• jagul75

    Asfyxi!

    Hej!

    Vår dotter föddes (fullgången ) i februari i år och fick syrebrist vid förlossningen, ingen kan säga varför hon dippade och vi låg sex veckor på neonatal. Hon har fått en omfattande hjärnskada och framtiden är oviss- är det någon därute som går igenom samma sak eller har erfarenhet ifrån det? 

  • Svar på tråden Asfyxi!
  • jagul75

    Hej!

    Nej tyvärr. Det är jättesvårt att hitta någon i samma situation. Nu när det har gått en tid så märker jag att det inte är asfyxin eller hjärnskadan som är det viktiga att komma i kontakt med någon utan föräldrar som har liknande erfarenhet. Ovissheten osv. Vi är på ett habiliteringshem då och då och ibland träffar man föräldrar men det är svårt att prata om det. Det är inte alla som vill heller.

    Det går upp och ner. Vi vet att hon ser men inte hur mycket, hon har en hörselskada på ena örat och det andra vet vi inget om då det inte gick att mäta pga allt slem. Hon kommer ha en cp-skada och vi tror att den sitter i benen. Det händer dock mycket bebismässigt så hon rullar från mage till rygg konstant och tvärtom är p G. Hon har börjat använda rösten mer vilket är fantastiskt. Första gången vi hörde henne gråta så kom vi överens om att vi aldrig skulle tröttna på det efter som vi inte hörde något ljud ifrån henne de första sex veckorna men just nu är hon inne i gråtperiod så vi kanske lovade för mycket hahaha   

Svar på tråden Asfyxi!