• Elaifiknow

    När visste ni att ni ej ville ha barn ?

    Jag har alltid vetat. Jag är runt 30 nu och har inte ändrat mig än iaf.

  • Elaifiknow
    glaadamamman skrev 2012-05-11 19:37:42 följande:
    kan faktiskt inte förstå att man väljer ett liv utan barn,, du är ju nu ung o kanske,kanske inte kommer du välja att skaffa barn,, för många börjar det att kännas när man börjar komma 30 strecket.

    tänk den dan du sitter på ålderdomshem o inte har nån,, usch... min mormor har en kompis som inte har nån,, är riktigt ensam..
    så man ska nog tänka en gång innan,, men som sagt du är ju forfarande ung o har många år kvar innan det är försent 
    Jag har jobbat på äldreboende. Alla var lika ensamma, oavsett om de hade åtta barn eller inga. Man kan inte skaffa barn för att få sällskap då man är gammal, man vet ju aldrig hur relationen till barnen/barnbarnen blir.

    Du kan inte förstå hur någon väljer ett liv utan barn - och jag kan inte förstå hur någon väljer ett liv med barn Men jag skulle ändå aldrig komma på tanken att skriva att någon kanske kommer ändra sig - för hur fan vet jag att den kommer göra det?
  • Elaifiknow
    glaadamamman skrev 2012-05-11 21:23:09 följande:
    måste bara fråga,, om ni som inte vill ha barn o ändå blir det,, vad gör ni då?
    bara en intressant fråga,,o inget elakt..
    behåller ni det,gör abort eller har ni steriliserat er?
     
     Elaifiknow . ja det stämmer,, även om man har barn o barnbarn så kanske man sitter själv,,
    själv är jag nyfiken hur ni ser på allt detta..
    jag är tvärtom,, kan inte tänka mig ett liv utan barn, har 5 underbara barn..

     
    Det är alltid svårt att svara på hypotetiska frågor. Jag ser helt enkelt till att inte bli med barn. Punkt. Och skulle jag bli det så blir det abort, så som jag känner nu - sen är jag ingen sierska och kan inte säga hur jag skulle agera om jag hamnade i den situationen. Varför undrar du? Du skriver "intressant fråga", men jag förstår inte hur det skulle kunna var "intressant" för någon annan än mig och min partner.

    Vi är alla olika. Du kan inte tänka dig ett liv utan barn, jag kan inte tänka mig ett liv med barn. Ingen av oss "har fel" - vi har bara valt olika vägar i livet.
Svar på tråden När visste ni att ni ej ville ha barn ?