• Ningal

    Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?

    Man eller kvinna? Betyder ju mycket enligt alla undersökningar... Men inte så mycket att göra åt.

     

  • Ningal

    Det är väl studerat och undersökt att de yrken där det arbetar mest kvinnor har låg lön, när det kommer in mer kvinnor på yrken som tidigare var mansdominerade, så sjunker lönen. Kvinnor och män som arbetar inom likvärdiga yrke har olika lön, dvs kvinnor lägre, även om de oftast har högre utbildning och större kompetens. Och löneskillnaderna mellan män och kvinnor har ökat. Ingångslönerna är det stor skillnad på inom samma yrken beroende på kön.
    Och ja, då kan man ju säga att kvinnor borde bli rörmokare, snickare,ingenjörer etc. Vilket jag också anser att fler kvinnor borde göra. Men vilka ska arbeta inom vården då?
    Och inom butiksbranschen så har man oftare heltid och kvinnor deltid.
    Det fanns nåt uttryck förut, vet inte hur väl underbyggt men, "Kvinnor gör 90% av allt arbete på jorden och tjänar 10%"
    Helt klart är i alla fall att kvinnor har oftast högre utbildning, är ambitiösare, arbetar hårdare, har svårare att göra karriär, och får ca 80% av mäns löner. Finns som sagt massor av studier.
    Och sen finns det givetvis undantag och alla är ju individer också.

    Men väldigt konstigt att Byggnads lyckades få upp sina redan höga löner nyligen, och sjuksköterskornas kamp nu för att få bättre ingångslöner motarbetas som alltid. Och att de flesta inte ens verkar bry sig eller fatta att det faktiskt är så här. Vad ska vårdpersonal göra för att få upp sina löner? Att höra om alla som tjänar massor utan att varken ha nån längre utbildning, större ansvar eller behöva anstränga sig speciellt gör mig rätt trött, och jag är övertygad om att de flesta av just de jobben innehas av män.
    Så TS är du man kan du säkert hitta nåt jobb där du får in dina pengar.

     

Svar på tråden Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?