• Who

    En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem

    Som rubriken lyder:

    En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin portmonä, öppnar bildörren och bucklar bilen bredvid.  Vems är felet? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-04-04 09:38
    samuel är sex år gammal och bara för skojs skull slänger jag in en tvååring också.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-04-04 09:39
    Tvååringen heter Linda.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-04-04 13:15
    Det verkar som att folk vill veta lite mer om bakgrunden här ...

    Emmas man, Harald, är pappa till båda barnen. Han har en något för vänskaplig relation med sjuttnåriga barnvakten och grannflickan Karin, och just nu sitter han och äter nybakade kakor hos henne. Deras relation kommer förr eller senare leda till sex men det har inte hänt ännu.

    Det har spridits illasinnade rykten i tråden om att Harald inte skulle vara pappa till Linda och Samuel, men det är han utan tvivel. Emma har dock på en konferens haft en affär med sin kollega Anders, men det var ett tregångstillfälle och ingenting hon gör som regel. Graviditeten som följde på det berättade hon aldrig om för sin man, utan hon gjorde abort på en gång. Det var fyra veckor före den här händelsen och hon är helt återställd.

    Det har också spridits illasinnade rykten om Haralds föräldrar, det ligger mycket lite sanning i det och hans pappa har aldrig blivit sexuellt utnyttjad av sin mor. Dock är det sant att Harald är mycket hämmad sexuellt och har ett Hora/Madonna- komplex.

    Bilen som har fått bucklan är inte samma bil som väckte Emmas ilska, bilen är en röd Saab 95 och tillhör Sten som arbetar på ett kontor i närheten men hyser ett visst intresse för Lina i charkdisken.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-04-04 13:45
    Vid tiden för händelsen var Lina upptagen med en kund, Sten stod med en nummerlapp och funderade på vilken salami han skulle köpa för att göra det bästa intrycket. Han var orolig att valet av tysk salami skulle få honom att verka bonnig även om det var det han gillade bäst, samtidigt ville han inte att Lina skulle tro att han var pretentiös som han uppfattade människor som gillade italiensk salami ...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem
  • SilverWoman
    Fia 28 skrev 2012-04-04 09:56:26 följande:
    Hade en polare en gång som var så rädd om sin bil så han endast kunde parkera bredvid dyra fina bilar som förhoppningsvis var lika rädd om sina bilar som han va om sin. Hittade han inga fina bilar att parkera bredvid så for han hem igen. =)
    hahahahaaaaSkrattande Varför ens köpa en fin bil då? Bättre att köpa en bil att köra runt med och en annan för att få känslan som att man är i museum.
  • SilverWoman
    SilverWoman skrev 2012-04-04 09:59:24 följande:
    föräldrarna har kallat kanske plånboken för portmonä, då säger pojken efter som en papegoja, portmonä. Pojken ville kanske köpa glass för sina egna myntSkrattande
    eller hade mobilen i sin  portmonä...
  • Who
    Fia 28 skrev 2012-04-04 09:58:26 följande:
    Trodde det bara var gamla gummor o gubbar som använde det ordet. Annars så står det "glömde telefonen" i rubriken men "glömde portmonän" i texten. Lite förvirrande hela TS tycker jag.
    Spelar det någon roll för frågeställningen vad ungen glömmer? 
  • Khaleesi

    PortmoNNä, om jag får be.

    Vilket är egentligen felet som ska dryftas? Bucklan, felparkeringen eller glömskan?


    Dagens språktips - DE kan bytas ut mot VI, och DEM kan bytas ut mot OSS. Lycka till!
  • Fia 28
    Who skrev 2012-04-04 10:02:35 följande:
    Spelar det någon roll för frågeställningen vad ungen glömmer? 
    Men om inget spelar nån roll, varför slängde du plöstligt in en två-åring?
  • Pickeli
    Who skrev 2012-04-04 09:40:19 följande:
    JAg har uppdaterat ts. 
    Såg det nu. Är det en kuggfråga eller en gåta. Annars är det ju solklart att Emma bär ansvaret och att det är hennes fel att olyckan inträffade.
    Google it!
  • Fia 28
    SilverWoman skrev 2012-04-04 10:00:47 följande:
    hahahahaaaaSkrattande Varför ens köpa en fin bil då? Bättre att köpa en bil att köra runt med och en annan för att få känslan som att man är i museum.
    Jo precis. Jättekul att åka med o få höra. "Tyvärr kan vi inte handla idag, jag hittar ingen parkering."
  • Froststar

    Föräldrar är skyldiga till att hålla koll på sina ungar. Är det övermäktigt, tja... det borde de tänkt på innan de skaffat dem Föräldrarnas ansvar till 100%.

  • Who
    Fia 28 skrev 2012-04-04 10:04:56 följande:
    Men om inget spelar nån roll, varför slängde du plöstligt in en två-åring?
    Som jag skriver samtidigt som jag lägger in den  "bara för skojs skull" 
  • Linda1976

    Samuels.

    En 6åring borde kunna hålla koll på vad han gör. Jag har drillat Alice sen hon kunde stå på benen att INTE slå upp dörrar, för märken efter dörruppslag är DÖDEN!!  


    nailorama.blogspot.com/ -ytligt intressant färgglatt
Svar på tråden En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem