Inlägg från: Tre Flickor |Visa alla inlägg
  • Tre Flickor

    Åsikter på "unga" och "äldre" Föräldrar!?

    Jag vet inte om jag kan räknas till både ung och gammal mamma på en och samma gång men jag känner i vart fall att jag har erfarenheter från båda.

    18 år gammal fick jag mitt första barn.
    Fördelar med att vara ung mamma var energin, jag orkade så mycket och den orken tog aldrig slut, mer "barnslig" i mitt tänkande. Nackdelar var dålig ekonomi 90kr/dag (hade inte arbetat innan), avbrott i gymnasiestudierna = studielån för vuxenstudier.   

    30 år gammal fick jag mitt andra barn.
    Fördelar med att vara gammal mamma är för min del ekonomin, jag har hunnit arbeta och få en bra SGI. Jag tänker mer långsiktigt och är mer trygg i mig själv än jag var som ung mamma. Nackdelar med att vara gammal mamma är att jag inte har samma ork som jag hade som ung mamma. Dessutom kan jag ibland känna att jag kommer att vara riktigt gammal när barnen är uppvuxna och utflugna. 

    Att vara ung och gammal mamma har i mitt fall handlat om skillnader i ork, ekonomi samt personlig mognad. Att bli mamma tidigt är inget jag någonsin ångrat men om jag på förhand fått veta vad jag skulle gå igenom rent ekonomiskt så hade jag nog gått klart gymnasiet och arbetat ihop en SGI innan jag valt att skaffa barn. 

Svar på tråden Åsikter på "unga" och "äldre" Föräldrar!?