• Anonym (Samma)

    Någon mer som använder ägglossningstest från www.testlagret.se

    Anonym (Längtan är stor) skrev 2012-04-16 07:48:42 följande:
    Ja, vi har gjort en utredning och det är inget fel på någon av oss. Har gjort en insermination som misslyckades men ska göra några till innan vi ger upp det.

    Hur gamla är ni? Vi har båda passerat 30 och den biologiska klockan tickar allt högre =(

    KRAM till dig och kämpa på
    Hej TS, vi är i samma situation som ni. Måste bara påpeka att insemination inte är någon behandling man ska lägga tid på när man börjar få bråttom! Vi gjorde det misstaget, och nu i efterhand har jag förstått att det var liten chans att lyckas. Även om vi gjorde AIH med kontrollering av ägglossningen, som IVF fast man lossar bara 1-2 ägg och tar inte ut dem utan inseminerar istället. Ska börja med IVF i maj, äntligen en behandling som har goda chanser att lyckas!

    Angående tester så har jag också kört med Testlagret. Tycker de är helt ok! Men för mig är cykeln hyfsat regelbunden och jag har haft ÄL i alla cykler jag testat, så numera struntar jag i testerna. Det blir ändå ungefär samma dagar man ska sexa. Jag känner av ägglossningen mycket, men då är det ju oftast redan för sent. Typ om man sitter på jobbet och känner att den är på g, då skulle man ha haft sex kvällen innan eller på morgonen så att spermierna hinner simma upp i äggledarna och möta ägget.
  • Anonym (Samma)
    Anonym (Längtan är stor) skrev 2012-04-24 20:44:43 följande:
    Vi ska inte göra ivf, har redan blivit erbjudna det men tackat nej. Stå i kö för adoption just nu och längtar =)

    Inserminationen var mest något vi ville prova innan vi helt bestämde oss för adoption.
    Okej, vi ställde oss i kö för adoption i slutet av 2009, då vi hade gjort klart utredningen för barnlöshet. Har inte kommit igång med ivf än av olika anledningar, men vi kommer gott och väl hinna göra all ivf vi får genom landstinget innan det blir aktuellt att göra något av adoptionsplanerna. Kan tillägga att vi inte är gifta (än), det begränsar urvalet av länder till de med längst köer.
  • Anonym (Samma)
    Anonym (Nyfiken) skrev 2012-05-05 10:30:10 följande:
    Jag lånar tråden till en fråga om ägglossningstest från testlagret.

    Jag har en mencykel på 26 dagar som går som en klocka, dvs. första dagen för mens var 27:e dag.

    Läste att jag då ska börja testa dag 9. Det stod också att jag helst ska testa mellan 10-20, dvs. inte på morgonurin. För mig har testningen blivit runt 19 varje kväll.

    Dag 9, dvs. mitt första test hade jag utslag. En kraftig linje "till vänster" (närmare "max-linjen" för urinet) om testlinjen. Dock var denna linje inte starkare än testlinjen som var mycket stark. Jag blev osäker då det var mitt första test och så tidigt i cykeln.

    Dag 10, fick jag precis samma utslag och blev då ännu mer konfunderad.

    Dag 11 och framåt har jag inte haft en tillstymmelse till utslag, helt blankt "till vänster" om testlinjen. Testlinjen har varit fortsatt lika stark.

    Nu undrar jag:
    1. Kan jag ha utslag 2 dagar i rad? När är i så fall ägglossningen?
    2. Måste utslaget vara ännu starkare än testlinjen, som ju är tokstark, för att ens räknas som utslag?

    Nästa cykel ska jag börja testa redan dag 7. Jag vet ju inte nu om jag skulle haft utslag på test även dag 8, eftersom jag inte testade då ...
    Låter bra att börja testa på dag 7!

    Min tolkning av dina test är att du hade det högsta värdet nån gång mitt emellan de två testen. Alltså, hade du testat på förmiddagen dag 10 så hade du fått ett starkare utslag. Om jag var du så skulle jag testa både förmiddag och eftermiddag dag 7-11 nästa cykel! Blir lite meckigt med jobb och så men det är det värt att få klarhet! Jag brukar förresten testa med morgonurin och får utslag på det.

    Ägglossningen sker ju efter att värdet har "peakat". Men spermierna ska gärna finnas där redan när ägget släpper. Med ditt resultat denna månad skulle jag ha satsat på sex dag 8-10 nästa cykel.
Svar på tråden Någon mer som använder ägglossningstest från www.testlagret.se