Linda5 skrev 2012-12-27 21:29:18 följande:
Casillero del diablo till maten (var sådär )Xante blev det sen o det var gott.
Den kan aldrig bli bra till något. Alldeles för skarp och sträv, i vart fall förr.
Det svåra med att tipsa om vi är att man inte vet vilken nivå man ska lägga sig på. Vad har människan för kunskap som man ger tips om vin? Vad är viktigast, att vinet är gott vid sidan av maten eller är det gormander vid bordet som ska dricka vinet MED maten? Jag skulle nog drista mig till att säga att 95 % av alla svenskar vill ha vin vid sidan av maten, det ska vara gott både före och efter middagen men inte skära sig med maten. Då hamnar man ofta på en ripasso eller en hyfsad syrah från Rhone. De övriga fem dricker det vinet som serveras men hoppas inte på någon smaksensation när det kommer till maten för är det supergourmet MÅSTE dess människor ha "riktigt" vin till maten. Alltså mat som passar ihop eller balanserar/lyfter upp, med den syra, söta, feta smakerna i maten, med vinet. Ingen svår konst alls men oftast har man inte fem flaskor öppnat vin hemma att testa med. Var på restaurang och skulle äta kalvstek med madeirasås och beställde in en flaska med amerikanskt vin, en zinfandel. Problemet var att för de flesta är en madeirasås rik och söt i smaken. Denna var gjord på en ljus madeira och var syrlig i smaken. Behöver jag säga att det skar sig i munnen? Det skar som en kniv.