• Koffie

    Flytta hem till sverige, hur anmäla sig till bvc?

    Vaccinationskortet ska du absolut ta med, och det är bra om du får med journalerna (både från husläkare och motsv bvc), men mycket sånt kan man ju begära i efterhand också.

    Jag vet inte hur det funkar i England med motsv barnbidrag och föräldraledighet - men, det är bra att ha med intyg från resp myndigheter/försäkringsinstanser på hur mycket man tagit ut och hur mycket pengar man fått. Och det är viktigt att man meddelar dem om flytten när man flyttar.
    Vi hade väldigt mycket strul med holländska barnbidraget när vi flyttade, och det slutade med att vi fick återbetala (vilket vi räknat med, vi ville ha svenskt barnbidrag och inte holländskt när vi flyttat till Sverige) plus en sur administrations/bötesavgift. Helt i onödan.

    Översikt över båda föräldrarnas ev föräldraledighetsuttag är viktigt för försäkringskassans beräkning av den ev föräldraledighet du kan få i Sverige för ditt barn. I min mans fall hade han tagit ut den mycket generösa (not) holländska föräldraledigheten (rätt gå ned 50% i arbetstid under 6 mån, obetalt). Eftersom det var obetalt räknades det inte med, så vi fick mycket svensk föräldraledighet när vi kom till Sverige.

  • Koffie

    Fast tipset är att få ett intyg på att du INTE fått någon ledighet också,om möjligt.

Svar på tråden Flytta hem till sverige, hur anmäla sig till bvc?