• Galino

    Till er som använt amningsnapp

    Hejsan, 

    På grund av plana bröstvårtor var jag tvungen att börja med amningsnapp för att min lilla skulle kunna amma. Tyvärr åkte jag på en redig mjölkstockning också, men den är på övergång nu.

    Min fråga till er - när ni skulle sluta med amningsnappen, hade ni problem med att er lilla inte ville ta bröstet då? Mina vårtor har kommit fram men hon vägrar ta ett bra tag - jag kan ju förstå henne för det är ju nytt och konstigt när hon är van vid nappen, men hur ska jag göra för att lyckas?

    Tack på förhand :) 


  • Svar på tråden Till er som använt amningsnapp
  • simmisen

    Jag lyckades aldrig sluta med nappen, så jag använde den tills sonen slutade amma vid 7 Månader. Jag skulle aldrig fixa amningen utan den!

  • Smulan 89

    Jag har varvat mellan amma vanligt, amma med amningsnapp och flaska (pumpar ur). Pumpar ur hemma, ammar med amningsnapp när vi är hemifrån. Glömde amningsnappen och som tur tog han bara bröstet.
    Om amningsnappen funkar, varför då sluta med den? Blir inte bröstvårtorna såriga igen då? Har inte ammat så mycket ännu. Sonen är bara 10 dagar, men är rädd att bröstvårtorna ska bli såriga igen, som de blev redan efter någon dag.

  • La Lola

    Jag slutade aldrig med nappen.
    Hade inte såna funnits hade jag inte ammat överhuvudtaget.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • llotta

    Vi övade bort den, körde utan när jag var som piggast och hade mest tålamod och med på natten iaf de första sex veckorna. Jag upplevde det som att det var mycket jobbigare för henne att äta med den än utan när hon fått ett okej tag (kontakta amningsmottagningen eller liknande för hjälp). Funkar det bra är det ju inget problem med napp, men jag har ett par vänner som uteslutande använt amningsnapp och vars barn inte riktigt fått i sig tillräckligt när de blivit tre-fyra månader. Kan ju vara tillfälligheter förstås.

  • Vinxen

    Jag bara bestämde mig för att ta bort den. Efter 20 minuter så tog hon ett perfekt tag om tutten :) annars har jag hört om viss som klippet av toppen bit för bit liksom tills det inte är något kvar. Lycka till nu, trägen vinner ;)

  • Vinxen

    Elsa gick dessutom inte upp så bra i vikt när jag använde nappen. BVC sa att det va vanligt att det blev så eftersom bröstet inte får tillräckligt med stimulans. Kan va därför du fick mjölkstockning kanske?

  • veh

    Jag testade att låta barnet amma först med amningsnapp och efter några minuter tog jag bort den. Utan att ha ammat ut bröstvårtan varje gång hade bebisen aldrig kunnat greppa bröstvårtan, så helt utan amningsnapp hade det inte gått.

    Dock så förblev bröstvårtan på ena bröstet indragen alldeles oavsett, så jag valde att helt enkelt fortsätta med amningsnapp, på bägge brösten.

    Hade tack och lov inga problem med mjölkstockning, såvida jag kom ihåg att vindskydda brösten när jag var ute och löptränade

  • Galino

    Tack så mycket för alla svar! Hon går upp fint i vikt så hon äter ju bra med nappen, men de på amningsmottagningen säger att det bästa är att träna bort den om man har möjlighet.

    Stockningen tror jag berodde på att jag var för dåligt påläst och klädde mig för tunt ett par dagar, sen var jag inte erfaren nog att se de tidigs symtomen.

    Nåväl, jag testar att låt henne börja med napp och sen ta bort den så får vi se.. Förhoppningsvis fungerar det!

  • pigglet

    Det har inte varit värt att testa när man har en vrålhungrig, otålig bebis i famn. Bättre att amma en stund med nappen, sedan lirka bort den. Har man tur är vårtan lite "utdragen" då också.
    Jag har testat mig fram, tagit bort nappen nu och då. Till slut har det funkat. Jag har läst så många som kan ta bort den vid ca 3 veckors ålder, kanske det har att göra med att bebisen växt till sig lite? 

Svar på tråden Till er som använt amningsnapp