• QueenObscene

    När visste ni att ni ej ville ha barn ?

    Rådjur skrev 2012-05-11 19:27:55 följande:
    Jag undrar, såsom rubriken säger, när ni hade klart för er att ni inte ville bli föräldrar ? Hur gamla var ni ? Var det i något speciellt skede i livet ?

    Jag är i nuläget 20 år gammal (tjej), och JUST NU känner jag att jag absolut inte vill bli förälder i framtiden... Jag har jättesvårt att sätta mig in i det positiva med att ha barn, tyvärr Foten i munnen Just nu ser jag bara nackdelar. Jag är rädd att ett barn skulle få mig att braka ihop mentalt (jag har asperger bland annat) i framtiden och jag är även rädd för att känna att jag gjort mitt livs största misstag när barnet väl kommit till världen.

    Tänkte ni som är äldre än jag också såhär när ni var i min ålder ? Förändrades det för er eller stannade det vid att ni ej ville ha barn ?     
    Jag tänkte precis som du när jag var 20. Och jag ändrade mig i princip inte förrän jag var höggravid, haha.. Då var jag 27 år.
    Så visst finns det tid att ändra sig på, men du kanske aldrig gör det. Jag trodde aldrig jag skulle ändra mig heller. Givetvis ångrar jag inte barnet (planerat och önskat) men jag gillade mitt liv innan barn också, allt var väldigt mycket enklare! :)
    Har full förståelse för folk som väljer att inte skaffa barn.  
Svar på tråden När visste ni att ni ej ville ha barn ?