Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    köpt bil, vem betalar skatten??

    Anonym (hmm) skrev 2012-04-25 19:22:04 följande:
    Inget muntligt avtal har ingåtts - klart slut. Varken jag eller min sambo kommer att svara mer på inlägg från icke läskunniga människor som fortsätter tro att ett muntligt avtal ingåtts.

    Gubben begår kontraktsbrott om han vägrar skicka in ÄB eller om han ställer av bilen. Punkt. 
    Helt rätt, ha själv varit me om nästan samma händelse fast i mitt fall EFTER att "köpekontraktet" skrivits och vi åkt hem även skrivit under ÄB där bilen fortfarande skulle vara påställd så gick gubbj*keln in och ställde av den genom internet :O.. men vi hotade me polisen och då va han inte lika kaxig längre han förde över pengarna till mitt konto så jag kunde betala skatten på nytt :) .. 

    en gång när jag hade sålt min bil så fick jag den där skatten hemskickad (precis som gubben) ringde då upp skatteverket och dom sa att de va jag som skulle betala den men som tur va va de en kompis jag sålt bilen till och han va snäll och betalade skatten så jag slapp :) och då hade vi inte ens skrivit nå kontrakt .. men i ditt fall e de väl lite tråkigare då de är gubben som har ÄGpapprena :/
  • Anonym (...)
    Anonym (vet hut) skrev 2012-04-26 10:26:35 följande:
    Så han gjorde det som han hade rätt att göra, nämligen ställa av sin egen bil innan ägarbytet och ni hotar med polisen? Polisen hade förresten bara skrattat åt er ifall ni kommit in med en anmälan om att en ägare ställt av sin egen bil. Så det slutade med att ni hotade en stackars gubbe att betala ER skatt? Eller var det gubben som skulle köra runt i er bil? Och sedan ni hamnat på andra sidan så tycker du ÄNDÅ att någon annan skall betala?

    Att du inte skäms....jag skulle aldrig berätta ifall jag gjort något sådant, det ju för fan pinsamt!
    om vi skriver ägarbyts papper och där kryssar i att den ska vara påställd sen skriver jag OCH gubben under (och han ringer och ställer av bilen eller fixar de genom internet de vet jag inte)  direkt vi åker är ifrån, skatten va ju redan betald på bilen men han ställde av den för att få tebax om skattepengarna .. inte fan hade jag åkt i 5 timmar (som hemresan va) om jag visste att han ställt av bilen båda parter hade skrivit under efter att vi valt att den skulle vara på ställd, då ändrar han ju fan på vårat avtal?
  • Anonym (...)

    ja men då måste de varit att vi inte kryssat i någonting för bilen skulle fortsatt vara på ställd vi bytte bil rakt av så han fick min ochjag hans och självklart om jag vetat att han skulle ställa ev den efter att våra papprenva skrivna så hae ju jag ställt av min åxå .. 

  • Anonym (...)
    Anonym skrev 2012-04-26 12:52:55 följande:
    Han hade all rätt i världen att ställa av bilen. Ni däremot hotade honom så att han betalade tillbaka skatte till er, vilket inte är ok. Det är olaga hot och kan leda till åtal.
    olaga hot!!?! haha så säger man att man ska ringa polisen så är de OLAGLIGT HAHHAHAHAahaha de är något jag måste lägga på minnet ;)
  • Anonym (...)

    jo och anledningen till att jag skulle ringa dom va för att ställde av bilen innan jag ens hade kommit hem me bilen PLUS att vi kommit överens om att bilen skulle vara påställd.. jag hade inte ens haft mitt körkort i 2 månader när de här hände och hade jagblivit stoppad av polisen hade de itne blivit så kul för mej för att han sket i vårat avtal.. varför gäller inte mitt avtal me gubben men ts muntliga avtal får man absolut inte bryta ?

  • Anonym (...)
    Anonym (hmm) skrev 2012-04-26 14:46:56 följande:
    Det var väl muntligt avtalat att bilen skulle vara påställd.
    efter ett vi SKRIVIT ett avtal och skrivit under ÄB och när vi skrev under hade vi inte kryssat i att den skulle vara avställd vi hade båda 2 skrivit under då kan väl han inte gå och göra någonting på sidan om de och ABSOLUT inte utan att informera mej ?? :/ ... 

    Fattar inte varför mitt och "min" gubbes avtal inte gäller men ts och gubben (som knanske inte ens ha na muntligt avtal) de får man inte bryta.. asså va är skilnaden ? 
  • Anonym (...)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:00:37 följande:
    Han kan fortfarande ändra på nätet utan att du kan göra nåt.
    hur kan han få göra de kan du bara svara på varför vårat avtal gäller och de som stod på ÄB när vi skrev under?
  • Anonym (...)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:01:10 följande:
    Det är två helt skilda saker!
    Berätta?
  • Anonym (...)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:24:56 följande:
    Han är ägare av bilen och kan ställa av om han vill det.
    och skita i avtalet ;)
  • Anonym (...)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:43:50 följande:
    Nej, bara för att den rutan inte är ikryssad betyder inte att bilen säljs påställd.
    Så va f*n är rutan till för då om man ändå få göra som man vill när nya ägaren åker därifrån ??!?!?!??!?!?!?!??!
Svar på tråden köpt bil, vem betalar skatten??