• Jegra

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    Nu har jag bara läst Ts, så det är mycket möjligt att någon redan sagt detta...

    Barn som sällan/aldrig får träna sina sociala färdigheter kan få problem senare. Barn måste lära sig hur man ex ta kontakt med andra barn, solidaritet med andra och att samspela. Träffar du inte andra barn i lämplig ålder så är det säkert nyttigt för ditt barn att börja på förskola. Om du skulle kunna hitta andra barn som h*n kan leka med så är det en annan sak, och då mer än någon timme en gång per vecka.

    Arbetar själv på förskola och har mött barn som börjar sent och aldrig fått träna sig i sociala regler, och de kan ha rejäla problem att komma in i gruppen och få kompisar. Blir ofta lite "udda" (men inte alltid såklart).

    Det viktigaste som barn får på förskolan är inte att lära sig siffror och bokstäver utan det är i leken de lär sig normer och värden och att samspela med andra barn.

  • Jegra
    Harrsjö skrev 2012-06-11 10:36:40 följande:
    Är din unge en transa? Eller varför skriver du hen? Tar barnet illa upp om du kaller det hon eller han?
    Håller med. Tycker att användandet av hen har gått till överdrift för många. Som i denna tråd har det absolut ingen betydelse om barnet är en han eller hon, man skulle agera lika ändå. Använder man hen ska det göras (tycker jag) för att man omedvetet har värderingar som kan påverka ens svar om man vet att det är ett visst kön. Men här spelar det som sagt ingen roll.
Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?