Inlägg från: Marie-Louise 451 |Visa alla inlägg
  • Marie-Louise 451

    Jag vill ha alla tips för hur man lättare ska bli gravid!

    Utifrån egen erfarenhet av mängder preparat som jag provat så kan jag säga att det varit utkastade pengar. Jag vet att man gärna vill tro att "detta hjälper mig nog" , men kämpar & hoppet är det sista som sviker en .

    Jag blev mamma första gången 2003 oplanerat på en missad tablett , vi började försöka på ett syskon 2004 och jag var bombsäker på att detta skulle minsann inte vara några problem att bli gravid igen , men jag insåg rätt snabbt att detta inte skulle bli en lätt match alls , månad efter månad kom mensen och hoppet fanns ju där hela tiden men det gjorde så ont att se mina vänner få sina andra barn , tredje barn osv för jag ville ju inget annat än själv stå där med ett positivt test i handen .

    4½ år senare i Mars får jag äntligen mitt efterlängtade plus , det kom verkligen som en överraskning då vi mer eller mindre hade lagt allt på hyllan . 

    Under dessa 4½ året provade jag bl.a   Glandin 25 , Apriforce , Rosenroth (starka ) , ägglossningstest , tempade . Ja jag provade nog de flesta tipset jag kunde finna som jag kände va resonabla .

    Nu är jag gravid igen för 3:e gången oplanerat , då jag åt p-piller . Vi var alla i chock och jag trodde inte det var sant då jag varit så noga med mina tabletter . Jag förstod inte hur det kunde ske då jag varit oskyddad i 4½ år men vareviga månad kom mensen som ett brev på posten . Jag har helt enkelt dragit slutsatsen att jag blir nog mer fertil av Hormoner i min kropp , det är det enda som känns logiskt när man ser över hur vår dotter blev till och nu denna gången och där mellan så fick vi kämpa så för att få vår 2:a ..

    Kan ju säga att tillfället när jag blev gravid med vårt 2:a barn så åt jag rosenroth , detta var då inte pga att jag ville öka fetiliteten utan att jag var trött just då och tog det som ett kosttillskot , men läste senare när jag plussat att man kan tydligen öka fertiliteten med dom också , OM det var dom som hjälpte mig på traven kan jag inte svära på , men det är kul att spekulera kring :) .

    Jag önskar er all lycka och hoppas du får ditt efterlängtade plus snart :)


    Blivande 3 barnsmamma :) Bf 17/9-2012
Svar på tråden Jag vill ha alla tips för hur man lättare ska bli gravid!