• MeTube

    Inseminationer i skåne?

    Hej!
    Jag och min sambo har börjat planera att skaffa barn, och vi är precis i början av hela den långa processen.
    Vi bor i örebro län och har haft kontakt med universitetssjukhuset där.

    Men nu är det så att min sambo har fått jobb i Skåne och vi ska flytta dit. Dock vill vi fortfarande skaffa barn och vill inte skjuta upp det nu när vi äntligen har börjat.

    Min fråga är vad det finns för alternativ i Skåne för lesbiska att skaffa barn? Vart är det bäst att vända sig? Vilka kliniker är bäst, billigast, dyrast mm. ? Allt som går att berätta är av intresse för oss att veta eftersom vi är relativt nya inom detta. Glad

    Tack på förhand! Skrattande

  • Svar på tråden Inseminationer i skåne?
  • MeTube

    Tack för svaren!

    Måste ju säga att det inte låter så jättepositivt tråkigt nog.. men borde det inte finnas flera alternativ? Skåne är väl ganska stort med flera större städer..
    Jag har försökt kollat upp lite själv via internet men har inte hittat särskilt mycket.. ska kanske kolla upp MAS ändå för säkerhets skull, dom kanske har ändrat sig och blivit bättre, haha. Flört

    Hur länge sen var det ni var i kontakt med MAS ?

    Vi vet ju att alternativet finns att åka till Danmark, dock har vi tänkt att ta det som ett "sista" alternativ med tanke på att den personen som inte är gravid inte blir vårdnadshavare på en gång vid barnets födsel.
    Men absolut kan vi kolla upp olika alternativ i Danmark oxå! Det skadar ju aldrig att ha många alternativ. Glad

  • MeTube

    Med tanke på reglerna som verkar finnas på RMC så kommer vi inte kunna ställa oss i kö där än, eftersom man måste ha varit sambos i två år.. vi har varit sambos i 1 år bara.
    Sen om det stämmer att man måste ha varit skriven inom sjukvårdsregionen i 2 år så ligger vi riktigt illa till eftersom vi inte ens har flyttat dit än, haha. ;)

    Så RMC är inte direkt ett alternativ för oss om vi skulle vilja börja på en gång. Men om vi är kvar i Skåne om 1 år så kanske.

    Gaytjej: Hur var det för er att skaffa barn via Danmark? Har du lust att berätta lite eller finns det någon blogg eller liknande där man kan läsa? Vi tycker att det ger så mycket att läsa om andras erfarenheter. Glad
    Den frågan som vi mest vill ha svar på var hur det kändes för den av er som inte bar på barnet, alltså den icke biologiska föräldern, kändes det jobbigt att inte bli vårdnadshavare på en gång? Och var det mycket krångel hit och dit innan man fick adoptera barnet?
    Finns mycket vi funderar över och vore jättetacksamma för svar. Glad

    Undrar annars om det finns någon med erfarenheter om privatkliniker?
    Vilka är billigast och bäst?
    Och när det är privatklinik, får man välja en klinik som ligger i vilken stad som helst då?

    Tack för alla svar! :)

  • MeTube

    Mamma till Doris:

    Du får självklart oxå svara! Skrattande

    Ja det är just det där med osäkerheten om någonting skulle hända och liknande som gjorde att vi tänkte bort det alternativet Danmark, plus att det ska tydligen vara jättebra i Örebro landsting. Synd bara att vi inte kan fortsätta där nu.. Rynkar på näsan

    Men eftersom situationen ser ut som den gör nu så har vi börjat prata om Danmark iaf, vi har dock inte hunnit kolla upp något om hur det funkar än!

    Men det är ju väldigt bra att många verkar vara positivt inställda till Danmark, det för ju att det känns bättre faktiskt. Glad Men vilken klinik var ni till då?

Svar på tråden Inseminationer i skåne?