen?
  • Lisssen
    Lisssen skrev 2012-04-04 10:51:35 följande:
    Men självklart är det ok för Emma att bli arg på sin otrogne, sämre hälft, speciellt om hon ammar eller är gravid och full med hormoner. Är det fallet så ligger ansvaret och skulden på hela världen. Alla vet att man inte ska stå i vägen för en gravid eller ammande kvinna! Är Emma gravid?
    Jag undrar fortfarande om Emma är gravid. Det skulle förändra allt isåfall
  • Lisssen
    Who skrev 2012-04-04 11:29:50 följande:
    Nej, hon var osäker på om det var Harald eller hennes kollega, Anders som var pappan så hon gjorde abort för fyra veckor sedan. 
    Ok... Är det kanske Anders bil som Samuel slängt upp dörren på? På Emmas uppmuntran, eftersom hon vet att Anders inte har barn?
  • Lisssen
    sär skriven skrev 2012-04-04 11:31:17 följande:
    Inte mindre än 27 stycken anser att man kan ge en sexåring skulden för att han/hon i sin iver inte tänkt på vilka skador hans/hennes handlande kan orsaka på en annan bil. EN SEXÅRING. Jag är imponerad över hur dumma i huvudet folk är.
    Fast det flesta rösterna på Sammy kanske kom innan vi visste hur gammal han var? Han kunde ju varit myndig.
  • Lisssen
    Pickeli skrev 2012-04-04 11:42:30 följande:
    Jag kan sträcka mig till försvar till de som röstade att det var Samuels fel. Det kan ju ses om hans fel att bilen fick en buckla eftersom det är Samuel som utför handlingen. Sen är det givetvis Emmas ANSVAR att se till att det inte händer och hela skulden ligger givetvis på henne.
    Jag ser också hur det kan vara Samuels fel, men jag valde att läsa frågan utifrån vems ansvar det var, vilket är den myndiga personen som ansvarar över omyndiga i sammanhanget. Alltså Harald. Eller Anders. Eller Emma.

    Men. Huruvida det var Samuels fel eller inte kan ändå diskuteras. Om Samuel vet om att man inte får slå upp bildörrar men gör det ändå är det så klart hans fel. Hur ofta bruka föräldrar säga till sina barn att "oj, nu gick den sönder! Men det är mammas fel, jag skulle inte haft dvd'n framme så du kunde leka med den eftersom du har ett outvecklat konsekvenstänkande"?

    Men är det så att Emma och Harald (om nu Harald är Samuels riktiga pappa) fullkomligt skitit i att uppfostra sin unge, och Samuel inte har en aning om att det är dumt att göra så är det föräldrarnas fel.
  • Lisssen
    Fia 28 skrev 2012-04-04 12:00:37 följande:
    Haralds föräldrar Eva och Lasse brydde sej inte om att lära Harald om sex så därför vet han inte att man kan använda preventivmedel för att undvika graviditet. Harald vill inte ha fler barn, så därför unviker han att ha sex med Emma, vilket gör Emma kåt och sur och därav hoppar i säng med Anders. Anders vill inte ha några barn med en gift kvinna och tvingar Emma till abort, vilket gör Emma ännu argare och tar ut sin aggressivitet på bilen.
    Eva och Lasse lät inte heller Harald äta socker, därför kan han inte säga nej till Emmelie då hon kommer och bjuder på kakor.
    Summa summarium, det är Evas fel. (Lasse är för svag för att säga emot Eva).
    Är det inte Lasses fel då, som inte sätter ner foten och säger emot Eva?
Svar på tråden En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem