• vixtoria

    Flytta hem till sverige, hur anmäla sig till bvc?

    plastkotte skrev 2012-04-18 00:01:15 följande:
    Enligt hemsidan så kan jag varken omvandla hennes samordningsnr eller folkbokföra oss på våran svenska adress förrens vi är på plats, det måste tydligen göras personligen och går inte via telefon. Det kommer vi naturligtvis göra så fort vi flyttat! Undrar hur det kommer bli med vaccinationer, min dotter är ju färdigvaccinerad här i uk tills hon fyller 3-4 år. Hon fick senaste vaccinationen när hon var 1 år. Men har läst att barn i sverige blir vaccinerade vid 18 mån?

    Vår dotter blev vaccinerad vid 3 månader, 5 månader, och 12 månaders ålder har jag för mig, två första gångerna var det en spruta i varje lår. Den sista gången var det 2 sprutor i ena låret och en i andra.

    Hur många ggr vaccineras barn i sverige dom första 12 mån?
    Mina vaccinerades vid 3, 5 och 12 månader det första året.
  • vixtoria
    asta66 skrev 2012-05-09 16:47:15 följande:
    Ring till FK eller bättre kolla på deras hemsida. Glöm inte att vård mm är inte gratis innan ni  är skrivna i Sverige.
    Jo de är ju skrivna i ett EU-land så tar de bara med bevis på att de har rätt till engelsk vård så får de vård till samma kostnad som alla andra, innan de folkbokfört sig här.
  • vixtoria
    plastkotte skrev 2012-05-09 15:52:07 följande:
    Jag har inte fått någon betald mammaledighet eftersom jag inte hade jobbat tillräckligt länge när jag blev gravid, och sambon har tagit 10 dagar pappaledigt eftersom det är endast det pappor får i england. Så finns inga papper att ta med. Hur gör man med barnbidraget? Här är det nog bara att ringa o säga att vi flyttar utomlands, men vad behöver man för att söka barnbidraget i sverige?
    När barnen är folkbokförda här så får ni barnbidraget automatiskt, men kontakta försäkringskassan och ge dem ett kontonummer så de inte skickar något jobbigt utbetalningskort som du måste gå till banken med...
  • vixtoria
    plastkotte skrev 2012-05-10 00:22:57 följande:
    Vixtoria: tack för infon :) när vi landar i sverige i juni, så tänkte jag gå till försäkringskassan, skatteverket och allt sånt, har pratat med skatteverket förut och dom sa att man måste komma in personligen när man varit utlandssvensk för att folkbokföra sig igen. Så det ska vi göra.

    Vet du eller någon annan vad som behöver göras för dottern? Hon har ju samordningsnummer istället för personnr ändrar dom det automatiskt när hon folkbokförs i sverige?
    Det är möjligt att man måste gå personligen till Skatteverket, fast jag minns inte att jag gjorde det...minns bara någon blankett som jag skickade in. Men till Försäkringskassan behöver du iallafall inte gå, det räcker med att ringa och sedan får du papper på posten att fylla i.

    Angående dottern vet jag inte, för mina barn är födda i Sverige och har haft personnummer från början.
Svar på tråden Flytta hem till sverige, hur anmäla sig till bvc?