• Kurreburre

    Va med och fira ofrivilligt barnlösas dag!

    Förra året kom bloggaren Wilda Mathilda på idén med att fira alla ofrivilligt barnlösa på en egen dag nämligen dagen före morsdag. Flera andra bloggare följde efter och Magnus Nilsson startade ett event på Facebook. Barnlängtan hängde på det fina initiativet och det blev en succe!

    Den här succen vill vi göra till en tradition så att den här dagen firas varje år. Gå in och gilla eventet, dela, skriv om det på din blogg om du har en. Om du har fått din längtansfamilj, fira dagen, skriv gärna och berätta om den i en kommentar här, på Barnlängtans Facebook-sida eller på din blogg!

    Den 26 maj 2012 vill vi ska bli de ofrivilligt barnlösas dag. Stöd det genom att tacka ja till att delta i FB-eventet och genom att lyfta ofrivilligt barnlösas dag via era statusar, bjud in, dela och sprid det till dina vänner. Vi hoppas på massor av uppmärksamhet för denna dag. Kom igen alla medmänniskor och hjälp oss - det är dags att sluta viska och skämmas! Hjälp oss att  slå förra årets rekord på drygt 3000 deltagare :D

    Här är länken till eventet som ni kan dela och sprida:
    https://www.facebook.com/#!/events/440162256011457/


  • Svar på tråden Va med och fira ofrivilligt barnlösas dag!
  • Kurreburre
    mörlin skrev 2012-05-23 13:36:10 följande:
    Kände inte till detta alls innan.. Har självklart tackat ja till detta evenemang på FB och bjudit in alla mina vänner.. Just nu var det uppe i ca 1400 och jag hoppas detta blir något stort! Någonting som folk vet om och får kunskap om. Det är en mycket viktig fråga för mig då jag själv lever ofrivilligt barnlös.  

    Ska även skriva det på min blogg och försöka sprida vidare detta så gott jag kan!! 
    Toppen! Försök gärna att sprida det här på FL om du är med i andra trådar, grupper och forum :)
  • Kurreburre

    EFTERLYSNING!
    Barnlängtans eminenta PR-ansvarige har lyckats få TV4 Nyhetsmorgon att ta upp De ofrivilligt barnlösas dag i fredagens sändning!!!
    Nu behöver vi hitta ett par som bor i Stockholmstrakten kan tänka sig att ställa upp.
    TV4 vill ha ett par som inte lyckats bli gravida trots behandlingar. Är det någon här som kan tänka sig att ställa upp?
    Det är såklart lättare att prata om det här när man väl har lyckats men det är också jätteviktigt att berätta för allmänheten att det inte alltid är så enkelt. Oftast vill media bara ha med solskenshistorierna så vi tycker det här är en bra sak men såklart lite svårare.
    Hör av er här eller till mig på cornelia.armano@barnlangtan.com så snart som möjligt.


  • Kurreburre

    Det e det e som e vårt jobb Skrattande Att driva frågan om bättre och mer vård för ofrivilligt barnlöshet i alla dess former och skeden på alla plan.

    Jag önskar alla lycka till på vilket sätt ni än försöker bli föräldrar på själv står jag och min man i adoptionskö sedan 2 1/2 år efter ett flertal behandlingar. Men väntan e lång och jobbig och det lär dröja 1-2 år till innan vi äntligen blir föräldrar.


  • Kurreburre
    Hjärtat längtar skrev 2012-05-27 21:46:10 följande:
    Tack så mycket! Skrattande Vi fick BB för exakt en månad sen. Processen har hittills tagit 2 år och 3 månader. Men inom ett halvår har vi förhoppningsvis plutten hos oss! Glad

    Jo visst, terapi borde verkligen erbjudas till alla som mår dåligt pga ofrivillig barnlöshet. Antal gratis behandlingar borde vara lika i hela landet. Men jag som aldrig har gjort någon behandling skulle bli mer tilltalad att gå med i "barnlängtans" förening om de MER förespråkade högre adoptionsbidrag. = för att fler över huvudtaget  ska få möjlighet att kunna adoptera. 
    Tyvärr har vi inte styrkan och resurserna att driva alla frågor. Vi är bara en liten förening, men den enda patientföreningen som driver frågor om ofrivillig barnlöshet, utan stadsstöd. Så vi lever bara på medlems- och annonsintäckter. Men ju fler medlemmar vi är desto starkare blir vår röst gentemot politikerna och större ekonomiska intäkter kan förhoppningsvis leda till att vi har råd att anställa någon som kan göra det här på heltid. Vi är bara några få som gör det här ideellt på vår fritid. Men det är till oss som journalister, politiker och läkare vänder sig till.
    Vi tycker absolut att frågan om höjt adoptionsbidrag är jätteviktig men det finns starkare organisationer med mycket större resurser (både pengar och personal) som tex Adoptionscentrum som har större möjlighet att driva den här frågan. De gör det men jag önskar att de gjorde det lite mer.
Svar på tråden Va med och fira ofrivilligt barnlösas dag!