Inlägg från: Lena 69 |Visa alla inlägg
  • Lena 69

    43 år och längtar efter ett barn...

    Jag har läst lite trådar här och söker nu själv stöd och uppmuntran Glad Jag är 43 år har en yngre man som är 31 år och han har inga barn, nu har vi bestämt att vi ska försöka skaffa ett gemensamt barn, jag har barn sen tidigare 21 och 18 år... Vi har försökt nu i ca 4 månader, inte så lång tid kan tyckas men jag börjar bli lite orolig, har varit hos gyn för ultraljud och hon sa att det ägget såg friskt ut..kan man se det så? Har även köpt ägglossningstest och det visade på ägglossning i lördags, när kan man göra gravtest tidigast? Jag vill gärna ha tips och ideer om hur man kan öka chanserna och vilka undersökningar jag bör göra.
    Please Help me... klockan går Flört

  • Svar på tråden 43 år och längtar efter ett barn...
  • Lena 69

    Vad spännande, sex ofta är det som gäller här oxå och det är ju iofs inte fel Tungan ute Tack för tipset om rosenrot ska investera i det. All Lycka till dig med Glad

  • Lena 69
    Pimpinellan skrev 2012-06-20 17:45:01 följande:
    Äggkvalitet går aldrig se på nåt sätt,man kan bara mäta AMH och FSH och på så sätt ana sig till hur pass fertil man möjligen kan vara i en så hög ålder. För chansen är jättelåg att bli gravid,men för den skull inte alls omöjligt! Bara försöka,går det inte på några månader till så försök göra en infertilitetsutredning privat. Det kan bli tvärnej för det är egentligen för sent för all hjälp i Sverige,men en utredning borde de kunna kosta på sig. F.ö tipsar jag om munkpeppar och blir du inte alls gravid på ett tag-uppåt året så finns äggdonation eller embryoadoption. Lycka till!
    Förlåt en okunnig Oskyldig men vad är AMH och FSH? Munkpeppar ska jag försöka med iallafall Glad
  • Lena 69
    Pimpinellan skrev 2012-06-25 14:40:44 följande:
    AMH och FSH mäter äggreserv och äggkvalitet. Ju högre AMH desto bättre och ju lägre FSH desto bättre. Men sen vet man inte om man är fertil och får barn ändå. Jag har haft bra värden,men svårt att bli gravid och får bara m.f,men vi ger aldrig upp!
    Hur mäter man det? hos Gyn eller?
  • Lena 69

    Grattis Leira 1972!!! gissa om jag ska prova munkpeppar nu Glad är det bara att börja på en gång eller måste man vänta på mens eller så?
    Välkomen Camilla vi har det väldigt lika förutom att jag har barn sen tidigare och det har inte min pojkvän...tänk att en siffra ska ha så stor betydelse när man själv inte alls känner sig så gammal som den visar ..Skrikandes Lycka till nu!!

Svar på tråden 43 år och längtar efter ett barn...