Inlägg från: infragilis |Visa alla inlägg
  • infragilis

    bukplastik, före och efter!

    Anonym (frågvis) skrev 2012-06-05 23:40:19 följande:
    Hur vet man att man har delade magmuskler och hur mycket är för mycket?
    Min mage är som ett liggande B :(
    Och jag blir lätt större o magen då jag ätit osv.
    Ibland kan jag känna mig betydligt smalare, morgon, än som nu på kvällen då magen är alldeles för stor.. 

    Och kan man bli gravid utan komplikationer efter en TT? Lr är det risk att det händer samma sak igen om man har haft delade och gjort en TT? 
    Här finns en liten instruktionsvideo för hur du lätt kollar om du har separerade magmuskler:
    blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/02/25/testa-om-du-har-delade-magmuskler/
  • infragilis
    alexander2011 skrev 2012-06-06 00:39:23 följande:
    OK detta visste inte jag. jag fick min grabb för snart 10 mån o har gått ner mina gravkilo+ lite mer. hade en rejäl mage men ÄNDÅ har jag kvar putmage o värst runt mensen, efter jag har ätit osv ser gravid ut :( trodde det skulle läka sig själv efteråt :(
    Men det är inte ens ett år sedan du fick barn. Mina magmuskler hade inte gått ihop när min unge var tio månader, nu är han 1,5 år och jag får inte ens in ett pekfinger. Glad
  • infragilis
    Anonym skrev 2012-06-06 14:07:20 följande:
    Hur mycket ska magmusklerna sitta ihop? Alltså, hur delade ska dom vara för att räknas som just delade?? Om jag spänner magen hårt och gör som en "sit-up", så känner jag att magmusklerna spänns, men det är ett litet mellanrum mellan dom.. Men har alla det, eller är dom delade då?
    Får du in mer än två fingrar i bredd är de delade.
  • infragilis
    Anonym skrev 2012-06-06 14:17:17 följande:
    Jag vet vad UNS är och att det inte ger mörkat under ögonen.
    UNS är en förkortning för utan närmare specifikation, och kan alltså vara en mängd olika saker, där det enda som finns gemensamt är att ätstörningen inte uppfyller kraven för att diagnosticeras som anorexi, bulimi eller hetsätning.

    Du snackar väldigt mycket skit, och ot är det också. Obestämd
  • infragilis
    Anonym skrev 2012-06-06 14:40:24 följande:
    Jag förstår att du tycker det är roligt, men tro mig det är det inte för de som drabbas. Läs på lite om UNS så lär du dig vad det är.
    HAHAHAHAHAHA

    Du verkar inte ha så bra koll. UNS betyder utan närmare specifikation. Ätstörning som inte uppfyller kraven för någon av de etablerade ätstörningarna, som anorexi och bulimi.

    Man behöver INTE tänka en massa på mat och vikt för att ha ätstörning UNS. Att ätstörningskliniken du jobbar på arbetar med nästan-anorektiker och nästan-bulimiker med diagnos ätstörning UNS betyder inte att alla med diagnosen har de problemen. Att ha problem med konsistens och smaker och inte känna hunger vilket leder till undervikt och näringsbrist kan också ge diagnosen ätstörning UNS.

    ps. Jag har själv haft både anorexia nervosa och ätstörning UNS som diagnos. Nu är jag frisk, men jag tar mig rätten att skratta åt dig eftersom du tror dig kunna uttala dig om saker du inte har koll på.
  • infragilis
    Anonym skrev 2012-06-06 14:48:24 följande:
    Ja. Jo för att då diagnosen UNS så har man tankar på mat och vikt. Läs på lite istället.
    Jag har läst på. Du får hemskt gärna länka till källa på att man måste tänka på mat och vikt för att få diagnosen. Om du har rätt har Beckahs sons läkare gjort fel! Förvånad
  • infragilis
    Anonym skrev 2012-06-06 23:33:53 följande:
    Men hur är det nu med delade magmuskler som man får ihopsydda, om man tänkt skaffa fler barn i framtiden? Såg bara ett inlägg om det, men det lät ju väldigt ruskigt och speglade inte alls den uppfattning jag hade (att det går fint men att resultatet givetvis med största sannolikhet försvinner efter graviditeten och att man då är tillbaka på ruta ett igen, så att säga). Finns det några bra källor på detta eller...?

    Jag är nämligen 23 och har en riktigt ful putmage med massa sladder och hud (jag har även "välsignats" med en härlig, tjock fettsamling under den lösa huden på magen, som inte går att banta bort och som får magen att se ännu större ut), och även om jag är singel nu och inte för stunden känner att jag vill ha fler barn så är jag inte säker på att jag kommer känna så när jag är klar med med utbildningen och jobbat om 7-8 år och så och kanske träffat en ny man. Men samtidigt så vill jag inte slänga bort de bästa åren av mitt liv på att känna mig ful och oproportionerlig heller. Väntar jag till jag är 35 med att fixa magen så känns det som jag har slösat nästan femton år som ful, det känns inte heller bra. Jag tänkte göra en operation nu om ett år och sedan skaffa barn om ca tio år om jag fortfarande vill och kan och kanske göra en ny operation om jag vill då, men nu blev jag orolig...
    Magmusklerna kommer att dela på sig som vanligt under graviditet. Det går alltså bra att bli gravid igen, men helst ska det ha gått minst ett år sedan sedan operationen gjordes. Det blir, som du skriver, som att gå tillbaka till ruta ett.
Svar på tråden bukplastik, före och efter!