Inlägg från: Pimpinellan |Visa alla inlägg
  • Pimpinellan

    43 år och längtar efter ett barn...

    Äggkvalitet går aldrig se på nåt sätt,man kan bara mäta AMH och FSH och på så sätt ana sig till hur pass fertil man möjligen kan vara i en så hög ålder. För chansen är jättelåg att bli gravid,men för den skull inte alls omöjligt! Bara försöka,går det inte på några månader till så försök göra en infertilitetsutredning privat. Det kan bli tvärnej för det är egentligen för sent för all hjälp i Sverige,men en utredning borde de kunna kosta på sig. F.ö tipsar jag om munkpeppar och blir du inte alls gravid på ett tag-uppåt året så finns äggdonation eller embryoadoption. Lycka till!

  • Pimpinellan
    Leira1972 skrev 2012-06-21 17:40:54 följande:
    Munkpeppar? Något jag måste googla hör jag :)
    Agnuscastus. En örtväxt som t.o.m skrivs ut utomlands mot allehanda mens-.och fertilitetsbesvär. Äter själv en "kur" igen.
  • Pimpinellan
    Leira1972 skrev 2012-06-21 19:35:19 följande:
    Jag har just läst om den och faktiskt också beställt! Verkar vara fantastiskt bra mot alla former av cykelstörningar :) tack för tips Pimpinellan!!! Hoppas kuren funkar för dig!
    Har inte funkat förr,men jag har haft problem med äl och mens  efter m.f i vintras och hoppas på klar äl i vart fall så vi kan göra FET i höst. Fö funkar nog ingen hälsokost efter så många års försök,men man vet ju aldrig. Hoppet är det sista som överger än hur länge man än försökt. Glad
  • Pimpinellan
    Lena 69 skrev 2012-06-25 10:10:30 följande:
    Förlåt en okunnig Oskyldig men vad är AMH och FSH? Munkpeppar ska jag försöka med iallafall Glad
    AMH och FSH mäter äggreserv och äggkvalitet. Ju högre AMH desto bättre och ju lägre FSH desto bättre. Men sen vet man inte om man är fertil och får barn ändå. Jag har haft bra värden,men svårt att bli gravid och får bara m.f,men vi ger aldrig upp!
  • Pimpinellan
    Lena 69 skrev 2012-06-26 07:56:47 följande:
    Hur mäter man det? hos Gyn eller?
    Vanligen vid en infetrilitetsutredning hos läkare. Är man över 40 får det bli privat.
  • Pimpinellan
    germany skrev 2012-07-12 21:15:16 följande:
    Har du provat att få Prednisolon samt Trombyl utskrivet efter upprepade missfall?
    Om inte så är det ett tips till nästa gång.
    Levaxin,Trombyl och Progesteron har jag haft i flera år och ska ta Innohep nästa graviditet. Min läkare tror inte på Prednisolon så det lär bli svårt att få utskrivet.
  • Pimpinellan

    Säger bara en sak-munkpeppar! Efter3 vansinniga cykler efter m.f i feb. och en med sen äl,men dock äl så fick jag denna månad äl dag 13 igen.Precis som förr och jag tror det beror på munkpepparn. Äl är grundförutsättningen att bli gravid så skiter det sig redan där har man ju ingen chans! Sen kommer nästa steg att få behålla graviditeten och där finns många mediciner att prova,jag testar dock inget på egen hand utan avvaktar FET och sen EA så får vi se vad de rekommenderar.

Svar på tråden 43 år och längtar efter ett barn...