Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Blod= oftast ingen fara -- Ryggont=åk in!

    jag har haft bruna flytningar/blödningar 2.5 vecka..plus ont i ryggen hela tiden (detta är fullt normalt och brukar betecknas som tidiga foglossningar eller växtvärk).. i vecka 6+4 var jag in till gynakuten och såg ett tickande hjärta...blödningarna avtog och i förrgår vecka 8+6 såg vi åter ett friskt litet foster med armar och ben så snälla....

    dina upplevelser är jätteviktiga och jättestarka men skräckhistorier är INTE bra, de stressar och oroar massor och så kommer massor av oroliga kvinnor ringa ner gynakutens telefoner och då går tid åt att undersöka graviditeter som egentligen är för tidiga för att kunna säga annat om än att där finns uppklarningar.

    Det är trist att du fått missfall, men blödningar och ryggont är väldigt vanligt vid lyckade graviditeter..

    och...för att vara krass.... det hjälper inte att åka in akut, för det finns inget att göra även om det är missfall, tidiga missfall sköter kroppen oftast själva och det går inte att stoppa eller att hjälpa på något vis.

  • slemtorsk i din bralla
    snartsnart skrev 2012-06-07 11:13:34 följande:
    Okej, men anmäl detta inlägg då. Jag vet inte hur jag tar bort det.
    Du behöver inte gå i försvarsställning men att poängtera att det är DINA erfarenheter är viktigt, det är ingen regel eller lag.

    Sen är det tyvärr så att ÄVEN om det är missfall så kan läkaren inget göra när det är tidigt missfall... och sällan när det är senare heller
  • slemtorsk i din bralla
    snartsnart skrev 2012-06-10 19:20:32 följande:
    Nej, verkligen inte. Men du kan få veta att allt är lugnt, och då slipper du oroa dig. Alternativt får du veta att du har en sk missed abortion, dvs att fostret dog flera veckor sedan, men din kropp har inte förstått. Då får du tabletter som driver ut fostret. Detta är den hjälp du kan få. Om du har ett missfall på gång så kan du givetvis inte hindra det på något sätt, och det är inget jag skulle ha hävdat här.
    men det behöver man ju absolut inte "åka in direkt" för... det ringer man och får rådgivning för möjligtivs och ont i ryggen är en ganska vanlig följd av att vara just gravid så här sitter tjejer som kanske är lite nojjiga och första-gångs-gravida och blir helt flippade pga detta inlägg... de kommer ringa ner akutmottagningarna "för att få hjälp" och människor med riktigt vårdbehov får stå åt sida för hysteriska oroliga gravida som tror att de fått missfall bara för att ligamenten i ryggen krånglar...........

    SÅ KLART förstår jag att man vill veta om man råkat ut för MA så fort som möjligt, men ryggont kan OMÖJLIGT vara en signal för detta.

    Hjälpen att driva ut ett MA är absolut inget akut heller...tyvärr..
  • slemtorsk i din bralla
    0811 skrev 2012-06-16 10:16:32 följande:
    Tillägg: Hur menar du att vikt och blodtryck inverkar?

    Jag har under alla mina graviditeter - sammanlagt 7 st, varav två fullbordade - haft lågt blodtryck. Skulle det också vara ett tecken på missfall? Barnmorsklan sa att det är normalt att få lägre blodtryck vid graviditeter.  
    jag hade lågt blodtryck fram tills sista månaden på min förra grav (har lågt blodtryck vanligtvis också trots att jag är överviktig) sista månaden hade jag skyhögt blodtryck, har aldrig någonsin hört att blodtrycket påverkar om man får missfall eller ej, däremot så är ju HÖGT blodtryck ett varningstecken för preeklampsi

    Här handlar det om någon som bygger empiri enbart på egna upplevelser och det är tyvärr väldigt vanligt på forum som FL, bara att släppa.

    Ryggvärk är inte ovanligt under graviditeter då ligament tänjer ut sig, man får foglossningar och dylikt... blödningar är heller inte ovanligt under första trimestern, så många som 40% blöder under första 3 månaderna mer eller mindre, enstaka tillfällen eller till och med regelbundet och det är oftast fullt normalt eftersom slemhinnor och hormoner inte alltid funkar som de ska...

    Det man talar om är att OM man har blödningar i kombination med magont och/eller att grav.symtomen avtagit..DÅ finns det RISK för missfall...men det hände mig och jag har sett hjärtat två gånger sen dess så än så länge är det ingen fara.
  • slemtorsk i din bralla

    jag tycker det är FRUKTANSVÄRT att du skrämmer upp alla oss som är gravida med helt felaktiga påståenden enbart grundade på dina erfarenheter, som absolut inte är någon allmän sanning.

    Det jag skrev i mitt senaste inlägg är däremot vad de flesta läkare och barnmorskor ger som information kring just missfall.

    Du uppmanar folk att söka vård och hjälp om detta inträffar vilket säkerligen kan få ganska många att ringa ner sjukvården när de får små blödningar och ryggont för de blir ju rädda eftersom du har talat om sanningen för dem, därav upptar de viktig tid för sjukvården som skulle kunnat läggas på andra som verkligen behöver hjälpen.

    Jag tycker det är bra att FL inte tar bort tråden utan att den står öppen för debatt och att man kan se att det finns många olika symtom på missfall, men framför allt går inte missfall att förhindra så rent krasst är det ingen panik att söka vård om man misstänker missfall utan man kan lugn ringa sin läkare eller barnmorska och be att få en tid om några dagar och inte belasta akutsjukvården så länge man inte har så ont att man inte klarar av sin vardag.

    Sen att man blir orolig och ledsen är en helt annan sak, då kan man ringa 1177 och få lite lugnande ord från sjuksköterskorna där eller sin barnmorska och diskutera saken.

    Hela din TS dryper av felaktiga påståenden 9 av 10 är ju ett statistiskt påstående som inte har någon som helst empirisk grund och inte någon trovärdig källhänvisning mer än att just du upplevt det.

    Klart att tråden ska stå öppen så att vi kan fortsätta disktuera vad som egentligen händer vid ett missfall, du behöver ju inte svara om du blir upprörd.

Svar på tråden Blod= oftast ingen fara -- Ryggont=åk in!