Inlägg från: Johan70 |Visa alla inlägg
  • Johan70

    En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem

    Who skrev 2012-04-04 09:18:48 följande:
    Som rubriken lyder:

    En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin portmonä, öppnar bildörren och bucklar bilen bredvid.  Vems är felet? 
    Vad är det som Emma är arg för? Vad skriver hon lappen för, innan något har hänt?

    Det är klart att det är Samuels fel att han bucklar till den andra bilen. Efter det borde de skriva en lapp.
  • Johan70
    j 3 n N y skrev 2012-04-05 12:17:44 följande:
    Visste Anders om graviditeten och aborten? Tycker det är en relevant fråga eftersom det kan ha uppstått diskussioner kring detta som fortfarande påverkar Emma och att hon därför så att säga har känslorna utanpå och därmed upprördes lite extra av bilen utan barnstol. Hade hon inte varit känslomässigt labil så hade hon inte brytt sig om att skriva en lapp och hade istället kunnat hjälpa Samuel att öppna dörren försiktigt. Utan att slå upp den i bilen bredvid. Hade Anders och Emma oskyddat sex och i så fall på vems initiativ. Här har vi kanske svaret på frågan om skuld. Knepigt läge.
    Så hon blev upprörd i förväg av att Samuel skulle slå upp dörren och buckla till bilen? Det verkar inte trovärdigt.
  • Johan70
    Curious skrev 2012-04-05 12:21:55 följande:
    Det kan ju vara så att bilen utan barnstol ägs av någon med ett spädbarn som sitter i ett babyskydd. Det är ganska vanligt att man tar ut hela babyskyddet och ställer i kundvagnen när man handlar och då syns det inte på bilen om det åker ett barn i den eller inte.
    Vad har det med saken att göra? Det som har gått fel här var ju att grabben bucklade till bilen.
  • Johan70
    Zenobia skrev 2012-04-05 11:07:11 följande:
    Det jag funderar över är hur man sätta lapp och anta att den där bilen inte har barn? Har man babyskydd utan bas så syns inte det.
    Samma om man har ett barn som är lite äldre och använder inte bilbarnstol men kanske ändå behöver slippa gå så långt?
    Det är ju inte därför de sätter en lapp. De sätter en lapp för att Samuel bucklar till bilen. Sedan verkar TS ha skrivit det i fel kronologisk ordning.

    Varför skulle man sätta en lapp på en annan bil för att den inte har en bilbarnstol? Det verkar ju helt befängt.
  • Johan70
    vampyria2 skrev 2012-04-05 13:39:39 följande:
    Johan70: nej du fattar inget ;p
    Inte du heller, antar jag, eftersom du inte kan förklara. Då är vi två.
  • Johan70
    Miafiastina skrev 2012-04-05 18:12:08 följande:
    Ven som helst får stå på familjeparkeringen. Det finns inget formellt förbud mot detta, utan det är affärsidkaren som valt att allokera vissa platser för denna kundkategori. Bara frustrerade supermorsor skriver en arg lapp efter att ha konstaterat att en bil utan barnstol står på en familjeplats. Det kan ju vara en familj med fyra barn på 8-12 år som inte behöver barnstol, men som ändå är en barnfamilj. Eller? Emma borde lugna ner sig och hålla ordning på Samuel så att han inte går lös på andras egendom. Basta!
    Jag håller helt med.

    Jag förstod från början inte ens kopplingen  ingen bilbarnstol = arg lapp. Jag undrade vad den arga lappen var till för. Hur i hela friden kan man bara anta att någon har ställt sig på platsen utan anledning, bara för att det inte "syns" att det är en barnfamilj som har bilen?
Svar på tråden En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem