Inlägg från: Galino |Visa alla inlägg
  • Galino

    Till er som använt amningsnapp

    Hejsan, 

    På grund av plana bröstvårtor var jag tvungen att börja med amningsnapp för att min lilla skulle kunna amma. Tyvärr åkte jag på en redig mjölkstockning också, men den är på övergång nu.

    Min fråga till er - när ni skulle sluta med amningsnappen, hade ni problem med att er lilla inte ville ta bröstet då? Mina vårtor har kommit fram men hon vägrar ta ett bra tag - jag kan ju förstå henne för det är ju nytt och konstigt när hon är van vid nappen, men hur ska jag göra för att lyckas?

    Tack på förhand :) 


  • Svar på tråden Till er som använt amningsnapp
  • Galino

    Tack så mycket för alla svar! Hon går upp fint i vikt så hon äter ju bra med nappen, men de på amningsmottagningen säger att det bästa är att träna bort den om man har möjlighet.

    Stockningen tror jag berodde på att jag var för dåligt påläst och klädde mig för tunt ett par dagar, sen var jag inte erfaren nog att se de tidigs symtomen.

    Nåväl, jag testar att låt henne börja med napp och sen ta bort den så får vi se.. Förhoppningsvis fungerar det!

  • Galino

    Efter lite mer tränande och era tips har jag lyckats amma i några minuter här och där utan nappen. Jag tycker absolut inte det är fel att använda nappen men vill prova och se om jag lyckas utan. Men går det inte så går det inte och då kommer jag fortsätta med den, det viktigaste är att jag kan amma mitt barn :)

    Jag uppskattar alla era kommentarer och det känns skönt att höra att fler använder napp och att man kan ha den hela tiden, på amningsmottagningen låter det som om man måste sluta med nappen - får nästan dåligt samvete över att jag inte lyckats när jag är där.. Men nu tänker jag inte ha det mer :)

  • Galino

    Tack igen för alla råd och tips, har varit på amningsmottagningen idag och fått ytterligare hjälp - lyckades amma från bägge brösten och kände mig så stolt efteråt. Dock håller jag med om Mikas inlägg ovan, det finns inga måsten utan huvudsaken är att man kan mata sitt barn på det ena eller andra sättet :)

  • Galino

    Hejsan, såg att tråden vaknat till liv lite igen, så roligt :)

    Jag har nu hunnit få ett barn till, den här gången lyssnade jag inte alls på "det dåliga samvete"-pratet som kom direkt på BB och Amningsmottagningen. Jag körde min napp utan att stressa och utan att ens tänka på att jag skulle sluta. Och en dag, när hon var 2,5 månad, så var hon så arg och hungrig att hon tog bröstet innan jag hann sätta dig nappen och innan jag hann reagera och sen behövde vi dem inte mer :)

    Så åter igen, jag tror det är allra viktigast att lyssna på sig själv och sina instinkter.. Ingen stress och ingen press den här gången gjorde att det faktiskt är trevligt och mysigt att amma :)

Svar på tråden Till er som använt amningsnapp